Monday, August 31, 2009

52nd Merdeka Day



Salam,

Hari masuk la tahun ke 52 Malaysia mengecapi kemerdekaannya....memandangkan ianya jatuh pada bulan Ramdhan, so tiada sambutan seperti tahun2 sebelumnya yg meriah dgn konsert dan pertunjukkan api...

52 tahun adalah satu tempoh yg agak lama....dahulunya bolehla kita definasikan merdekanya kita dari jajahan British tapi kini, erti merdeka itu perlulah seiring dgn perubahan zaman....so bukanlag lagi merdeka dari penjajah tapi sebaliknya lebih kepada memerdekakan diri sendiri,bangsa,agama dan negara dari pelbagai aspek...

Aku jarang sekali turut serta dalam sambutan kemerdekaan sama ada mengunjungi konsert mahupun pertunjukan api di Dataran Merdeka atau sekitar Bukit Bintang...apatah lagi untuk melihat perarakan yg kekadang kala di adakan di Dataran Merdeka...mungkin kurangnya patriotisme dlm diri aku ni....tapi itu tidak bermakna aku tidak cintakan negara aku sendiri...setiap org ada cara tersendiri untuk menghargai negaranya....apapun aku bersyukur kerana masih selamat berada di bumi bertuah Malaysia....

Tahun ni, aku hanya sambut merdeka bersama rakan2 sekolah menengah...tiada apa yg dilakukan hanya menunggu saat tanggal 12....Apapun aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 52 Malaysia kepada semua warga malaysia....tidak kira dimana kita berada, seharusnya kita berbangga dgn negara kita sendiri..terpulang kepada individu itu untuk menyatakan kesyukurannya kerana menjadi anak Malaysia...


SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 52 MALAYSIA
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!



Salam sayang,
I am ..."W"

Friday, August 28, 2009

Seminggu berpuasa +rambut pjg = serabut



Salam,

Dah seminggu kita sebagai umat Islam berpuasa...so far puasa aku berjalan ngan lancar...semlm tak sempat sahur....hari ni aku rasa bosan sgt walaupun on9...rasamcm tak tahu nak wat apa....mlm ni pas berbuka maybe aku balik Ipoh...since isnin ni cuti Hari Kemerdekaan...tgkcamna...

Sekarang ni rambut aku dah panjang...ada masa aku rasakan penampilan aku agak menarik bila berambut panjang, ada ketika ygang ADO...hehehehe....akunijrg simpan rambut panjang sbbnya rambut aku ni taklah lurus and akan kembang bila kering..huhuhu...tuyg membuatkan aku selalu berambut panjang....







Tapi tgkla...aku tak pasti nakpotong or tunggu panjang lagi...sesuai ker aku berambut panjang?...vote anda?


SAlam sayang,
I am.."W"

Thursday, August 27, 2009

Berbuka puasa hari ke 5



Salam,

Semalam, aku berbuka puasa bersama teman2 dan juga adik angkat aku...sebenarnya aku dan Arie plan nak berbuka posa semalam sbb nak sambut sekali besday member kami Ajim...tapi dia lak ada plan last minute ngan kakak dia...surprise party katanya...so postponed la....

Well aku mencadangkan berbuka di Restoran Azira Sec10 sbb aku nak makan nasi briyani kambing dia...sedap giler...tapi malangnya masa aku sampai sudah abis...kempunan la..alih2 makan nasi briyani ayam....

So mlm tu yg ada aku, Ajim (besday boy), Ajik, Wenkt, Israq, Am, Arie n Shah.....bila berbuka posa reramai ni seronok rasanya....takdela rasa rindu sgt kat family....semuanya berjalan lancar walaupun ada sedikit drama di awalnya yg wat aku tension jap...sabar jela...bulan2 posa nie kan...apapun aku happy berada dgn org2 yg aku syg....









Selamat berpuasa semua and berbuka posa...heheheheh


Salam sayang
I am..."W"

Monday, August 24, 2009

Happy Birthday My Bro

Abg aku yg aku panggil Ae kanan sekali...dlm pic ni kak long aku takde..cuba cari aku yg mana?





Salam...

Hari ni besday abg lang aku....aku ni jrg wish or celebrate besday adik beradik ni..even diorang pun camtu gak..but itu tidak menunjukkan yg kami sayang sesama sendiri...apa yg terjadi, kami tetap adik beradik...so ngan itu nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARIJADI YG KE-34...semoga dipanjang umur, murah rezeki dan sihat selalu..thanks for your help selama ini...

KM 404.00

Salam,

Tadi, aku bersama abg n kakak balik semula ke Rawang setelah berpuasa 2 hari kat kg...so selepas berbuka tadi, kami bergerak balik ke Rawang...2 kereta...aku dgn abg lang aku...kakak n famili dia....aku drive sbb abg sakit bdn....

Perjalanan pulang ke Rawang berjalan dgn lancar sehingga di KM421 dimana berlaku beberapa kemalangan....tapi yg menarik perhatian adalah kemalangan yg melibatkan seekor kerbau....keseluruhan kemalangan adalah 4 yg aku saksikan

Tapi antara 4 itu, ada satu yg membuatkan aku tertanya2 n goosebump...situasinya begini;

Semasa di KM404.00, aku ternampak sebuah kereta terbalik berhampiran dgn pembahagi jalan di bahu highway dan pada masa yg sama aku terlihat kelibat seperti manusia n aku rasa sure manusia berhampiran kereta yg terbalik itu...3 kelibat...aku tidak nampak wajah dgn jelas dan aku rasa kelibat itu tidak memandang arah jalan...yg pasti aku nampak kelibat yg serba putih...

Apa yg menjadi tanda tanya aku, aku hurai dlm point k

1. kebiasaaannya bila ada kemalangan , walaupun kecil sure jammed kan, tapi ni langsung tadke org berhenti or slow down kereta mereka or ada yg menolong...sebaliknya kenderaan memecut laju

2. Tiada langsung kesan cermin pecah dijalan raya, kesan tayar di atas jalan raya, kesan tanah rosak or even kesan pembhagi jalan itu rosak..sedangkan keadaan kereta itu menggambarkan ia terbabas dan terbalik di pembahagi jalan n masuk semak....

3. Ada 3 kelibat berdiri berhampiran kereta yg terbalik itu..yg menjadi pelik, kelibat itu tidak bergerak sebaliknya hanya berdiri kaku...if in this situasi sure diorang akan berada berhampiran jalan n try to minta pertolongan..but this time they just stood firmly n not facing the road


Ntahla..masa ternampak tu ..aku tak ckp apa2 kat abg aku yg duk sebelah sbb aku ingat abg aku tido..so aku drive je..tapi bila sampai kat KM421 n ada kemalangan yg melibatkan kerbau tu, aku ckp la kat abg aku...rupanya dia pun nampak benda yg sama....kelibat tu pun dia nampak....

Freaking out kan...tapi i just wat cam tak tahu sgt...walaupun pelik aku just wat cam biasa...tapi masa lepas kawasan tu aku terus pandang cermin pandang belakang..manalah tahu tetiba ada yg menumpang...eeee...takut pun ada...tapi bila aku fikirkan, sekarang ni bulan Ramadhan, so syaitan dan seangkatannya kena kurung, tu yg membuatkan aku tak riso sgt...

Berbalik pada kemalangan yg melibatkan kerbau tu..aku pun cam heran coz manalak dtgnya kerbau tu coz kawasan tu bukan kawsan ladang pun....byk pulak kemusykilan aku mlm ni...nanti tgk la kat surat khabar..ada tak citer pasal kemalangan tu terutama kemalangan di KM404

Apapun sebenarnya yg berlaku..aku harap tidak memberi kesan kepada aku..ntahla...malas nak fikir..yg penting aku dan adik beradik aku selamat sampai umah.....



Salam sayang,
I am .."W"



p/s: kalau bawa keta tu berhati2la...tak kisah la langgar sapa org or binatang, pokok pangkalnya PANDU CERMAT JIWA SELAMAT k....pesanan khidmat masyarakat ini di taja oleh ADIEADLAN WEDDING....hahahaha

Saturday, August 22, 2009

1st Puasa & Sahur @ Ipoh



Salam...

Jumaat malam (21/08), aku balik Ipoh dgn abg & 2 org anak kak ngah aku....lama rasanya tak balik Ipoh tuk merasa berpuasa pada hari pertama....rindu kuih buah melaka mak....aku suka kuih tu...aku suka semua yg mak aku masak....sedih lak.......

Sampai Ipoh dlm kul 11.15pm....about 12am semua dah masuk tido..kecuali aku yg duk sibuk menyelongkar album lama tuk aku upload kat facebook....sambil tu aku menunggu adik aku tuk ambil kuar merayau n maybe bersahur...

around 1.30am, Riz arrived...masa tu hujan dah renyai setelah lebat sebentar....kuar Ipoh pada waktu begini tidaklah semeriah kuar KL....so tanpa hala tuju kami merayau dgn keta Kancil Hijau mak dia....hehehhe...akhirnya kami berhenti di Restoran Ehsan berdekatan dgn taman perumahan aku...aku lapar wlaupun masa bertolak aku dah makan kat umah kakak aku kat Rawang....wat pertama kalinya dlm hidup 29 tahun aku, aku menyukai lauk udang masak tempoyak yg kakak aku wat...aku tak pernah suka n cuba untuk menyukai mana2 masakan yg ada kaitan dgn tempoyak..tapi ntah kenapa smllm aku cuba makan dan aku sgt la sukakannya...but aku still takleh terima sambal tempoyak....melalut lak...

Aku makan mee goreng n air teh halia while Riz hanya minum milo ais jer...sambil makan kami berbual n ada ketika senyap sendiri sambil melihat kesunyian jalan di Ipoh ni....hujan masih turun merahmati hari pertama tuk berpuasa....

Bosan mula menjiwai kami, kami pun bergerak tanpa hala tujuan lagi...melalui jalan2 yg sunyi ke Tambun, melusuri Lost World of Tambun terus ke pekan Ipoh dan akhirnya berhenti di Stesen KTM Ipoh....melihat ragam manusia ....dan melepak kat lobi Majestis Hotel yg penuh dgn nostalgia....how aku berangan sekiranya ada wedding kat lobi dia yg sungguh indah.....












Bila fikir, kelakar sbb takde aktiviti kat Ipoh ni yg membuat kan kami bosan jer..huhuhu..balik2 pusing satu Ipoh...keta pun takde kat jalan raya...sepi dan sunyi....

Akhirnya balik umah dlm kul 5 pagi dan aku terus bersahur dgn famili....walaupun dah makan mee goreng aku tetap lapar agi....well kerana dah biasa tido lewat n ada jer aktiviti kat Shah ALam..membuat kan aku bila balik Ipoh mencari kawan tuk keluar mlm n mangsanya Riz...hehehehe...thanks for the ride k n nice pic..walaupun ambil pic abg curik2 yea....hehehhe

Apapun aku happy bila berada di samping keluarga dan org2 yg aku sayang



Salam sayang,
I am ..."W"

Friday, August 21, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak




Salam,

Doa Malaikat Jibril bila masuk bulan Ramadhan

" Ya Allah, tolong abaikan puasa umat Muhammad jika sebelum mula Ramadhan, mereka tidak memohon maaf daripada kedua ibu bapa mereka, antara suami isteri dan org2 yg mereka kenali"

Nabi Muhammad S.A.W mengaminkan sebanyak 3x



Oleh itu, di kesempatan ini, saya memohon maaf di atas kesalahan yang sengaja & yang tidak disengajakan kepada semua sahabat2 dan kenalan yg saya kenal sejak dari zaman sekolah rendah, sekolah menengah, zaman universiti, zaman kerja dan sahabat2 dan kenalan internet terutamanya kenalan BLOGSPOT, MYSPACE, TAGGED, FACEBOOK, YM

