Tuesday, April 19, 2011

Walaupun tak sihat, ku gegehkan jua....

Salam,

Dah 19 April...last entri kalau tak silap pada 9 April...tu pun curi2 update walaupun masih demam...actually almost a week Adie berada dlm keadaan yg tidak sihat infact sekarang pun....nanti Adie citer kan...just Adie nak wat quick entry tuk rangkul semua aktiviti yg Adie lakukan semasa Adie demam....wahh..demam pun masih wat aktiviti lagi....nak wat camna..tu namanya gegeh....dan kerana itu juga Adie masih lum sihat2 lagi

Kelas Mak Yung
Pandan Indah
10 April 2011
11.00pagi - 2.00 petang

Masa ni ADie sebenanrnya masih demam, tapi Adie tetap pergi kelas mak yung Che Nan...kalau ikutkan Adie memng tak larat tapi kebetulan pada hari tu , demam Adie agak berkurangan so Adie ingat nak peluhkan badan...kalau menari sure berpeluhkan....yup masa menari tu berpeluh lebih dari biasa...masa tu ADie rasa agak sihat..or lebih sihat...dan masuk bulan April ni, kelas mak yung dah belajar tarian yg kedua...menarik lagi...and Adie still lum catch up..maklumlah dah tua...hehehe..so enjoy the photos k





Finale Ford Models Search Supermodel of the World 2011 & RAIN Concert
F1 Circuit Sepang
10 April 2011
6.00 petang - 1.00 pagi

Habis kelas Mak Yung, Adie dan rakan niaga Adie duk sibuk settlekan hal berkaitan dengan kerja..dan settle terus ke Sepang tuk tgk Final Ford Models Search 2011 dan konsert RAIN....kewlkan...for me yeahhh...dengan VIP pass dan VIP treatment kat STYLO tent, semuanya memeng menarik....dah lama tak tgk konsert kot...been ages...at first, Adie tak berapa excited sgt nak tgk RAIN, coz definitely Adie takkan faham single thing yg dia nyanyikan tapi setelah melihat opening, Adie terpaku melihat tariannya...yeah ternyata RAIN memng hebat menari dan nyanyiannya agak bagus juga...kebetulan under STYLO, kami memng ada access ke hadapan pentas, so ianya memberikan view yg sungguh cantik....dapat tgk RAIN dgn lebih dekat lagi....sepanjang konsert tu memang Adie lihat org ramai sungguh enjoy dan yg perempuan pula terjerit2 setiap kali RAIN memulakan langkahnya....yelah tak heran la sbb RAIN tu handsome kot.....Adie lihat ramai juga golongan Melayu yg turut hadir....cuma sepanjang konsert ini, RAIN tidakpun membuka bajunya...nak kata rule & regulation mungkin juga tapi bila ADie tgk susuk badan RAIN sekarang dgn dahulu, ternyata RAIN sudah berisi sedikit dan Adie tak rasa perutnya masih berketul2...hehehee..mungkin sbb tu sedikitpun tidak dibuka bajunya...cover perut kot..hehehe...anyway Adie really enjoyed the show...
just part yg tak bestnya...rite after the show and on the way back to Shah ALam, Adie demam semula....yup Adie hanya demam pada belah malam....tension tul masa tu











Medical Check up
Shah Alam
11 April 2011
10.00 pagi

Pagi esoknya, Adie pergi ke klinik di area rumah...masa tu masih terasa panas..tapi masa jumpa doktor, doktor cakap Adie tak demam..coz my temperature ok...what?....pelikla pulak....kat badan Adie ada bintik2 merah...riso la juga if kena denggi tapi doc ckp bukan tanda2 denggi dan doc ckp maybe sbb alahan kepada demam sendiri....yeah ada betulnya juga....Adie kalau badan telalu panas akan ada tanda2 merah kat badan...dah mcm love bite bila tgk...kalau love bite best gak kan...hehehee...tapi bukan....but doc ckp if till 3 days masih demam dia suruh dtg tuk buat blood test lak....nak jadi cerita..after 3 days , demam Adie hilang pas makan ubat tu...saja jer badan ni...tau2 jer...takut kena cucuk ambil darah la tu...


Mono drama Rebab Berbisik
Lambang Sari, Istana Budaya
11 April 2011
8.30 mlm

Pada belah malamnya pulak, Adie dan rerakan ADie pergi tgk show Monodrama Rebab Berbisik yg diterajui oleh Che Nan, cikgu Mak Yung Adie....ni kali pertama ADie menonton show yg ada kaitan dengan Mak Yung...dan ternyata ADie sangat menyukainya...ni bukan kes nak bodek Che Nan tapi memng Adie suka..

Rebab Berbisik ini mengisahkan emosi Pak Su Mat, seorang pencita seni Mak Yung. Pak Su dan isterinya Mek Ning merupakan seorang primadona Mak Yung dizaman kegemilangan Mak Yung dulu2. Setelah Mek Ning tiada, Pak Su terpaku memikirkan siapakah yg bakal diwariskan seni tersebut. Pak Su dan Mek Ning ada 2 org lelaki iaiti Ustaz Azri yang tidak mahu memahami dan Azmi @ Mimi yang jauh terpesong dirinya. Kalau anda nak tahu keempat-empat watak ini didokongi oleh Rosnan Rahman sendiri...hebat bukan?...yeah memng hebat...

Pada malam persembahan itu, Adie telihat Fauziah Nawi dan keluarga, Uwei, Wan Maimunah, Arja Lee dan keluarga turut memberikan sokongan terhadap Che Nan...seperti biasa apabila persembahan yg begini kehadirannya tidakla sehebat pabila persembahan komersila yg lain...tapi bagi Adie walaupun ianya dipersembahankan di Lambang Sari dan bukannya Panggung Sari, ianya cukup memberikan kesan ...setiap kata2 yg diperkatakan membawa maksud yg tersurat dan tersirat...dan persebahan menjadi lebih menarik pabila karakter Ami a.k.a Mimi mula dipertonjolkan....dengan lawak yg bersahaja dan skrip yg sungguh bagus...ternyata ianya sebuah persembahan yg sungguh menarik untuk ditontoni..



 Pemain Rebab

 Patra - Emcee 

Watak Pak Su

 Watak Ustaz Azri

Watak Mek Ning

 Watak Mimi a.k.a Azmi



 Adie dan rakan2 kelas Mak Yung bersama Che Nan,Frank (penyanyi) dan Armand (model)


Yang pasti, selepas ini, sekiranya ada lagipersembahan begini Adie akan cuba pergi menontonnya....dan mcm biasa, selepas pulang dari persembahan itu, Adie demam kembali....kegembiraan yg dikecapi hanyalah untuk seketika.....Adie kembali demam


Dekorasi Majlis Pertunangan & Berendoi
Pekan, Pahang
14 April - 17 April 2011

Pada hari ni, ADie dah kembali sihat sedikit cuma ulser dan gusi bengkak dan berdarah...tapi kerana urusan kerja, Adie gegehkan juga....bersama Timmy dan Am, kami pergi ke Pekan Pahang untuk kerja2 dekorasi sempena majlis pertunagan dan berendoi....bermula dari jam 5 petang sehingga 4pagi barulah segalanya siap...maklumlah tenaga pekerja tak ramai so lambat la sikit siapnya...tapi everything turn up to be so good...the client really satisfied with ADIEADLAN Weddings team...kami tidokat rumah client yg merupakan rumah kawan kami....Alhamdulillah segalanya berjalan lancar, semua berpuas hati termasuk dengan tetamu yg datang....dan Alhamdulillah, ramai juga yg bertanyakan perkhidmatan ADIEADLAN Weddings dan ada juga yg telah kompemkan deal ngan kami....Amin











Selepas majlis bersurai, Adie dan team Adie pergi ke Kuantan jap...saja jejalan wlaupun perjalanan mengambil masa 45 minit....kalau ikutkan plan byk tempat Adie nakpergi tapi malangnya selepas ADie kuar dari Muzium Seni Pahang, kepala Adie tertiba sakit yg teramat dan badan panas sejuk....kebetulan Teluk Cempedak tidak jauh dari situ, kamipun ke sana....yg lain makan petang, Adie cuma minum air kelapa...supaya sakit Adie reda....tapi malangnya tidak reda dan semakin teruk...masa perjalanan ke parking, Adie muntah...segala apa yg Adie telan hari ni, terkeluar semula....Adie muntah dengan teruknya....segalanya keluar bagai air paip sampai ada ketika, dada Adie terlalu sakit....masa tu dah tak kisah pasal org keliling...menangis juga la Adie menahan kesakitan...akibat daripada itu, kami hanya meneruskan perjalan pulang ke Pekan....tak jadi untuk berjalan2 lagi....dan appointment kami dengan seorang Dato' tuk bincang pasal majlis perkahwinan anak dia pun terpaksa ditangguhkan....dan sekali lagi Adie ingat Adie sudah sembuh tapi ternyata tidak....ermmmm

balik jer dari Pekan, Pahang, ADie terus tido sehingga petang.....totally tak larat....dan sekarang Adie rasa agak ok...sbb rasa mcm ok tu yg update blog ni....cuma ulser dan gusi berdarah masih lagi ada...kerana itu juga Adie tak makan benda yg keras..more to bubur thing....

Okla...takat ni jela...dah nak kul 3 pagi...daa


Salam sayang,