Wednesday, January 19, 2011

Marina Island Pangkor, Lumut

Salam, 

Siang tadi pergi ke Manjung atas urusan kerja. Awal pagi lagi dah pergi ke sana..Nasib baik ada org pick up dan drivekan ke Manjung...Nama directorkan, mestilah ada driver..hahahaha statement xlehblah...temujanji hari ni Adie ibaratkan buang masa saja but malas nak citer..semasa berada disana sub-con Adie adalah bawa Adie berjalan di Manjung ...lama kot Adie tak dtg Manjung..lebih daripada 10 tahun..dulu setiap minggu turun Manjung sbb kakak kerja kat sana (zaman dia anak dara lagi)...so byk perubahan dan pembangunan yg Adie lihat...majula juga compare zaman ITM masih kat blok rumah kedai di Manjung tu...

Hari ni sub-con bawa Adie beberapa tempat termasuk la ke tapak pembinaan yg menjadi isu yg menyebabkan Adie perlu turun ke Manjung...suka tau nak diorang ni nak suruh Adie wat penampilan khas...byk2 tempat yg dibawa Adie tertarik dgn pembangunan sebuah pulau buatan yg berdekatan dengan Teluk Batik danTeluk Muroh iaitu Marina Island Pangkor

Projek ini dikatakan bakal merubah persekitaran Teluk Batik dan akan menaikkan lagi mutu sektor pelancongan di Perak khususnya Lumut. Melihatkan plan pembangunannya adalah sungguh menarik..cuba mnejadikan pulau tersebut tumpuan pelancong yg bertaraf antarabangsa...pembangunan bercampur yg merangkkumi pusat komersial, residensi, pusat membeli belah, marina, jeti, hotel pastinya akan membuatkan Marina Island Pangkor the next ummmppphhh...ulalalala...

So tgk je pic2 kat bwh ni ya

Papan tanda yg anda boleh lihat selepas simpang ke Teluk Batik

Jambatan yg sungguh cantik alal2 kat Putrajaya..tapi kabel2 ni tidak menampung berat jambatan pun ..hanya hiasan sahaja

Papan arah yg sungguhjelas

Lot kedai yg bercirikan moden dan ala2 Dutch



Kompleks jeti kedua selepas Jeti Lumut..sungguh moden

Cantikkan...

kaunter tiket yg sungguh keas dan bergaya. tiket ke Pangkor RM10 2hala.Sama mcm kat Lumut. Yg membezakannya adalah perjalan lebih singkat iaitu hanya 10 minit sahaja dan sekaligus akan memndaftar sebagai ahli Marina Island

Yatch






So pas ni tak perlu lagi nak ke Lumut tuk naik feri.Terus ke Marina Island..lebih cepat sampaike Pangkor hanya 10 minit, 30 minit lebih cepat kalau dari jeti Lumut...bila Adie fikirkan, memng bagus adanya pembangunan seperti ini, tapi dgn adanya jeti yg kedua ini dan jarak ke Pangkor lebih dekat, kemungkinan besar Lumut akan menjadi pekan koboi semula dan jeti di Lumut mungkin tidak akan beroperasi seperti dahulu..sekaligus mungkin akan menyebabkan pekan Lumut bukan lagi menjadi tumpuan org ramai...jawapannya akan terjawap apabila Marina Island Pangkor ini siapp sepebuhnya dlm tahun 2013

Salam sayang,








P/S: Teringin nak bercuti bersama sidia nanti ..berjlan2 di pantai..tapi 'sidia' masih belum ada

4 comments:

Qarl said...

kelassss

Adie Waridi said...

kannnn

SANDRA AZWAN said...

sambil menyelam minum air! ;-)

p/s: Thank you sebab sudi komen dekat blog sandra....;-P
lAMA TAK JUMPE......

Adie Waridi said...

@sandra:
menyelam?hehehehe...no prob..tapi sori la abg jrg komen tapi abg selalu baca update blog sandra..yela lama tak jumpa..kim slm en faial ya