Tuesday, February 1, 2011

MOVIE : Green Hornet 3D

Salam,

Semalam, Adie dan Timmy pergi menonton filem Green Hornet 3D...ni pun tanpa dirancang...yela nak rancang apanya sbb Adie sungguh mengantuk kerana habis settlekan pasal kerja dah 3am pastu 5.30am terus ke LCCT hantar my biz partner atas urusan ke Sarawak....balik umah terus zzzzzzzzzzzz....so ingatkan hari Ahadnya mcm nak tido sampai pengsan la.tapi akhirnya Timmy ajak pergi tgk wayang, so gegeh la Adie ni..

Tayangan jam berapa dan dimana nak tgk masih belum di decide kan..alih2 kami ke Pavi...lama tak pergi Pavi...Adie ni makin jarang pergi area Bukit Bintang ni..duk umah jer...Sementara Timmy pergi menbeli tiket wayang , Adie pula pergi mencari adik angkat Adie, si ALfie sbb nak bg baju melayu silver yg dia tempah daripada Adie...dah settle jumpa dan berbual dgn Alfie, Timmy ckp tayangan jam 5.30ptg...tgk jam kat tgn masih ada sejam lagi...nak wat aper erk...lastly pergi mencari makan...port pertama adalah ke Pizza Hut dan konon2nya nak redeem Hot Tiket Maxis yg byk tu tapi disebbkan service Pizza Hut kat Pavi ni memng lamacam vavi kan, so kami lah mencari trempat lain..Adie ingatkan service di Pizza Hut Pavi ni dah berubah tapi masih mcm dulu lagi...bukan apa Adie teringat masa awal2 Pavi dibuka, Adie bersama kawan pergi makan di situ...memng hampeh tul servicesnya..paling takl boleh blah bila diorng ckp kami kurang staff...hello, itu bukan masalah Adie ya, kalau dah tahu x cukup staff, hire more staff...yg jadikan Adie musykil, korang x tahu ker yg Pavi tu ramai pengunjungnya so tolohlah jgn gunakan alasan yg sungguh lame tu ok!

Akhirnya kami makan di Subway jer..huhuhu..lagi pantas...lama x makan Subway..last makan 2 tahun lepas kot..huhuhu

Steak Cheese..nyummy

Sempat pose sebelum masuk hall



Ok2..Adie rasa mukadimmahnya terlalu la panjang kan..nanti citer pasal movie tu sikit jer..hehehhe...berbalik kepada filem Green Hornet....kali ni kami tgk Green Hornet dlm versi 3D which is ADie rasa 3D ni lebih sesuai tuk citer kartun..effect 3D lebih menarik...Filem ni Adie rasakan boleh2 la untuk ditonton walaupun Adie tahu yg ramai pergi menonton citer ni bukan kerana citer itu sendiri tetapi kerana Jay Chou padahal Jay Chou tu hanya pelakon pembantu...begitu kuat penangan Jay Chou..samalah masa tgk kat PAvi hari tu...Pada awal filem Adie rasakan seperti Adie tersalah masuk pawagam sbb Jay Chou tak muncul2...kenapa Adie ckp mcm tu, sbbnya sebelum Adie tgk filem ni, Adie telah diprovoke dgn iklan2 kat TV dan surat khabar yg lebih menonjolkan Jay Chou seolah2, dia adalah watak utama...

Adie andaikan filem ni genre action komedi yg bersifat superhero..tapi Adie rasakan ianya seperti keliru identiti dimana komedi actionnya adalah biasa2 sahaja tidak seperti kalau kita menonton filem yg pelakonnya Jackie Chan dan nak kata terlalu menonjolkan superhero pun tidaklah juga yg mana Adie rasakan sungguh syg sekali watak Jay Chou tidak dikembangkan sgt...sedangkan promo yg lakukan begitu menghighlight watak green hornet tersebut tapi hakikatnya...gitu2 jer...apa2pun adie berikan 3/5 bintang kerana ianya masih mampu ditonton sehingga habis...part yg paling Adie suka adalah penghujung citer..apa dia? tgklah sendiri di pawagam berhampiran anda ya...ahaks...hehhehee

Gmabar ni telah di edit oleh Timmy dan kerana Adie malas, so Adie copy paste jer dari FB dia..hehhe


Salam sayang,


7 comments:

DanieL AdiE said...

x bole tgk 3D la...pening kepala...

Cap Api said...

dh tgk citer ni.. bolehlh..

pizza mmg slalu buat hal..

Adie Waridi said...

@daniel:
adie pun xleh sgt tapi still leh terima la..tapi kalau game adie cuma mampu main 1 jam..if not adie muntah

@cap:
tula..bole2 kan...pizza tu memng nak kena saman..hahaha

dD Fabulous | sitekateki said...

hamboi, sexynya dia skang..

Adie Waridi said...

@dd:
xde maknany seksi ok..tu attire sport..lagipun masa kuar tu hujan..so sambar je suar jog n singlet n hoodie..hehehe..seksi hanya sesuai untuk pemilik blog DD fabulous.com okey...

i.am.belle said...

haha adie oii tak sejuk ke tgk wayang pakai singlet. BRRRRRrrrr sejuk tau aircond xD

kak belle tgk promo pun tahu mmg tak best. nasib baik tak join mmber tengok wayang hari tu.

eh sgt lawa blog adie skrg. i loike :D

Adie Waridi said...

@kak belle:
tak sejuk mas atgk tu...guna hoodie masa nak kuar dari pavi jer sbb hujan..hehehe..kawan belanja tgk citer tu so layan jela..