Wednesday, January 12, 2011

Jejalan Ke QLATE Part 1

Salam,

Arggggggggggggghhhhh......masih penat setelah balik dari Kelantan..masih mengantuk semua ada..hehehe..but gegeh nak update blog ni....itu adalah salah sau perubahan yg akan Adie lakukan..sentiasa update blog..hehehe

Ok sambung kepada kisah Adie ke Kelantan...Adie pergi Kelantan pada hari Jumaat malam sbb pada 8hb Janari 2011, anak kepada keluarga angkat Adie kawin..kira ni majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki...lokasinya Pengkalan Chepa...planning awal adalah untuk pergi ke Kelantan dalam jam 8mlm paling lewat tapi disebbkan ada urusan kerja yg masih belum selesai, kami hanya bergerak ke Kelantan pada jam 1.00pagi hari Sabtu itu...oppss tadi Adie ada sebut kami kan...erm sapa kami tu?..Adie pergi Kelantan bersama kekawan Adie iaitu Am dan juga Timmy..kalau ada yg tak kenal siapa mereka lagi nanti tgkla dlm gambar yg akan Adie sertakan k...Kami ada 2 option sama ada pergi Kelantan dengan menaiki kereta Timmy iaitu Viva atau pun kereta Kak Heze, Wira memandangkan kereta Elantra housemate Adie masuk worksyop...

Mlm tu Adie yg drive ke Kelantan...padahal masa tu Adie masih belum tido dan berehat lagi setelah seharian keluar atas urusan kerja...tapi dah minum Nescafe dan Rdbull, cerah la sikit mata ni...sebenarnya Adie langsung tiada idea nak ke Kelantan lalu mana..yg Adie tahu just naik Karak pastu ada satu jalan kuar yg Adie tak tahu...siap bertanyakan dlm Fb agi...akhirnya tahu gak exit kat Bentong...memandangkan Adie takde GPS..so Adie gegehla google route ke pengkalan Chepa....Adie siap zoom dan folow route yg diberikan dan cuba mengikati landmark sepanjang route ke sana...gegehkan..tula sedihkan takde GPS...heehe..so back to basic la...lagipn ni adalah kali ke2 kot Adie ke Kelantan...dulu pun just menumpang jer so tak ambil port sgt jalan yg nak kena lalui...kali ni hambik ko kena drive sendiri...hehehe..excited pun ada, riso pun ada..manalah tau kalau tersesat ke...

So pendekkan citer, Adie drive sehingga Kuala Krai then Timmy sambung dan Am drive sehingga sampai Pengkalan Chepa..destinasi yg dituju..ayaaa sungguh penat....since Adie bawa pun Tak laju sgt so masa perjalan ambil masa dlm 9 jam gak la plus berhenti2...so far perjalan okla just Adie tidak suka langsung jalan dari Kuala Krai ke Gua Musang...jalan dia hazab ok...berlopak sana sini...tolong la authority kat sana wat sesuatu ya....leh rosak kereta kot....menci sgt....

Sebelum ke homestay (isitu rumah teres yg ditukar jadi rumah penginapan), kami bfast la jap....lapar kot..Adie tak sempat dinner so hanya minum beberapa  tin Redbul jer sepanjang perjalanan. Breafast roti telur dan teh tarik...sedap sungguh roti canai ka kedai tepi jalan tu...seyes tak tipu...ni bukan kedai mamak k..
Sampai kat homestay terus boommmm...baring jap..tapi tak tido sgt sbb dah nak tghari dan kena bersiap tuk ke majlis....

 Boboi & Adie belakang stage

 Time tuk melantak ngan Boi si pengapit

 Adie & Adam

 Timmy, Wan & Adie

 Adam, Wan, Adie & Boi

itulah pengantinnya




Selesai majlis, balik rumah dan tido jap....petangnya ke pantai...yeahhh....pantai...tempat yg paling Adie suka pergi....tak kirala kat mana..kalau ada pantai Adie akan pastikan singgah ke sana...so kami semua ke PCB or  Pantai Cahaya Bulan...atau dulu dikenali Pantai Cinta Berahi...memg berahi sgt...hehehehe...masa sampai tu agin bertiup kuat sgt dan ombak tinggi...sungguh menyelerakan...eh silap menenangkan...kena angin ...best2...rasa nak tuttt jer...ahaks...lama gak lepak kat pantai tu..siap makan belut paprik lagi...sedap sgt ok...kecuali sotong goreng yg kami order, rasanya seperti makan hos paip warna oren yg kat bilik air Adie jer...ahakz...hancus disitu jer....


 Adie bersama keluarga angkat 





 Ni la depan kedai yg ada belut aprik yg sedap tu

 Emmm belut paprik..sedapnya

Pose konon2 sedap sotong goreng itu..padahal mcm goreng hos paip jer


Dah puas jejalan kat pantai, malamnya kami berjalan2 kat bandar KB..nothing much to do..lastly lepak kat kedai yg namanya cam ala2 jenama Ralph Lauren...just minum2 dan siap main kad terup lagi..best pulak..lama tak main terup...main rmai2 best....kedai pun nak tutup so terus balik homestay...zzzzzzzzz...

Okla..nanti ada part 2 lak..chewah..overkan...


Salam sayang,

No comments: