Thursday, January 27, 2011

Dugaan untuk Adie Berjaya?

Salam,

Semalam penuh dgn dugaan...My company sepatutnya hantaran pesanan barang kepada client tuk satu event mereka di Selayang Mall tapi malangnya, production embroidery tak sempat siap tuk topi..but t-hsirt dah siap...so my biz partner pergi hantr kat Selayang sementara Adie menunggu kat kedai sulam tuk sipkan topi tersebut...Hajatnya bila siap sulam opi tersebut Adie akan terus ke Selayang sebelum majlis bermula...Well dipendekkan citer, client tidak berpuas hati dgn sulaman kat t-shirt dan topi yg menyebabkan semua kena reject dan tidak dpt digunakan tuk majlis tersebut...my biz partner ke bambuu teruk la...but again agak bernasib baik coz the client is our kenalan juga so the solution is to reproduce dan akan digunakan pada 22hb februari nanti semasa perlancaran cawangan kedai tersebut di Perak....ini adalah kali pertama terjadi sejak Adie menerima tempahan sulaman untuk baju corporate dan juga topi...agak kecewa dgn diri sendiri sbb tak dpt perform for this task but learning new thing in business..

Perkara2 sebegini akan Adie jadikan sebagai iktibar dan pengalaman untuk Adie terus tabah menghadapi cabaran didalam dunia periagaan...selain sibuk dengan tempahan dekorasi majlis2 perkahwinan dan corporate events, Adie juga sedang sibuk untuk menyiapkan uniform bagi sebuah hotel seluruh Malaysia....sbb itu Adie dah mula kurang on9..on9 pun selepas selesai kerja dlm jam 11 mlm setiap hari dan keesokannya awal2 apgi dah bangun untuk sibukkan diri ngan kerja...ke sana ke sini...tu belum lagi kalau Adie mula start mempromosikan clothing line Adie sendiri....aduh...byk sungguh kerjanya...wat masa sekarang byk pelaburan dilakukan, hopefully within this year segala pelaburan akan berbaloi....AMIN


Salam sayang,

1 comment:

Cap Api said...

susah jugakan nak puaskan hati klien.. mmg macam ni yerk adat berbisnes..