Thursday, March 3, 2011

Jogging & Line dancing




Salam,

Jogging dan line dancing...lama dah Adie tak wat aktiviti ni..kebiasaannya setiap hujung minggu Adie akan pergi ke Tasik Shah Alam tuk melakukan aktiviti tersebut...dengan berjogging seluruh Tasik Shah Alam yg lebih kurang 5km pusingannya dan di akhiri dengan aktiviti line dancing bersama makcik2 dan mak angkat Adie...so pada minggu lepas iaitu di akhir bulan Februari, Adie bangun awal sbb pergi hantar kawan Adie di MSU...kerana dah bangun awal dan masih jam 6.30pg, Adie pun terus ke Tasik Shah Alam..suasana masih gelap lagi dan hanya ada 3 kereta je kat parking...since kasut semua dah ada dlm kereta, so Adie pun memulakan aktiviti berjalan keliling tasik....ternyata suasana pagi ini sungguh menyegarkan (kali pertama pergi tasik seawal 6.30 pgi..selalunya jam 8pagi bar sampai tasik..hehehe)

Nampak masjid tu..hah..bukti Adie jogging...psstt jgn tgk bontot pakcik tu lak..hiks

Menarik tasik ni...ni tempat Adie lepak kat gazebo yg ada batu refleksologi

Kat seberang tasik tu a tempat Adie join makcik2 line dancing...masa ni diorng still wat taichi lagi

Dah pusing 2 kali tasik tu Adie pun berehat la cuba menghilangkan kepenatan...sambil2 tu gk la kawasan yg selalu Adie lakukan line dancing bersama makcik2 tasik dulu....jam dah 8.00 pagi ternyata mereka masih belum lagi habis latihan tai chi..so sementara tu Adie pun cuba2 la jejalan atas batu2 reflex ni...nak memudahkan perjalanan darah katanya...hehhee

Batu2 tajam

Tgh duk jalan atas2 batu yg tajam ni, tetiba mak angkat Adie perasan Adie walaupun Adie berada di seberang....dari jauh dah memnggil Adie tuk join line dancing...tak pergi serba salah lak...lagipun dah lama st kot Adie berlatih line dancing ni.....kalau nak tahu line dancing nie selaunya golongan wanita jer yg join, tapi Adie belasah jer...kan Adie suka menari..hehe..lagipun Adie diterima oleh mereka semua...dah 2 tahun Adie join mereka....yg lebih semangat mak angkat Adie la sbb Adie ni cepat belajar step...

So kalau tak g club, kat sini la Adie melepaskan gian menari...hahahhaa...semua bertanya kenpa Adie dah lama tak dtg...ooo tak sangka ada yg kisahkan pasal Adie..nak wat camna..agak sibuk....lama gak menari kali ni till 10am....walaupun Adie takdela sgt menari kali ni sbb mood masih lum ada sgt, biasalah bila dah lama tinggalkan..ambil masa sikit nak warm up...

Kita rehat dulu....

Pas habis semua line dancing dan hantar parent angkat Adie balik umah mereka, Adie pun balik umah jemput kawan Adie tuk breakfast....lapar kot...hehehe...so apalagi belasah nasi dagang kat Restoran Molek....kat sinilah kalau nak makan nasi dagang yg sedap....terasa ke 'Terengganu'annya....rosak bahasa...hehehehe

Dah makan separauh baru teringat nak snap 

Anyway Adie just enjoy sgt sbb dah lama tak bangun seawal tu dan bertemu semula ngan makcik line dancing ni...hehhee..hope Adie dapat kembali lakukan aktiviti tersebut setap minggu.....

Ni lah Adie yg kepenatan...sorila sbb ala2 ternampak nipple lak..hehhe


Yang menaip,







P/S : kalau ada yg nak join leh la roger2 Adie

4 comments:

Zakhiri said...

restoren molek kat mana? dah lama aku cari nasi dagang sedap kat shah alam xjumpa2.....

Adie Waridi said...

@z:
dekat pusat komersial section tu..belakang pizaa hut/kfc tu..lot tepi...bagi aku sedap la..ni lidah org luar..org pantai timur aku tak tahu la...korang lebih tahu kan

adamzico said...

erm.. BESTnya xtvt jogging n line dancing.. wink!

Dda Ly said...

rajin kamu jogging segala bagai..hihi

meh ke rumah..
~oh student!~
keep in touch ye..♥♥♥