Tuesday, July 28, 2009

Afgan - Bukan Cinta Biasa

Salam,

Entah kenapa, tetiba aku mencari lagu yg selalu kawan aku Ajim nyanyi....mungkin apa yg aku sedang aku rasakan semenjak pertemuan itu menyebbkan aku mencari lagu ini dan cuba menghayati liriknya..ternyata begitu indah..aku mengharapkan cinta aku nanti bukanlah hanya cinta yg biasa







Kali ini kusadari
Aku telah jatuh cinta
Dari hatiku terdalam
Sungguh aku cinta padamu

Reff:
Cintaku bukanlah cinta biasa
Jika kamu yang memiliki
Dan kamu yang temaniku seumur hidupku

Terimalah pengakuanku
Percayalah kepadaku
Semua ini kulakukan
Karena kamu memang untukku

Cintaku bukanlah cinta biasa
Jika kamu yang memiliki
Dan kamu yang temaniku seumur hidupku
Seumur hidupku

gutar melodic loading

Reff:
Cintaku bukanlah cinta biasa
Jika kamu yang memiliki
Dan kamu yang temaniku seumur hidupku

Cintaku bukanlah cinta biasa
Jika kamu yang menemani
Dan kamu yang temaniku seumur hidupku
Terimalah pengakuanku

Terdamparnya aku di tengah kota KL

Salam,

Jumaat lepas (24hb 7), segalanya mencabar keupayaan diri aku..mencabar keupayaan fizikalku.mentalku dan emosi ku...

Aku yg sendirian ke kota akhirnya tredampar kesakitan di tengah2 Bukit Bintang...sepatutnya bertemu teman yg jauh dari Johor terpaksa dibatalkan...sepatutnya pulang ke rumah kakak di Rawang akhirnya terpaksa dilupakan hajat tersebut....

Setiba di stesen monorail Bukit Bintang, mata ku mulai kelabu dan panas...langkahku tidak segah pahlawan di medan perjuangan....lemah longlai...langkah yg aku ambil begitu berhati-hati...selangkah demi selangkah sopan teratur dek kerana bdn yg tidak mampu berdiri sendiri....seketika, aku hilang arah tujuan, aku tak pasti tuk mengambil langkah seterusnya dan akhirnya aku mendamparkan diri di satu sudut di perhentian bas depan BB Plaza...tempat duduk yg disediakan bukan pilihan ku sebaliknya lantai menjadi jamahan punggungku...kepala tersandar di dinding..hanya bertemankan sebuah bag sebagai pelindungku...

Kelibat manusia melintasi aku, tidak aku hiraukan ...mungkin gayaku seperti org homeless tapi biarlah mereka berteka-teki melihat ku....di satu saat,fikirann aku jauh melayang meninggalkan tubuh bdan ini....melayang mencari jawapan pada beberapa persoalan...

Dlm menaggung kesakitan, air mata berlinangan...ternyata Tuhan menduga aku dengan pelbagai cabaran dan persoalan....dalam kesakitan aku tercari-cari jawapan....sehingga kini,aku belum pasti jawapannya....



p/s: Terima kasih kerana membantu sahabatmu ini, terima kasih kerana sanggup bersusah payah demi seorang kawan yg mungkin tidak pernah menghargaimu..jasa mu tetap aku kenang sehingga hayatku, maaf kepad sahabatku kerana aku tidak kesempatan bertemu walaupun kamu hanya berberapa langkah dari tempat ku terdampar kesakitan...sesungguhnya, aku tidak mahu kamu melihat keadaan aku.....aku hanyalah insan yg lemah, MATI awal pernah menjadi pilihan ku sehingga sanggup abaikan cukupkah keimanan didada ku...akhirnyya, aku kembali bersyukur atas bencana yg aku alami...cepat atau lambat aku menemui ajal, biarlah Tuhan tentukan aku hanya mampu redha ngan ketentuanNYA

Still I'm missing her


Salam,

Hari ni dah masuk hari ke-3 pemergian Yasmin Ahmad ke Rahmatullah...and yet aku masih rasa kehilangan..secara jujurnya, aku tidak mengenali beliau secara peribadi, tapi kenapa aku begitu terasa kehilangan beliau?

