Sunday, March 20, 2011

Kelas Mak Yung Yg Pertama


Salam,

Hari ni Adie pergi kek kelas tarian Mak Yung yg di kelolakan oleh Abg Rosnan....teruja pun ada, gelabah pun ada..teruja sbb tak sabar nak belajar tarian ini dan gelabah sbb satunya Adie terlewat dtg kelas dan riso sbb dah lama tak belajar menari..zaman2 muda dulu boleh la..ni dah masuk 3 series ni , masih mampukah...entahla kita nantikan jela kisah yg seterusnya k...wah dah macam telenovela lak...hehehe

Kelas dimulakan dengan warm up session by Arja Lee...ala pelakon utama filem "...dlm botol" tu...ingat?...hah, bagus...mula23 samapai Adie ingat silap tempat sbb Adie nampak Arja Lee ngah mengajar..tak perasan yg Abg Rosnan ada kat tepi....nasib baikla pemilik studio, Jay Jazuil Entertainment Studio nampak Adie kat luar kedai dan memangggil Adie...kalau tak mahu Adie balik jer...hehehhe....anyway, segalanya berjalan lancar, walaupun tergeliat tergeliat la masa mula2 belajar stepnya...but Adie agak fast learner, so alhamdulillah la...

So tgk jela photos yg sempat di ambil oleh rakan Adie





Nak tgk video clip sesi latihan Adie sila click disini



Yang terus menaip,

2 comments:

Ryu Hazmie said...

best belajar mak yong!! dulu pernah berbengkel dgn abg rosnan kat matic..

TAYAR PANCIT said...

hai saye dah join awak :) follow saye balik @ tayarpancit.blogspot.com