Saturday, August 22, 2009

1st Puasa & Sahur @ Ipoh



Salam...

Jumaat malam (21/08), aku balik Ipoh dgn abg & 2 org anak kak ngah aku....lama rasanya tak balik Ipoh tuk merasa berpuasa pada hari pertama....rindu kuih buah melaka mak....aku suka kuih tu...aku suka semua yg mak aku masak....sedih lak.......

Sampai Ipoh dlm kul 11.15pm....about 12am semua dah masuk tido..kecuali aku yg duk sibuk menyelongkar album lama tuk aku upload kat facebook....sambil tu aku menunggu adik aku tuk ambil kuar merayau n maybe bersahur...

around 1.30am, Riz arrived...masa tu hujan dah renyai setelah lebat sebentar....kuar Ipoh pada waktu begini tidaklah semeriah kuar KL....so tanpa hala tuju kami merayau dgn keta Kancil Hijau mak dia....hehehhe...akhirnya kami berhenti di Restoran Ehsan berdekatan dgn taman perumahan aku...aku lapar wlaupun masa bertolak aku dah makan kat umah kakak aku kat Rawang....wat pertama kalinya dlm hidup 29 tahun aku, aku menyukai lauk udang masak tempoyak yg kakak aku wat...aku tak pernah suka n cuba untuk menyukai mana2 masakan yg ada kaitan dgn tempoyak..tapi ntah kenapa smllm aku cuba makan dan aku sgt la sukakannya...but aku still takleh terima sambal tempoyak....melalut lak...

Aku makan mee goreng n air teh halia while Riz hanya minum milo ais jer...sambil makan kami berbual n ada ketika senyap sendiri sambil melihat kesunyian jalan di Ipoh ni....hujan masih turun merahmati hari pertama tuk berpuasa....

Bosan mula menjiwai kami, kami pun bergerak tanpa hala tujuan lagi...melalui jalan2 yg sunyi ke Tambun, melusuri Lost World of Tambun terus ke pekan Ipoh dan akhirnya berhenti di Stesen KTM Ipoh....melihat ragam manusia ....dan melepak kat lobi Majestis Hotel yg penuh dgn nostalgia....how aku berangan sekiranya ada wedding kat lobi dia yg sungguh indah.....












Bila fikir, kelakar sbb takde aktiviti kat Ipoh ni yg membuat kan kami bosan jer..huhuhu..balik2 pusing satu Ipoh...keta pun takde kat jalan raya...sepi dan sunyi....

Akhirnya balik umah dlm kul 5 pagi dan aku terus bersahur dgn famili....walaupun dah makan mee goreng aku tetap lapar agi....well kerana dah biasa tido lewat n ada jer aktiviti kat Shah ALam..membuat kan aku bila balik Ipoh mencari kawan tuk keluar mlm n mangsanya Riz...hehehehe...thanks for the ride k n nice pic..walaupun ambil pic abg curik2 yea....hehehhe

Apapun aku happy bila berada di samping keluarga dan org2 yg aku sayang



Salam sayang,
I am ..."W"

4 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

suker r hepi2 camni!

yg penting,puas jim ketawa arini!abg punya pasal r..hakhakhak..

Helmi Razali said...

these pictures are nice. :)

||| PöJìé PööH ||| said...

cantik2 pic dia..
btw i've been there before..
naik KTM blk dari Ipoh ke KLSentral pas jalan2 kat Pangkor..
hehe..

Adie Waridi said...

ajim:
hahahaha...sonok erk gelakkan abg

helmi:
pujian tuk my bro riz...

pojie:
tq...pujian tuk adik riz i...