Secara sedar atau tidak, segala hasil kerjanya telah memberi kesan dlm hidup aku...paling ketara, kerana filem2 hasil beliau, aku mula meminati filem Malaysia terutama filem Melayu....secara jujurnya, filem2 melayu bukanlah pilihan utama untuk aku tontoni setiap kali ke pawagam tapi semenjak file Sepet, aku mula menghargai filem2 melayu yg berkualiti....

Aku mula mengenali Yasmin Ahmad semenjak org ramai mula heboh mengenai citer Rabun yg ditayangankan di TV3..tapi malangnya, aku tidak sempat menonton telefilem Rabun tersebut...apa yg aku tahu ianya memberi impak yg besar...sejak itu, aku mencari siapakh Yasmin Ahmad....

Sejak itu aku menjadi pembaca setia blog beliau..kerana bagi aku, beliau cukup ikhlas dlm setiap penulisan beliau dan kata2nya sungguh indah di baca...yg mana secara tak langsung membuat kan kita dekat dgn beliau...begitu jua dgn aku....jadi tidak heranlah, blog beliau adalah blog pertama yg aku link masa mula2 aku membuat blog......

Melalui blog beliau aku mengikuti perkembangan beliau dan jauh disudut hati aku, aku bangga dengan beliau...pernah juga aku meghantar komen di blog beliau tapi aku tak pasti sama ada beliau ada membcanya sbb setiap entry beliau akan menerima komen lebih dari ratusan komen...dan aku hanyalah peminat beliau yg memuja dari jauh....

Bagi aku, bermulanya dari filem Sepet, ia memberi satu horizon yg baru dlm industri filem malaysia dan i juga mengembalikan kembali keyakinan aku terhadap filem2 Malaysia terutamanya filem Melayu....kerana beliau aku memberi ruang kepada filem2 Melayu di dalam hati aku....aku memng tidak pernah kecewa dgn setiap hasil karya beliau...

Perginya beliau membuatkan aku tertanya, dapatkah aku menonton lagi filem2 yg berjiwa murni seperti filem beliau?..hanya masa akan menentukan....

Masa ura2 yg kata beliau sudah meninggal dunia n tersebar di internt, aku menerima sms dari seorang sahabat, aku tersentap, langkah ku terhenti dan tanpa aku sedari air mataku menitis.....itu adalah perasaan aku yg tidak pernah bertegur dan sempat mengenali beliau secara peribadi..bagaimana dgn org yg begitu rapat dgn beliau?..hanya tuhan je tahu akan perasaan mereka itu...

Masa beliau dlm koma, aku mengharapkan beliau terus bertahan, tapi apakan daya Allah lebih menyayangi beliau....akupun kebetulan sakit teruk masa beliau meninggal pada sebelah mlm dan aku hanya tahu selepas tengahari 26hb setelah aku diberitahu oleh rakan serumah...aku hanya mampu terdiam dan mennagis dlm hati....dan merdhakan pemergiannya.....


Al-FATIHAH


Salam sayang
Adie Waridi

Monday, July 20, 2009

Kebosanan Membuatkan Kami Meroyan

Salam,


Hahahaha....entry ni aku cilok dari Ajim..sbb malas nak taip..hahahaha...kisahnya sama jer..sbb kami bosan..so kami meroyan....


Bacalah ulasan Ajim.....

Pernah tak uol sumer rasa bosan smpai tetiba nk wat sesuatu yg pelik ditgh mlm??? Hahahaha.. What a question is that?? Hahaha..

Khamis lepas, akibat kebosanan yg melampau kt umah, tetiba Abg Adie & Abg Am ajak jim kuar. Kuar umah kul10 mlm lak tu! Nk tau p mana?? Merayap skitar Shah Alam & wat photoshoot! Gile jer!
Kitowg ni bukan photographer professional.. So hasilnya xde r GEMPAK cam Megat & Aizul Marcello punya kerja tgn. GITU!

1stly, kitowg p area Dataran Shah Alam yg berdepan ngan Plaza Alam Sentral tu. Posing2 xhengat dunia! Smpai owg keliling tgok pelik je! Hahaha..
Pastu kitowg p kt kwasan padang sebelah Masjid Besar Shah Alam tu. Mula2 cam malu2 tucing gitu! Tp pas dh panas badan, mcm2 pose kuar lor.. Gile je! Yg penting konfiden ngan bdn diselimuti lelemak, posing xtentu arah kt tgh padang. Hahaha..
Nak tau sape jd photographer?? Abg Adie lor.. Sbb nk harapkan jim guna kamera SLR tu, HARAM ler! Xreti jim nk godek2 gadget tu. Kang tetiba meletop, tros xleh guna! Hahaha..
Kemudian, tetiba Abg Am ajak p UPTOWN SHAH ALAM. Jim xpernah p kesana. Even jln nk p sn pun jim xtau. Bkn senang nk cam jalan tgh2 mlm ni. Wawawa..

