Thursday, January 15, 2009

Aku demam

Salam...


Erm..hari ini masuk hari ker 3 aku demam..tapi alhamdulillah, aku dah mula boleh bergerak..2 hari yg lepas, aku hanya terlantar jer kat atas tilam..semua nya terjadi begini....

Pada satu hari, aku dah kawan2 aku pergi menonton special screening citer [REC]...mcm starting buku citer lak...tak silapa ku pada hari isnin lepas, aku dapat 4 tiket free dari Cinema Online tuk tayangan citer [REC] kat Cathay Cineleisure Damansara....punya excited ni...mcm biasa aku g ngan hmate aku Am dan aku ajak Angah & Mable....port tempat duduk memang menarik...tapi bila start citer jer...aku mula..arrgggghhhhhh tidakkkkkkkkkkkk

Aku tak lah menjerit betul mnjerit tapi citer tu mcm citer Blair Witch Project..aku bukan tak suka citer tu..coz citer tu menrik n byk scene yg mengejutkan tapi cuma aku tak suka adlah pergerakan cameranya tu..nak jadikan citer aku dah mula loya n rasa nak muntah...n juga pening....aku ni memng takleh tgk benda camtu..sama gak kalau main game rpg..haram..aku mampu bertahan sejam jer..kalau lebih dari tu aku pengsang or muntah kat keyboard..sbb tu aku suka main game yg standar budak2 jer...yg happy2...sehappy aku yg mcm kanak2 ribena nie...kuar jer dari panggung aku terus g toilet sbb aku rasa nak muntah..tapi malangnya tak muntah..ermmm...kalau muntah drama sikitkan ...

Lepas tgk wayang, kami lepak2 jap kat depan Cineleisure ni tak tahu nak wat per...yg member pompuan aku ni ajak g clubbing..di hati nak tapi tak pernah g..so aku wat layan tak layan permintaan mereka..lastly diorang ajak g karaoke kat redboz kat the curve....erm g jela..ewalaupun aku n Am tak nyanyi pun.....sekadar melayan mereka melayan perasaan....sedar tak sedar dah kul 3 pagi..aku dlm bilik karaoke tu dah mengigil2 tandanya ku dah nak demam la...samapi jer umah akuterus booooomm..atas tilam...selang beberapa jam...uwaaaaaaa..aku tak leh tido coz bdn aku panas..pastu badan aku sengal2...uwaaaaaaa...nangis lagi....mas tu la...mak sakittttt....baru nak ingat mak kan....panas badan aku memng panas sgt bak kata hmate aku Am, kalau masak telur, masak nie....tapo aku syukur sbb adanya kawan yang baik seperti Am ni..dia lah jaga aku setiap kali aku sakit...sediakan makan minum aku, tolon mandikan aku..mana taknya aku takleh nak bangun babe..kena papah...nak angkat tangan pun takleh...the best part lagi..dada aku sakit giler...erm korang mesti fokor..aboi siap mandikan....nak habaq la...aku mandi pakai suar k..jgn pikir biru erk...erk....

The next day sepatutnya kami ada meeting, tapi kena camcel kan...pergi klinik kat area umah..tapi doc tu tak ckp apa sgt..coz kalau demam lebih 3 hari baru ambil darah...sonce aku dtg hari ke2..so taklah kena =ambil darah...bukan apa, aku risau kena denggi jer..kawasan umah aku kawasan jajah aedes.....hari kedua, panas aku dah berkurangan...tapi sengal tetap sengal....nak jadikan cerita...mlmnya hmate aku tu pun turut demam...aduh sapa nak jawap......sesamalah terlantar kat tilam tu...nasib baik la ada hmate lagi sorang si Sham yg baik ati menjaga abg2 dia ni.....

So hari ketiga, aku dah boleh g mandi sendiri wlaupun still sengal2, tapi aku gagah la juga..coz asyik baring jer, aku lagi sakit kepala...di kala aku menulis ni..aku tak berapa sihat tapi aku masih harap agar aku sihat kembali..tapi tetap gegeh nak blogging kan..rindu arrr kat rakan2 blogger aku yg tak ramai ni..hehehehe....doakan kesihatan adie semoga adie leh berkerja semua....


Salam Sayang,
Adiewaridi

p/s : Thanks to Am, Adik Sham, Adik Wan, Adik Mirul, Adik Otam, Adik Ariq kerana ambil kisah pasal Adie/Abg Adie...huhuhu terharu....

13 comments:

sitekateki | dD said...

mkn ubat tau...
jgn malas2...
plus mkn sup ayam...
nanti cepat sikit sembuh...
take care my fren...

Adie Waridi said...

dd:
tq dd..masakan la sup ayam tuk adie..hehehe

amirul usheruff dzulkarnain said...

nape sumer nak demam je skang ni..musim ke...

vidadarisakura said...

tu la aku suka tyme sakit..
aku macam putri raja...hee

Adie Waridi said...

amirul:
mungkin kot musim demam

sakura:
kan bestkan..minta je apa sure dapat..hehhee

k.A said...

bro, kalau demam berterusan make sure pegi jumpe doc ok?

rehat byk2.
jgn lupa makan ubat.

get well soon!
:)

Adie Waridi said...

k.A:
thanks..sok kalau still ak elok doc dah pesan jumpa dia ambil darah...

dr.anonymous said...

huhu..get well soon...
minum byk air..
percayelah kate2
kami...hahaha...
skang ni ujan so aty2 la ye bang...
pink of health, you will be... as soon as possible ;P

Adie Waridi said...

dr:
tq...i will..

wénkt said...

adik wan tu saya ke?
geliknyerrr

Adie Waridi said...

wan:
hahaha...geli or gedik..hehehhe..ala kan comel panggil wan, adik wan

Zakhiri said...

your biology clock went hair wire i think..our body is not a machine wadi..take a good care of it..

Adie Waridi said...

z;
thanks z..tapi aku terpaksa struggle giler..i'll taking care of myself..thanks