Monday, August 24, 2009

KM 404.00

Salam,

Tadi, aku bersama abg n kakak balik semula ke Rawang setelah berpuasa 2 hari kat kg...so selepas berbuka tadi, kami bergerak balik ke Rawang...2 kereta...aku dgn abg lang aku...kakak n famili dia....aku drive sbb abg sakit bdn....

Perjalanan pulang ke Rawang berjalan dgn lancar sehingga di KM421 dimana berlaku beberapa kemalangan....tapi yg menarik perhatian adalah kemalangan yg melibatkan seekor kerbau....keseluruhan kemalangan adalah 4 yg aku saksikan

Tapi antara 4 itu, ada satu yg membuatkan aku tertanya2 n goosebump...situasinya begini;

Semasa di KM404.00, aku ternampak sebuah kereta terbalik berhampiran dgn pembahagi jalan di bahu highway dan pada masa yg sama aku terlihat kelibat seperti manusia n aku rasa sure manusia berhampiran kereta yg terbalik itu...3 kelibat...aku tidak nampak wajah dgn jelas dan aku rasa kelibat itu tidak memandang arah jalan...yg pasti aku nampak kelibat yg serba putih...

Apa yg menjadi tanda tanya aku, aku hurai dlm point k

1. kebiasaaannya bila ada kemalangan , walaupun kecil sure jammed kan, tapi ni langsung tadke org berhenti or slow down kereta mereka or ada yg menolong...sebaliknya kenderaan memecut laju

2. Tiada langsung kesan cermin pecah dijalan raya, kesan tayar di atas jalan raya, kesan tanah rosak or even kesan pembhagi jalan itu rosak..sedangkan keadaan kereta itu menggambarkan ia terbabas dan terbalik di pembahagi jalan n masuk semak....

3. Ada 3 kelibat berdiri berhampiran kereta yg terbalik itu..yg menjadi pelik, kelibat itu tidak bergerak sebaliknya hanya berdiri kaku...if in this situasi sure diorang akan berada berhampiran jalan n try to minta pertolongan..but this time they just stood firmly n not facing the road


Ntahla..masa ternampak tu ..aku tak ckp apa2 kat abg aku yg duk sebelah sbb aku ingat abg aku tido..so aku drive je..tapi bila sampai kat KM421 n ada kemalangan yg melibatkan kerbau tu, aku ckp la kat abg aku...rupanya dia pun nampak benda yg sama....kelibat tu pun dia nampak....

Freaking out kan...tapi i just wat cam tak tahu sgt...walaupun pelik aku just wat cam biasa...tapi masa lepas kawasan tu aku terus pandang cermin pandang belakang..manalah tahu tetiba ada yg menumpang...eeee...takut pun ada...tapi bila aku fikirkan, sekarang ni bulan Ramadhan, so syaitan dan seangkatannya kena kurung, tu yg membuatkan aku tak riso sgt...

Berbalik pada kemalangan yg melibatkan kerbau tu..aku pun cam heran coz manalak dtgnya kerbau tu coz kawasan tu bukan kawsan ladang pun....byk pulak kemusykilan aku mlm ni...nanti tgk la kat surat khabar..ada tak citer pasal kemalangan tu terutama kemalangan di KM404

Apapun sebenarnya yg berlaku..aku harap tidak memberi kesan kepada aku..ntahla...malas nak fikir..yg penting aku dan adik beradik aku selamat sampai umah.....



Salam sayang,
I am .."W"



p/s: kalau bawa keta tu berhati2la...tak kisah la langgar sapa org or binatang, pokok pangkalnya PANDU CERMAT JIWA SELAMAT k....pesanan khidmat masyarakat ini di taja oleh ADIEADLAN WEDDING....hahahaha

4 comments:

Pena Anak Penis said...

U gave me a goosebump!

Duke Luce Dell'amore said...

smoga dijauhkn dr malapetaka..
ishq3..

||| PöJìé PööH ||| said...

ermm, maybe hanyalah ilusi Adie n abg kot..
sbb btol gak kan setan2 sumer dibelenggu masa bulan Ramadhan nih..
sure hantu pun xde..
apa2 pun selamat berpuasa k!m

Adie Waridi said...

pena:
huhuhuhu

duke:
insyaallah

pojie:
btw setan yg diikat,but roh org yg meninggal dilepaskan