Kitowg smpi Uptown dlm kul11 mlm. 1st XTVT kt ctu adelah, KARAOKE! Hahahaha.. Abg Am sibuk suwoh jim mlalak kt pentas terbuka kt ctu. Dan die siap bayarkn skali. Jim nyanyi 2buah lagu iaitu my feveret malay song Keabadian Cinta & Seribu Tahun.What do u expect?? Nyanyi tgh2 mlm yg kotak suara ni dah ala2 bersiap sedia nk tito.. Harus ler hazab je bunyinye! Hahaha..

Pastu kitowg jenjalan pusing2 kt area kedai2 dlm tu. Then, lepak minum2 kejap. Pastu smbung pusing2 smbil cuci2 mata. Hahaha.. smbil cuci mata, sambil ngutuk owg. Klakar je!

Around 1pm, bru kitowg gerak blk.. What a wonderful nite!! Hahaha..

Preview Filem "Setem"





Salam,

14hb July yg lepas aku dapat jemputan ke tayangan filem "Setem" oleh Abg Ajami...THANKS Uncle kerana saya dlm priority list Uncle..hahahah..verangannnnn sgtkan ko Adie...So aku, Am & Ajim pun bersiaplah ke GSC Tropicana City Mall Damansara...Aku rasa kami sampai awal dlm 6.30pm sbb risokan trafik....

Well pas sign up as blogger dapat goodie bag bagai,mingle2 cuba2 jadi socialite yg berjaya n terlampau n makan2 samapai muak..then tgk movie...sound best gilerkan....memng pun BEST ya amat....hahahahaha....Enough talking merepek, we talk about the Movie lak


First of all, AKU SARAN SEMUA PERGILAH TGK CITER NI KAT PAWAGAM BERMULA 30 JULAI NI......kalauleh buatlah chartered bus bawa org kg k....hahahahaha....sbb aku bg 4.5 bintang tuk filem nie...

Well aku rasanya tak perlu nak citer perjalan movie ni sbb korang leh baca kat www.setemmovie.com....so aku just point up abg yg aku rasa baik n x baik bagi filem Setem ni. Apapun apa yg aku luah ni hanyalah sbgai penonton biasa yg hanya ingin menikmati sebuah filem di pawagam k....hak akulah nak kata apa...kakakakaka

Apa yg aku rasa mengenai filem ni
1. Aku suka ngan permulaan filem ini yg digambarkan melalui grafik ala2 komik gitu...nice k..
2. Perkembangan jalan citer yg sungguh menarik n jalinan citer antara citer yg kemas...seperti hasil Khabir Bhatia yg terdahulu (Sepi & Cinta) yg terkenal ngan trademark tu
3. Pemilihan para pelakon yg mantap terutamanya Que Haidar, Bront Palarae, Vanidah Imran, Sathia, Datuk Aziz Sattar, Harun Salim Bachik, Richard Gardner, Isma Yusoof, Diana Danielle dan Sofi Jikan
4. Character development yg aku rasa begitu bagus terutamanya watak Tuan Lim (Chew Kin Wah), Vellu (Sathiya), and watak adik beradik lakonan Vee & Que Haidar and Isma Yusoof walaupun dialog dia cipot k...tapi mimik muka beliau begitu menyakinkan...
5. Dari segi runut bunyi (runut bunyi...kelakarlak bunyinya..) tidaklah semenarik lagu2 runut yg ada dlm filem Sepi & Cinta....ia boleh jadi menarik sekiranya ianya bersesuaian ngan genre filem itu walaupun komedi film...
6. CGI yg digunakan pun berkesan k terutama masa Bront melepaskan peluru dan bom kat rumah cello (Harun Salim Bachik)...Nice shot terutamanya masa picu bom ditarik...Matrix sgt uols..hehehehe
7. Skrip yg bergitu santai n ori....ada beberapa dialog yg akan melekat kat kepala otak korang semua nanti...yg akan membuatkan anda tersenyum sendiri


Keseluruhannya, walaupun filem ini ada kepincangannya org kata, tapi ianya masih mengaburi mata para penonton...malah ia masih mampu memberikan kemuncak klimak para penontotn 102%...or bahasa kasarnya leh la orgasm lebih dari sekali....kakakakaakaka...yg nyata korang pasti gelak sepanjang citer ni terutama setiap kali Sathiya muncul li layar skrin berbanding watak yg dilakonkan Afdlin.....x caya ckp aku..g la tgk sendiri k....












