Saturday, April 14, 2012

Tutti Fruity Creamy Cheese Trifle

Salam,

Dah lama Adie x menggunakan skil membuat pastri & bakeri Adie...so semalam Adie ngan gigihnya pergi ke Tesco membeli barangan tuk membuat trifle & pavlova...setelah semua dah beli, apalagi proses membatnya pun bermulalah...

Semalam Adie cma wat trifle jer...Bahan2nya sgt lah simple..dan hasilnya.....jeng jeng jeng 

Dalam peti ais..proses penyejukan ..hehehehe

Hari ni leh makan...actually beberapa jam selepas siap dah boleh makan sebenarnya..tapi sbb semalam habis2 wat terus g e@Curve tgk movie...so hari ni baru lah nak makan..ingat petang2 or malam sikit makan sambil tgk tv mlm nanti...nampak sedap x?...ada lapisan kek coklat, kek keju, buah strawberi, buah kiwi dan lapisan cream cheese....yummmy...petang ni Insyaallah akan wat Strawbery Pavlova pulak...semenjak2 dah ganti peti ais baru ni..leh la wat benda2 mcm ni..huhuhu..rajin la sikit katanya...


Salam sayang,


Ada Apa Adie Waridi Dengan NUMLOCK Watch?

Salam,

Masa berlalu dengan pantas..pejam celik pejam celik dah bulan April dan dah masuk meinggu kedua...masa berlalu dengan pantas...

tetiba lak bercakap pasal masa kannn...mungkin sbb sesuai ngan tajuk entri kali ni kot...hahaha..Pada hari Khamis lepas Adie menerima satu bungkusan dariluar negara...jauh gak la sbb mengambil masa lebih 10 hari tuk sampai ke rumah Adie ni...Bungkusan tu datangnya dari Hong Kong...jauhkan..Adie pun x pernah g Hong Kong....

Ni la rupa bungkusan tu

Bungkusan dari Hong Kong guna mel udara

Apakah isinya..jeng jeng jeng

Jam jenama NUMLOCK. Hip Collection

Jam ni sgtlah ringan yea sbb ianya diperbuat daripada plastik...tapi yg bestnya x nampak cam plastik yg berkilat tapi ianya mcm rubber...ringan jam ni mcm pegang token parkir kereta Curve...ringan kan...

Well ini adalah sebagai hadiah awal sempena harilahir Adie pada akhr bulan ni...hehehehe....suka warna putih...nanti leh pakai masa event Amber Chia kat One Utama nanti...All white party...

Apa pun Adie sgt suka jam ni...tapi Adie jarang pakai jam..huhuhuhu...


Salam sayang,


Monday, April 9, 2012

#KahwinPojieNemo

Salam,

Semalam berlangsungnya perkahwinan blogger femes iaitu Pojiepooh dengan pasangannya Zara, or Nemo di Bandar Suleiman, Port Klang. Macam x sangka adik Adie sorang ni akhirnya dah berkawin..sgt x sangka..adik kawin dulu dari abangnya..huhuhu...apapun Abg Adie dia ni sgt happy tuk dia...suka bila tgk Pojie berbaju Melayu segak duduk dipelamin...terharu sgt...

Honestly, rasanya jemputan yg dtg melebihi daripada yg sepatutnya...mana tidaknya, lauk dah hampir habis dan ayam goreng habis sebelum waktunya...perkahwinan ini sgt meriah ya...dengan 10 khemah berhias indah, makanan yg sedap dan siap ada tarian...baru terasa mcm majlis kawen...

Adie dan kekawan dtg hampir sama dengan rombongan pengantin...walaupun hujan sekejap, tapi tidak menghalang para tetamu berpusus hadir ke majlis tersebut...Adie rasa mereka merupakan pasangan pengantin yg sgt comel...suka2..tak dapat berada lama di majlis dan bersembang ngan Pojie...apap2pun Adie harap perkahwinan mereka akan kekal sehingga hayat mereka berdua..SELAMAT PENGANTIN BARU POJIE & NEMO

Adie, Shah, Am, Ben, Fizz & Iez

Adie, Shah, Am, Ben, Ain & Fizz

Adie ngan pasangan saya, Ain

Beramai2 sebelum balik

Pose candid daripada kami bersama pengantin yg supporting



Apapun agak terkilan sbb tak dpt bergambar dengan beberapa org kenalan FB, Blogger & Twitter Adie...kalau ada yg terperasan Adie ketika majlis, minta maaf sebb x tegur..kekadang tu x perasan.


Salam sayang,


Saturday, April 7, 2012

Ada Apa Adie Waridi & Spender?

Salam,

Auuuummmm...nguap jap..ngantuk..jam dah kul 10mlm...sambil cuba membuat entri baru ni, sambil tgk konsert Mania kat Astro ni...layan2 camtu jela..hehehhe..erm nak ckp pasal apa erk? eh pasal spender la..apa lagi kan...apalak la kali ni kan..dah pasal spender lak..huhuhu...well Adie memng fetish undie...matilar wat statement mcm tu..hehehhe..

Ok str8 to the point... entri akali ni bukanlah nak ceritakan pasal ke'fetish'an Adie terhadap seluar dalam tetapi ianya berkaitan dengan entri yg sebelum ini..berkaitan dengan 2012 Nukleus Star...so sapa tau kaitannya..anyone?...pandaipun bagi siapa yg tahu jawapannya...Ya 2012 Nukleus Star adalah pertandingan yg di anjurkan sebuah jenama pakaian dalam bagi lelaki dan wanita..so hadiahnya juga adalah merupakan produk2 dari jenama Nukleus..seharusnya adalah seluar dalam dan juga pakaian dalam...

Sebagai mana yg kirang semua dah tau, Adie hanya berjaya mendapat hadiah saguhati tapi Adie juga bernasib baik kerana memenangi hadiah Mr Creative...secara jujur ADie tak sangka dapat hadiah seluar dalam sebanyak itu..hehehe..nak kata byk xdela tapi cukuplah stok tuk seminggu...dan kerana itu , ianya meningkatkan jumlah koleksi seluar dalam Adie kepada 50++ helai...adakah ianya byk..Adie pun x tau..i just love buying new undie everytime Adie shopping...can't help myself...hahahhaa...so fetish kan..

So nilah pix hadiah yg Adie menang tempohari...

Hadiah saguhati & Mr Creative dari Nukleus Innerwear. TQ...suka sgt

Ok..itu jer nak share..since seluar dalam yg lain masih byk dan x terpakai, so yg terbaru ni Adie simpan dalam kotak bungkusan dan simpan di almari...secara totalnya ada 7 helai seluar dalam dan 2 pasang baju...hehehhe...


Salam sayang,


Friday, March 30, 2012

2012 Nukleus Star goes to....

Salam,

2012 Nukleus Star goes to.........(dengar tak bunyi dram?....) ADIE WARIDI.....weeeee yahoooo...kebabooomm....confetti meletup....bunga api...ok2...dah jgn nak merepek k...jgn nak berconfetti sgt k....hah..ingat x pasal 2012 Nukleus Star yg Adie ada ceritakan sedikit masa entri yg sebelum ini...Ingat?..baguih2,,,byk makan raisin..baguih2...:)...well keputusannya dah dikeluarkan....dah pemenangnya sah sah la bukan Adie...hahahahahaha....Adie hanya mampu dpt consolation prize jer..hadiah saguhati...

Untuk makluman semua, keputusan telahpun dikeluarkan pada 25 Mac 2012...tapi Adie baru tadi iaitu 30 Mac 2012 tgk keputusannya...bukan apa memng dah agak dapat hadiah saguhatinya....hehehhee...so tadi tergerak hati nak tgk keputusannya....tgk2 eh nampak ada nama Adie...consolation prize..seperti dijangka..pastu scroll lagi kat FB, eh apa pasal kuar dua kali nama Adie...rupa2nya....tgklah pix kat bawah ni sebab apa nama Adie kuar dua kali....jeng jeng jeng....


Dah tau jawapannya....tanpa disangka dan menduga, rupanya Adie telah diberikan award khas juri la....kerana memberi kelainan dalam pertandingan tersebut...Adie berjaya mengondol gelaran MR CREATIVE....memng tak sangka...bila kalau lihat pix peserta yg lain byk menggunkan lokasi hijau....perkara itu Adie sudah menjangkakan..oleh kerana itu Adie memberitahu photographer Adie iaitu Iezwan & Henry konsep yg Adie mahukan...bertemakan Go Green x semestinya kena ambil pix alam semulajadi (hutan) bagaikan...nasib baik kat rumah byk suratkhabar lama...sesi photografi dilakukan pada jam 3pagi ya bersama-sama rakan Adie yg sedia membantu Adie iaitu Iezwan, Henry dan juga housemate Adie, Adam..kerana bertungkus lumus melakukan sesi fotografi tersebut dan kami hanya menggnakan suratkhabar lama yg ditampal di dinding bilik housemate Adie.....so layaklah dpt title tu kan...hahahaha...for me Go Green doesn't means you have to wear something green atau hanya ngan falura faunakan?...

So berikut adalah pemenang2nya besertakan pix yg membawa kemenangan kepada mereka. FYI, sistem undian adalah 70% kepada mereka yg dpt LIKE terbayak dan 30% kepada juri...sah2 la Adie kalahkan..hahaha...so enjoy the pix

Pemenang PERTAMA
Nama : Zazx Chin Yi
Undian : 775


Pemenang KEDUA
Nama : DArrel Neoh
Undian : 518



Pemenang KETIGA
Nama : Verhyn Siau
Undian : 199



SAGUHATI

Nama : Adie Waridi
Undian : 73
Special Award : MR CREATIVE


Nama : Allison Hua
Undian : 301


Nama : Eric Lim
Undian : 72
Special Award : MR PHOTOGENIC


Nama : Leo Leong
Undian : 85
Special Award : MR NICE BODY


Nama : May Mei
Undian : 41


Nama : Miko
Undian : 70
Special Award : MRS PHOTGENIC


Nama : Wylfred Wm
Undian : 517



So itulah keputusannya...hehehhe...sebuah pertandingan yg sgt menarik...tak sabar menanti hadiah saguhati dari Nukleus Wear...okla dahngantuk..hehehe...ketemu di entri yg lain...akan berbicara pasal Earth Hour 2012 pulak....


