Wednesday, January 26, 2011

Aroma Ikan Bakar, Pantai Jeram

Salam,

Isnin yg lepas, sekali lagi Adie teringin nak pergi kawasan yg berpantai..berlaut..so Adie publish kat wall FB tanya kat mana ada pantai yg dekat dgn Shah Alam since Adie menetap di Shah Alam...so ada few suggestions antaranya Pantai Jeram yg di cadangkan oleh Qarl...Adie tertarik untuk pergi sbb Qarl ckp cuma 20minit jer..so Adie pun google la mana Pantai Jeram ni terletak...cadang memng nak pergi waktu peang tapi hujan lebat...so mcm dah kira cancella masa tu..tapi pas jumpa client, kira2 jam 9mlm ketika tgh drive keta, akhirnya Adie dan 2 rakan Adie terus pergi Pantai JEram..kalau ikutkan bukan nampak apa dah mlm2 ni, tapi sbb Adie dah terniat sejak petang lagi..so akhirnya Adie ke sana juga walaupun Adie tidak ahu langsung mcm mana rupanya Pantai Jeram...Drive punya drive, lebih dari 30 minit gak la dan terasa jauh jer...perkara biasa la if itu merupakan pertama kali kit a kemana2..masa nak balik nanti rasa cepatlak kan...

Sampai kat Pantai Jeram, Adie dapati tempatnya menyerupai Umbai, Melaka..ala tempat yg terkenal dgn ikan bakarnya....well pantai Jeram pun tak kurang hebatnya dengan medan ikan bakar mereka..niat awal ke Pantai Jeram bukanlah untuk makan ikan bakar, tapi akhirnya kami makan ikan bakar gak...yela masa tu pun Adie dan kekawan belum lagi dinner...alang2 dah drive agak jauh..so makan jela...kami makan di Aroma Ikan Bakar...Restoran Ikan bakar yg Adie boleh kaakan sebagai yg femes kat Pantai Jeram ni..sungguh luas..dan terletak dipesisiran pantai....Aroma Ikan Bakar ni juga adalah tempat yg dicadangkan oleh Qarl..

Dpat tempat duduk dan kmai terus order makan...Untuk makan bertiga, Adie telah order lala masak goreng bercili, ikan siakap masak 3 rasa, udang masak mentega dan sotong masak tepung...Ini adlah merupakan kali pertama kami ke sana dan sesungguhnya kunjungan kami kesana adalah berbaloi..berbaloi sbb apa?...sbb makanan yg Adie orderkan itu sunguh sedap sekali....memng taste Adie la..suka2...harga pulak agak berpatutan...malam tu habis dlm RM72.00....kira2 seorang RM24 hengget la...okla tu kan.itupun lala tak habis makan sbb dah kekenyangan...nasib baik tak order beberapa lagi masakan..

memng terbaekkkla makanan kat Aroma Ikan Bakar ni...suasana yg selesa..luas, ngan angin mlm pantai lagi..sungguh menarik....Adie sempat la jejalan kat tepi pantai tu memandangkan air laut mula surut...masa jalan kat pantai tu kedengaran desiran ombak yg sayup2 jer...before jam 12mlm kami pun balik Shah Alam dengan perut yg kekenyangan....Adie rasa ini bukan kali pertama dan terakhir Adie kesana..Adie pasti akan dtg lagi makan kat Aroma Ikan Bakar ni...sedap...

Ini belangkas ya adik2...masak apa erk?

ikan oh ikan....

gaya memegang belangkas untuk 1st timer..

kemuncungan...hiks

tadaa...terbaeeekkk..

uiks...dah clear...nampak tulang ikan siakap dah 

kekenyangan...burrp..

dah kenyang jejalan kat tepi pantai lak..

dah nak balik dah..pose jap..cover perut ...


Ok dah habis citer pasal jalan2 cari makan Adie.hiks..daa

Salam sayang,

2 comments:

hai5429 said...

mang bez!!!

Adie Waridi said...

@hai5429:
memng terbaik...sedapkan..