Apapun, bagi aku kalau kita nak kritik sessebuah karya,kita perlulah lebih terbuka menerima apa yg dihasilkan..so adalah elok kiranya korng menonton filem ni sbb aku suggest korang g..hahaha n lagi satu sebagai tanggungjawab korang menyokong industri filem tempatan....hahahaha...skema giler ayat aku...dah la..malas nak ckp...chow....enjoy k....


Salam sayang,
I am.."W"

Monday, July 13, 2009

12.07 - Yoyooh Award 2009

Salam,

Rasanya blogger semua dah tahu alkisah Yoyooh Award ni n keputusan penuh pun dah boleh lihat kan website Yoyooh....nothing much to talk about that event...i'm just the emcee for the nite..and sorry sesangat la kalau i tak berjaya deliver my task very well...1st time handle such event..usually mc tuk majlis rasmi protokol jer...so sorry sesangat but thanks for the opportunity...really appreciate it..

But for me it was a good effort from the committee of Yoyooh.com..biasalah kalau ada kisah2 belakang tabir nie...just ignore it...congrats to all winners...so sapa yg nak masuk tahun depan (if adalah award ni lagi..hopefully)..so berusahalah memblog selalu k...














SAlam,
I am ..."W"

300 flower bouquet







Salam,

Sepanjang minggu ni aku bz ngan kerja mengubah jambangan bunga...tuk apa? bukan tuk pengembumian MJ k...tapi tuk tempahan konvo sebuah universiti di Terengganu...so selama seminggu aku berkampung kat uman Wenkt since umah aku cam gudang ntingkat 4 yg hanya berliftkan kaki jer...umah Wenkt tingkat 1...

Pening gak sbb hanya aku berdua ngan Am jer yg wat benda ni secara fulltime...kekawan lain tolon gak secara part time...thanks Adik Mi, Wenkt and Ayien sebb tolon...akhirnya siap gak ..just naktunggu org ambil jer..so boleh la aku kemas umah Wenkt..kalau tak kena carut la dlm blog nie...hehehhee

Sepanjang seminggu ni pun tido aku taktentu masa..ngan kerja grafik la, jadi emcee la...pening n capet aku..teringin benar nak g bercuti mana2.....ada sesiapa nk taja aku...huhuhuhu..bertuahla badan ni kalau ada yg sanggup menaja aku bercuti......

Apa2, aku enjoy walaupun aku bz....


Salam sayang
I am "W"

Sunday, July 12, 2009

07.07 - Preview Filem " Skrip 7707"

Press Conference "Skrip 7707"


Aku ngan Kak Bette Davis


Helmi the Bogus Circus


Helmi & Jehan


Helmi & Fauziah Ghous


Helmi, Am, Mak Jah & Aku


Helmi, Wenkt & Aku





Salam,

Dapat invitation from Abg Ajami...so Aku, Adik Mi, Am & Wan pun gi la ke Cathay Cineleisure Damansara tuk tgk preview film "Skrip 7707"..Bertolak kul 2.oopm lebih,since dah macam ala2 lewat, Am bawa keta mcm lipas kudung..aku sanggup lepas tgkciter tu daripada hilang nyawa...so berhati2 ketika memandu.Jgn memandu melebihi had yg ditentukan..Tetiba wat pesanan penaja...

Well sampai lewat pun, benda tak start lagi..pastu Wan register kami semua, dapat pass then terus masuk Hall 7...wah siap wat 3 hall ya..ramai sungguh yg dtg...

Actually,aku x berapa gemar filem arahan Prof Madya Razak...sorry to say...but aku tetap g tgk kalau ada jemputanjust tuk aku komen apa yg patut...Ada gimik sebelum tayangan tapi aku rasakan mcm buang masa jer..huhuhu...

