Tuesday, January 4, 2011

Si Cantik Elantra Sakit



Salam,

Hari ni kereta biz partner Adie mula menunjukkan ciri2 kemeragaman yg teruk...tak tahu nak ckpapa..sian gak kat Elantra tu..nak tak nak terpaksa masuk workshop...kalau ikutkan duit memng tengah takde ni tapi sbb kami begitu memerlukan transport so kenalah hantar Elantra itu untuk dibaiki..mulanya dah blur2 masing2 sbb nak g worksyop mana erk...lastly teringat kepada Kak Heze....iaitu merupakan rakan blogger Adie yg sungguhla happening...kak heze ni pengusaha makanan dan husbandnya adalah pomen yg memiliki bengkel sendiri di rumah mereka....

Bersyukur sgt...habis jer kerja di Bangsar dan Hartamas terus ke Klang...sekarang ni Elantra ada di bengkel untuk diteliti apakah kerosakkannya...rasanya berabis gak matawang Rm ni..hehehe..tapi kami bersyukur sgt sbb boleh bayar secara ansuran....hebat bukan..mana nak cari bengkel yg leh bayar ansuran....dan kami juga bertuah sbb Kak Heze memberikan kereta racing dia kepada kami sebagai replacement sehingga Elantra siap dibaiki....TQ sgt Kak Heze...u r our saviour...u r our angel..gitula...tapi memng bersyukur sgt....

Bila Adie fikirkan balik, Allah nak menduga kami sbb siang tadi kami berjaya deal ngan one company untuk projek seluruh Malaysia...Insyaallah sekiranya mengikut rancangan...mungkin kerana rezeki yg Allah berikan itu, Allah juga memberikan dugaan kepada kami...nak tak nak kena hadapi semua itu...apapun Adie bersyukur dgn Allah kerana telah menemuikan Adie dgn Kak Heze...ni yg syg Kak Heze nie...hehehe..memng syg dia pun..masak sedap ni...sonok kalau Kak Heze wat makan2...makan sehingga puas la katanya....

So Adie dan biz partner Adie berharap segalanya ok dan terima kasih kepada Kak Heze dan Abg Pomen (panggilan Kak Heze kepada hubby dia)...ooo pada yg tak kenal Kak Heze..ni lah gambarnya...

Ni la dia wanita yg sentiasa gonjeng...hehehe

Nak tahu pasal aktiviti liar Kak Heze ni terjah je kat blog di HEZESUZE...nak order katering nanti, wat2 baillah ngan Kak Heze ni k.dpt spesel price ok...dan nak baiki kereta anda yg rosak tu pun leh dpt spesel price siap leh bayar ansuran seperti AEON...

Anyway, Adie bersyukur sgt ...so ada sebab kenapa kami dipertemukan....

Salam sayang,
-ADIE WARIDI ADANZ HAMDAN-

No comments: