Saturday, April 14, 2012

Tutti Fruity Creamy Cheese Trifle

Salam,

Dah lama Adie x menggunakan skil membuat pastri & bakeri Adie...so semalam Adie ngan gigihnya pergi ke Tesco membeli barangan tuk membuat trifle & pavlova...setelah semua dah beli, apalagi proses membatnya pun bermulalah...

Semalam Adie cma wat trifle jer...Bahan2nya sgt lah simple..dan hasilnya.....jeng jeng jeng 

Dalam peti ais..proses penyejukan ..hehehehe

Hari ni leh makan...actually beberapa jam selepas siap dah boleh makan sebenarnya..tapi sbb semalam habis2 wat terus g e@Curve tgk movie...so hari ni baru lah nak makan..ingat petang2 or malam sikit makan sambil tgk tv mlm nanti...nampak sedap x?...ada lapisan kek coklat, kek keju, buah strawberi, buah kiwi dan lapisan cream cheese....yummmy...petang ni Insyaallah akan wat Strawbery Pavlova pulak...semenjak2 dah ganti peti ais baru ni..leh la wat benda2 mcm ni..huhuhu..rajin la sikit katanya...


Salam sayang,


Ada Apa Adie Waridi Dengan NUMLOCK Watch?

Salam,

Masa berlalu dengan pantas..pejam celik pejam celik dah bulan April dan dah masuk meinggu kedua...masa berlalu dengan pantas...

tetiba lak bercakap pasal masa kannn...mungkin sbb sesuai ngan tajuk entri kali ni kot...hahaha..Pada hari Khamis lepas Adie menerima satu bungkusan dariluar negara...jauh gak la sbb mengambil masa lebih 10 hari tuk sampai ke rumah Adie ni...Bungkusan tu datangnya dari Hong Kong...jauhkan..Adie pun x pernah g Hong Kong....

Ni la rupa bungkusan tu

Bungkusan dari Hong Kong guna mel udara

Apakah isinya..jeng jeng jeng

Jam jenama NUMLOCK. Hip Collection

Jam ni sgtlah ringan yea sbb ianya diperbuat daripada plastik...tapi yg bestnya x nampak cam plastik yg berkilat tapi ianya mcm rubber...ringan jam ni mcm pegang token parkir kereta Curve...ringan kan...

Well ini adalah sebagai hadiah awal sempena harilahir Adie pada akhr bulan ni...hehehehe....suka warna putih...nanti leh pakai masa event Amber Chia kat One Utama nanti...All white party...

Apa pun Adie sgt suka jam ni...tapi Adie jarang pakai jam..huhuhuhu...


Salam sayang,