Salam sayang,



Saturday, March 24, 2012

Gambar saya lagi!!

Salam,

Ermmm bosan arini, byk urusan kerja...nak rehat jap...tetiba terasa nak share ngan korang semua, beberapa gambar semasa wat photoshoot ngan kekawan Adie tuk satu pertandingan yg Adie sertai. So kalau rasa xnak rasa noya, jgn la tgk gambar2 ni k...hehehehehe







Ok..loya x tgk pics Adie..hahahaha...shoot suka2...okla nak tido dulu


Salam sayang,


Thursday, March 22, 2012

Undilah saya!!!!!

Salam,

Yeah berjaya tuk hapdate blog lagi...weeeee...kali ni nak minta tolon korang semua...bolehkan tolon Adie....plzzzzz (sambil cuba wat muka cute macam Puss In Boots)...hahahahaha

Entri kali ni cepat dan padat. Secara umumnya Adie telah berjaya dipilih untuk memasuki pusingan akhir pertandingan Nukleus Star 2012 yang di anjurkan oleh Nukleus Wear. Oleh itu tugasan akhir adalah menghantar min 5 gambar dengan produk yg mereka berikan berkonsepkan "Green". Adie dapat produk daripada Earth Series-The Ha Noi Tee.

So mereka telah memilih satu daripada beberapa gambar yang Adie . So gambar yg mereka pilih adalah yg dibawah ini.


Apa yg anda semua perlu lakukan adalah seperti berikut ;
1. Klik ke Nukleus Wear dan tanda "LIKE" pada page tersebut.
2. Klik album Nukleus Star 2012 Final Round and klik "LIKE" di gambar ADIE
3. Sebarkan kepada semua kenalan anda bagi membantu jumlah undian Adie

Tarikh ttup undian adalah pada 24/3/2012 ni. So Adie berharap anda semua dpt memberi kerjasama ya...boleh ya...boleh ya...alalalala comelnya. TQ so much.

Adie tunggu tau.....


Salam sayang,








P/S : Entri berikutnya Adie akan paparkan beberapa gambar semasa photoshot untuk pertandingan ini...Tunggu

Wednesday, March 21, 2012

Wooowww lamanya...

Salam,

Woooooowwwww....lama giler tak hapdate blog ni...penuh dah ngan sawang lelabah maya...aduhai..rasanya mcm nak cuba membzkan diri ngan menghapdate blog ini kembali...rindu kot nak dgr komen2 dari follower blog Adie ni...walaupun komen hanya dari seorang tapi Adie sgt m enghargainya...

Ermmm lama tak menulis, nak citer apa erk...ooo..pada sesiapa yg bertanya mungkin nak bertanya dimana hilangnya Adie selama ni (last hapdate bulan Dec 2011)....inilah jawapannya "Maaflah Adie sgt bz dengan kerjaya"...klise sgtkan jawapan tu...well memng itu jawapannya...alhamdulillah segala paa yg Adie dan juga rakan niaga Adie usahakan selama ini mula menungjukkan hasilnya...maknya kami makin sibuk...banyak perancangan untuk menjamin masa depan kami semua...

Banyak yg berlaku sejak dari Dec 2011 sehinggalah sekarang...tapi malas lak nak recall semua nya so Adie akan mula hapdate sebarang aktiviti Adie mahupun pandangan Adie mengenai sesuatu bermula pada saat ini dan ketika ini saja....pada sapa yg memiliki akaun FB Adie, dia tidak ketinggalan mengetahui perjalanan hidup Adie..sbb segalanya di statuskan di dinding FB Adie...

Sebagai permulaan bicara dan rasanya ini merupakan post pertama bagi 2012...Adie ingin katakan bahawa Adie sgt gembira akan bertemu sekali lagi bersama followers Adie secara maya (feelin mcm retis lak)...Adie harap tahun 2012 akan membawa sinar kehidupan yg sungguh bermakna wat kita semua...bagus dari segi kesihatan, kejaya, kewangan, perhubungan dan sebagainya...walaupun apa terjadi, panjatkan kesyukran kita kepadaNYA...occay ke tidak?...OK!..bagus...that's  more I like it...so berjumpa lagi di post yg berikutnya (jap lagi kuarla post baru..hehehe)

Sebagai penghargaan kepada semua yg masih sudi membaca blog harian Adie ni, Adie hadiahkan sebuah pix terbaru Adie....hahahahahha....senyum 




Salam sayang,