Malas nakciterbyk sgt..so aku skip terus kepada konklusi aku citer "Skrip7707"...

keseluruhannya,
1. seperti yg aku jangkakan memng tak best n mencapai standard aku kalau bagi kategori citer seram...P.M Razak selalu kata yg filem dia bunyi best n muzik tuk scene seram kelas gilerla..tapi bagi aku, selalu tak kena timing n terlalu over..berlebih-lebih sound effectnya sampai aku rasa annoyed...

2. Pemilihan pelakon yg aku rasa tidaklah sesuai...terutama Kencana Dewi n Sharifah Shahira...diorang nijadi hantu..tgkjer dah ketawa...diorang boleh bawa watak itu tapi oleh kerana masa sesebuah citer tu singkat membuatkan watak yg cuba di bawa tidak berkesan....

3. Filem ni ada 9 buah cerita pendek dlm masa 1jam lebih...so pengolahan citer n keberkesanan jalan citer terutama tuk menceritakan sesuatu yg seram tidak kesampaian...kita xnak klimak terlalu lambat n kita juga xnak klimak yg terlalu cepat sgt...tapi dlmfilem ni aku tak nampak klimak katner...maybe takde bagi aku....hahahha

4. Berbalik kepada no 2..ia mempunyai kaitan dgn no 3...citer terlalu byk dlm satu filem,masa terhad, so org akan nampak Kencana & Sharifah sebagai pelawak n bukan watak yg dia cuba bawa....tak kesampaian...

5. Ada satu scene dimana aku rasa cam ada perubahan zaman yg x kena...dimana kisah Fasha Sandha gugurkan kandungannya itu...zaman lelaki tu citer ialah zaman sekarang dan muda,tapi bila dia flash back macam zaman 50-an...which is aku rasa cam tak kena jer ngan usia masa zaman sekarang n zaman flash back tu...itu pandangan aku...

6. Apa yg Prof cuba adalah sesuatu yg berlainan terutama dari segi kisah2 yg cuba digambarkan ...kisah yg memng berlaku tapi jrg kita ketengahkan sbb kalau kisah hantujer kita pasti fikir kan pocongla, langsuir la etc...tapi masalahnya,di sebbkan byk sgt citer dlmmasa yg singkat membuatkan citer tu hilang terus elemen seram...

Aku rasa cukupla akungomel hal "Skrip 7707"...kalau korang naktgk aku galakkan as usaha tuk membantu industri senifilem kita..apa2 korang judge la sendiri k....


Pas abis tgk previe, g jap press conference, ambil pic,then g The Curve jumpa kawan then balik...

Bored..




Salam sayang,
I am.."W"

Friday, July 3, 2009

Bintang Di Langit

Salam,

Semalam aku terima sms dari seseorang:

"Sumtime bila i diri kat balkoni tgk bintang dilangit terasa ia lebih dekat depan mata, bila la i boleh tgk 'bintang hati' i depan mata"

Aku membalas sms itu:

" I tidak seindah bintang d langit n I tidak blh lg menjadi bintang ati kepada sesiapa lagi kerana I ditakdirkan berseorangan. N i redha dgn takdir itu. Itu ketentuanNYA..mulai sekarang I blaja tuk hargai diri ni n cuba isikan sisa masa hidup I ngan sesuatu yg bermakna"

Bukantujuan aku untuk jauhkan cinta tukhadir dlm diri ini tapi sehingga segalkanya tidak pasti aku akan sendiri n sekiranya kepastian yg aku nantikan seperti apa yg aku jangkakan, aku tetap akan sendiri jua.......Maaf kan aku



Salam sayang,
I am.."W"

02.07- ARCHIDEX09 & Transformers

Salam,

Selasa lepas g exhibition ARCHIDEX09 ngan Amran kat KL Convention Centre....Well apa yg leh aku katakan pasal pameran tu...hampeh ya...tak menarik langsungtakde x-factor..just ordinary pameran jer....pastu product yg dipamerkan nothing much new sama jer mcm kat show room kedai yg sedia ada...cuma dipamerkan inbig scale di tempat yg agak eksklusif....tula pendapat aku sebagai visitor...hehehhee....even company yg join pameran tu diorang punya displaybooth biasa2 jer...apapun sejam lebih kat sana....then g makan lunch kat Restoran Pelita belakang Ampang Point...

