Thursday, April 28, 2011

Confessions of Shopaholic :Bag Oh Bag.



Salam

Beberapa hari yg lepas setelah penat bekerja Adie telah meng'reward'kan diri Adie dengan shopping....wah dah lama kot Adie tidak pergi shopping...kebetulan pas habis settle kerja, Adie ke Bukit Raja Shopping Mall...tujuan asal adalah ingin membeli underwear yg baru...sbb semua underwear belum basuh dan Adie kehabisan stok...huhu...bukan sbb underwear Adie sikit tapi Adie tak sempat nak basuh hari2...so hampir 20 helai undewear Adie telah Adie gunakan...since lum sempat basuh lagi, Adie terus beli yg baru...pas beli jejalan dalam mall tu terjumpa la beg kat SEED dan kebetulan ada sale untuk pemegang kad SEED....belek punya belek Adie sambar 2 beg oversized daripada SEED (SEED jer yg Adie mampu)...sebenarnya nak beli beg design yg lain, yg agak kecik lastly beli beg oversized...xpela....




Dan beberapa hari kemudiannya pula Adie ke UNIQLO...sebenarnya hanya sesaja jalan....tetiba ternampak beg dan ianya tengah SALE.....aduh....sekali tgk dah berkenan...belek punya belek Adie terus ambil dan hantar ke kaunter....secara tak langsung terbang lagi wang ringgit Adie....yg ni pun oversized bag..hahhaha...



Kalau nak tau, Adie ni penggemar beg...Adie ada beberapa koleksi beg..Adie ni pantang tgk beg....dah mengalahkan pompuan...nasib baik Adie kureng sikit bab kasut...so takdela giler sgt kalau tgk kasut...tapi kalau beg..fikiran jadi kurang waras sikit terutama bila ngah ada duit....hahhaa

Dalam seminggu jer Adie dah mengeluarkan wang ringgit yg agak byk untuk beg2 itu...bila fikir takpela sekali sekala...lagipun selama duk asyik kerja kerja, Adie takpernah reward diri Adie atas apa yg Adie usahakan..so tak salah la untuk naikkan semngat Adie agar berusaha lebih (ayat tuk sedapkan hati yg dah kuar byk duit)...

So, sekarang Adie dah pindahkan semua brg2 yg selalu Adie bawa dlm beg dulu ke beg yg baru...huhuhu...ila beg dah besar, mcm2 yg Adie bawa...ish2..apapun Adie suka sgt ngan beg2 tu....so itulah CONFESSION OF SHOPAHOLIC...hehehe

Salam sayang








P/S: Kalau ada yang tambahkan koleksi beg Adie sempena besday Adie bulan ni bagus gak kan...berangan jela ko Adie...hehehe

5 comments:

AdyBudika said...

wahhhhhhhhhhhhhhh

[k]o{q}i[n] said...

amboi...sopink x hengat. smpi 3 dia sambar skali. tapi beg SEED yg atas skali tu smart. leh r pinjam... muahahahaha

en mizi said...

aku pun seorang yang gilakan beg.... anyway happy belated birthday wadi.... :)

Adie Waridi said...

Ady:
hehehe....tu reaksi terkejut atau apa?..huhu

Koqin:
hahaha...sekali sekala..leh2

Atok:
yeke..tapi ko more to briefcasekan....yolah ko engineer...TQ atok...hadiah beg takde?

en mizi said...

Aku? Briefcase? Xde maknenya, aku suka backpack, sling bag tp aku ada jugak handbat.