Thursday, February 17, 2011

Bukit Malawati

Salam,

Ingat entri pasal menatarang?..sure ingat kan...so pas kami makan mentarang, Adie dan kekawan Adie singgah ke Bukit Malawati...ni adalah kali pertama pergi ke sana....memng nak pergi dari ulu just tak berkesempatan, so bila dah ada peluang apalagi...singgah le wei....

View atas bukit tersebut sangat menariknya...since Adie pergi naik bkit tu dan nak petang so suasana petang atas bukit tersebut amatla cantik dan menenangkan...

Okla just view the photos k

Ngan RM2, leh naik tram ke atas Bukit Malawati..murah bukan?

Meriam2 yg ada atas bukit ni adalah antara peninggalan yg boleh kita lihat bertapa hebatnya Kubu Bukit Malawati ni ketika dulu

Dulu bukit ni dipenuhi ngan 'Rain Tree" tuk tujuan berteduh dan juga mengelakkan hakisan...kat pokok ni byk lotong bertenggek...hehhe

Sessi bermanja2 ngan lotong...huhuhuh..alaaala

Kena serang...

Posing2 wat kenang-kenangan...entah bila akan pergi ke sana


Di Bukit Malawati ni juga terdapatnya Makam Diraja 3 org Sultan Selangor, batu pancung, perigi beracun, menara tinjau selain daripada kubu pertahanan, rumah api dan lotong yg byk...Menarik bukan...sapa kata kat Malaysia ni tiada tempa yg menarik untuk kita kunjungi...So apalagi mulalah terokai kawasan anda sendiri...mungkin anda akan menjumpai sesuatu yg menarik yg anda sendiri tidak pernah sangkakan...


Salam sayang,








P/S : teringin nak ke Bukit Broga pulak lepas ni....ada sesiapa na pergi sana?...nak join gak

2 comments:

koqin karemo said...

jom g broga...esk.. amacam??

eeri jeremiah ivanovic said...

i nak ikut g broga!!!!!!!!!
klu nak pegi... sms ok!