Pas, lunch minta Amran drop by aku kat Times Square...tujuannya jumpa Am &Angah...watper?Tgk Transformers : Revenge of the Fallen....aku masa tu dah ala2 tak laratsbb sejak beberapa hari in medication ni..aku hilang selera makan n sentiasa loya....seterusnya menyebabkan hormon badan aku pun x stabil...dah mcm org wat kemo rasanya...

Tapi bila tgkTrans, aku agak bersemangat...suka giler aku tgk Trans....rasanya tak perlu nakciter byk..ramai yg dahtgk ndah leh nilai sendirikan...bagiaku aku suka walaupunada yg kata bosan...bosan bab mana ek..penuhngan action ok...walaupun ditambah ngan adegan komedi n fight ala2 matrix ya....lama gakciter Trans ni 2jam 20min...habis jer terus ke Damansara Damai hantar Angah then g makan kat Ani Sup Utara...

Habis makanterus balik Shah Alam n aku terus tukar baju ntido pas makan ubat.....sejak tak sihat ni...aku tido awal....hope aku akan sembuh...tapi.....



Note:
Kita hidup dimuka bumi Allah yg indah ni atas tujuan tertentu..oleh itu setiap masa yg berlalu perlulah diisi dgn perkara yg membawa kebaikan kepada diri sendiri mahupun di dunia ataupun di akhirat nanti...Hidup kita hanya sekali saja, hargai setiap saat tu walaupun sepeirt mana kita menghadapainya..



Salam sayang,
I am..."W"

Wednesday, July 1, 2009

30/6-Aktiviti hujung bulan

Salam,

Dah 5 hari tak update...ntahla..mcm takde mood pun ada...maleh nak ckp...so ketika aku menulis entry baru ni dah masuk bulan July..sekejap masa berlalu bagi aku yg takde kerja nie...most of the time kat umah tido....tgk tv...life kinda suck..but....erm back to the topic..

Well tak byk yg berlaku just..aku membasuh pakaian yg dah berlonggok selama seminggu lebih dah mengemas umah yg memng dah sentiasa bersepah n akan sentiasa bersepah..or should i call my home as warehouse?...till now still tak berkemas..sian housemate aku lagi sorang...terpaksa mencari space tuk lepak kat ruang tamu yg mula hilang fungsinya dek kerana barang perkahwinan yg main bertambah...

DLm berkemas, jiran blok aku si Wenkt dtg bertandang...dia baru balik dari China Embassy..tak dapat temankan pagi tadi sbb bc sms lambat n takde kedit nak reply...After lunch hour aku n Am g SACC Mall tk jumpa pengurusan..bertanyakan pasal jadi kontraktor perancang perkahwinan kat SACC Convec...sampai pengurusan SACC Mall rupanya kena jumpa ngan Pn Maizura kat PKNS...call Pn tuk set up appointment, but unfortunately she is in meeting...lastly appointment on 1st July...

So pas tak jadi jumpa Pn Maizura, kami balik umah n ajak Wenkt g Wet World Shah Alam...masa tu dah 4.20pm...hajat dihati nak main Moonsun Booster tapi rupanya hanya hari Sabtu n Ahad je buka..hampeh tul...sebenarnya Wet World ni more to budak2 punya water theme park..so nothing much to do here..even the deepest pool is 0.92m...since dah tak dapat main Boster tu so just mandi manda jela....sampai la bosan..hehehhe...okla..lagipn entry fee just RM10....

Dlm 6.30pm blah n terus g lepak kat Khalifah Sec7 Lama...lapar rasanya..nak kata lapar sgt takdelah..tapi sejak wat kerja wedding jumaat lepas till now..aku tak selera nak makan...ntahla...so tadi aku just makan roti tisu n teh ais (my fav drink)....seharian gak aku tak sentuh nasi

Then balik umah...lepak2 dan tgk tv...around 10pm aku lepak umah Wenkt tuk guna internet wat kerja aku...n till now aku masih kat umah dia sedangkan dia n Am dah tido...aku je sorang2 layan internet nie...n dah masuk 1st July....another 5 months before 2009 ends....masa berlalu ngan cepat tanpa kita sedari terumata bila kita tidak mengisikannya dgn benda yg berfaedah....


SAlam sayang,
I am..."W"