Monday, July 20, 2009

Preview Filem "Setem"





Salam,

14hb July yg lepas aku dapat jemputan ke tayangan filem "Setem" oleh Abg Ajami...THANKS Uncle kerana saya dlm priority list Uncle..hahahah..verangannnnn sgtkan ko Adie...So aku, Am & Ajim pun bersiaplah ke GSC Tropicana City Mall Damansara...Aku rasa kami sampai awal dlm 6.30pm sbb risokan trafik....

Well pas sign up as blogger dapat goodie bag bagai,mingle2 cuba2 jadi socialite yg berjaya n terlampau n makan2 samapai muak..then tgk movie...sound best gilerkan....memng pun BEST ya amat....hahahahaha....Enough talking merepek, we talk about the Movie lak


First of all, AKU SARAN SEMUA PERGILAH TGK CITER NI KAT PAWAGAM BERMULA 30 JULAI NI......kalauleh buatlah chartered bus bawa org kg k....hahahahaha....sbb aku bg 4.5 bintang tuk filem nie...

Well aku rasanya tak perlu nak citer perjalan movie ni sbb korang leh baca kat www.setemmovie.com....so aku just point up abg yg aku rasa baik n x baik bagi filem Setem ni. Apapun apa yg aku luah ni hanyalah sbgai penonton biasa yg hanya ingin menikmati sebuah filem di pawagam k....hak akulah nak kata apa...kakakakaka

Apa yg aku rasa mengenai filem ni
1. Aku suka ngan permulaan filem ini yg digambarkan melalui grafik ala2 komik gitu...nice k..
2. Perkembangan jalan citer yg sungguh menarik n jalinan citer antara citer yg kemas...seperti hasil Khabir Bhatia yg terdahulu (Sepi & Cinta) yg terkenal ngan trademark tu
3. Pemilihan para pelakon yg mantap terutamanya Que Haidar, Bront Palarae, Vanidah Imran, Sathia, Datuk Aziz Sattar, Harun Salim Bachik, Richard Gardner, Isma Yusoof, Diana Danielle dan Sofi Jikan
4. Character development yg aku rasa begitu bagus terutamanya watak Tuan Lim (Chew Kin Wah), Vellu (Sathiya), and watak adik beradik lakonan Vee & Que Haidar and Isma Yusoof walaupun dialog dia cipot k...tapi mimik muka beliau begitu menyakinkan...
5. Dari segi runut bunyi (runut bunyi...kelakarlak bunyinya..) tidaklah semenarik lagu2 runut yg ada dlm filem Sepi & Cinta....ia boleh jadi menarik sekiranya ianya bersesuaian ngan genre filem itu walaupun komedi film...
6. CGI yg digunakan pun berkesan k terutama masa Bront melepaskan peluru dan bom kat rumah cello (Harun Salim Bachik)...Nice shot terutamanya masa picu bom ditarik...Matrix sgt uols..hehehehe
7. Skrip yg bergitu santai n ori....ada beberapa dialog yg akan melekat kat kepala otak korang semua nanti...yg akan membuatkan anda tersenyum sendiri


Keseluruhannya, walaupun filem ini ada kepincangannya org kata, tapi ianya masih mengaburi mata para penonton...malah ia masih mampu memberikan kemuncak klimak para penontotn 102%...or bahasa kasarnya leh la orgasm lebih dari sekali....kakakakaakaka...yg nyata korang pasti gelak sepanjang citer ni terutama setiap kali Sathiya muncul li layar skrin berbanding watak yg dilakonkan Afdlin.....x caya ckp aku..g la tgk sendiri k....












Apapun, bagi aku kalau kita nak kritik sessebuah karya,kita perlulah lebih terbuka menerima apa yg dihasilkan..so adalah elok kiranya korng menonton filem ni sbb aku suggest korang g..hahaha n lagi satu sebagai tanggungjawab korang menyokong industri filem tempatan....hahahaha...skema giler ayat aku...dah la..malas nak ckp...chow....enjoy k....


Salam sayang,
I am.."W"

3 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

wo!skema wo ayat disitu..hahaha..

pape pun,xmenyesal tgok citer ni!

Ajami Hashim said...

priority list???

harus pakcik buat members card ala2 realrewards katanyaaa! ahahaha!

Adie Waridi said...

duke ajim:
namapun budaknerd..kakakaka

abg ajami:
sesuai sgt..leh lapakcik jadi kayonanti..ahakz