Dengan ini juga saya ucapakan manfaatkanlah bulan Ramadhan ini dan Selamat Mengerjakan Ibadah Puasa



Salam sayang,
I am.."W"

Tuesday, August 18, 2009

15MALAYSIA

15Malaysia




Salam,

Mesti ada ygtertanya kenapa 15MALAYSIA ..bukan ker 1MALAYSIA yg di sibuk diperkatakan malah diperjuangankan...well this 15MALAYSIA have nothing to do with 1MALAYSIA concept but it's about a group of Malaysian filmmakers has produced 15 short internet movies on racism,corruption and religion which is hard to pass the concership...well i guess ada kena mengenai gakngan 1MALAYSIA...huhu...

Here are the lists

1. Potong Saga by Ho Yuhang (release on 17 August 2009)

2. Chocolate by Yasmin Ahmad (release on 19 August 2009)

3. The Tree by Amir Muhammad (release on 21 August 2009)

4. House by Linus Chung (release on 24 August 2009)

5. Halal by Liew Seng Tat (release on 26 August 2009)

6. The Son by Desmond Ng (release on 28 August 2009)

7. Lumpur by Kamal Sabran (release on 31 August 2009)

8. One Future by Tan Chui Mui (release on 2 Sept 2009)

9. Slovak Sling by Wong Min Jin (release on 4 Sept 2009)

10. Gerhana by James Lee (release on 7 Sept 2009)

11. Meter by Benji & Bahir (release on 9 Sept 2009)

12. Duit Kecil by Johan John (release on 11 Sept 2009)

13. Healthy Paranoia by Khairil Bahar (release on 14 Sept 2009)

14. Lollipop by Nam Ron (release on 15 Sept 2009)

15. Rojak! by Suleiman Brothers (release on 16 Sept 2009)


So for more update please log on to 15MALAYSIA

Kehilangan Aku Bukan Bererti Aku Kecewa

Salam,

Last entry berkisahkan aku kecewa dlm mencari cinta...and terus senyap...mungkin ada yg beranggapan aku kecewa nterus menghilangkan diri....sebenarnya, aku ada jer just mcm malas nak update plus byk sgt benda yg berlaku membuatkan aku tak sempat nak update blog...pasal mencari cinta tu...aku ni cepat recovery...apapun life must goes on kan...walaupun lately byk sgt dugaan melanda aku, aku tabhakan hati...mana kekawanyg tahu citer aku, diorang tahulah apa yg aku maksudkan...btw semua dah berlaku...so malas nakfikir..better move on...so I'm back again...next entry will be my entry on my latest activities and not so latest one la...sbb tak rajin nakupdate lately..so kumpul jer...

Till then daaa....muah


Salam sayang,
I am..."W"

Saturday, August 1, 2009

2nd Rejection = Broken Hearted Guy




Salam,

Nothing much to say...it's not going to be the next level in relationship...just a 'special' relationship i guess...no one to blame...i'm not perfect after all in all aspect...but to love someone is to let them go...this year (till August), my 2nd rejection in searching for love...i don't one love that only for lust...again its remind me of a PERSON...i just want to love somebody and to be loved till the day i die

The PERSON end up the message with a POEM;


Are your palm sweaty, is your heart racing? and is your voice caught within your chest? It isn't love, its LIKE.

You can't keep your eyes or hands off them? am i right? it isn't love, its LUST.

Are you proud and eager to show them off?it isn't love, its LUCK.

Do you want them because you know they're there? it isn't love, its LONELINESS.

Are you there just cuz its what everyone wants? it isn't love, its LOYALTY.

Do yu stay for their confession of love, because you don't want hurt them? it isn't love, its PITY.

Are you willing to give allof your favourite things for their sake? it isn't love, its CHARITY.

Are you there because they kissed you, or held your hand?it isn't love, its UNCONFIDENT.

Do you pardon theirs faults because you care about them? it isn't love, its FRIENDSHIP.

Do you tell them everyday they are the only one ypu think of? it isn't love, its a LIE