Tuesday, August 17, 2010

Adie Waridi & Metro Man Search 2010


Aktiviti : Metro Man Search 2010
Tarikh : 8 Ogos 2010 (Ahad)
Masa : 3.00pm
Tempat : The Mines

Di satu pagi Sabtu, 7 Ogos Adie menerima satu panggilan daripada seseorang yg x dikenali sebagai Wayne...nak tahu sapa dia? Ni la organiser kepada Metro Man Search 2010 ni...Adie mcm tak caya terima panggilan itu...sbb apa? sbbnya Adie tak sangka Adie diterima untuk menyertai pertandingan yg aa2 mode ni...sbb apa Adie tak percaya?..sbbnya Adie hantar borang penyertaan secara online tanpa mengetahui yg tarikh tutupnya telah berlalu....so Adie anggap itu sebagai rezeki Adie....Adie nak kata excited sgt takdela cuma mcm blur2 la..sbb Adie memng tak jadi akan terpiih untuk pusingan kelayakan..so Adie tak ambil port sgt

Bia dah diberitahu yg Adie terpilih mulalahh gelabah sbb Adie kena fikirkan pakaian yg Adie perlu pakai untuk sesi Transformation...jadi gelabah sbb Adie diberitahu last minit dan kebetulan Adie full ngan aktiviti sambung birthday anak buah Adie kat Rawang...so since the whole family Adie dtg Rawang...so Adie lebih rela habiskan masa ngan family daripada Adie sibuk g cari baju ker....

Tapi Adie sempat gak la g beli baju tshirt putih kat Jusco OU di saat2 terakhir seblum Jusco tutup...Adie tido lebih kurang 2 jam sebelum hari pertandingan..jawapnya Adie sgtla mengantuk ya....tapi Adie gigihkan diri pergi mendaftar di The Mines pada jam 9.00pg...

Selepas pendaftaran, ada sedikit penerangan mengenai segalanya dan rehearsal....Pertandingan ini merangkumi 2 part dimana Part 1: Brand Personality Interview dimana peserta dikehendaki melengkapi slogan yg telah kami cabut semasa pendaftaran dan Part 2: Style Transformation. Part 1 merangkumi 40% pemarkahan dan slogan Adie adaah " I feel that TM best represent me as Metro Man because..." manakala Part 2 merangkumi 60% pemarkahan...Dlm Part 2 ni kami dikehendaki memebawa pakaian sendiri dan juga diberikan voucher sebanyak RM160 tuk digunakan semasa pertandingan ataupun selepas pertandingan...dan Adie memilih untuk menggunakannya selepas pertandingan..dlm erti kata lain Adie akan peragakan pakaian Adie sendiri...

Bagi Adie ini adaah merupakan pengalaman pertama. Selama ini Adie tidak pernah menyertai mana2 pertandingan sebegini dan akan melakukan catwalk...macam tak percaya....Adie tahu ramai kawan Adie akan tertanya cukup ker tinggi Adie..hehehe...memng Adie pendek hanya 170cm jer...tapi dah terpilih so belasah jelakan....Yang pasti mcm2 perasaan yg timbul...gembira, gelabah semua ada...tapi terubat gak sbb ada kekawan yg dtg sokong...sebut tentang memberi sokongan ni...ada beberapa kenalan Adie yg sentap sbb tak bgtau mereka...bukan Adie taknak bagitau tapi Adie taknak nanti org kata Adie ni berangan lebih...so Adie senyap jela walaupun nak gak ada kekawan ramai2 bagi sokoongan n sorakan kepada Adie...so minta maaf Adie minta ya kepada kawan2 Adie yg tak dpt tgk pertandingan itu...

So tgkla pic2 Adie ketika pertandingan tersebut..jgn muntah yg melihat aksi2 yg agak terlampau daripada model2 terlampau..hahaha..model ker?


The catwalk stage


Pendaftaran para peserta..Masa tu OMG tinggi n handsome2 peserta lain..rendah diri jap

Masa sesi pengenalan semua peserta

Cuba cari dimana Adie?..ahakz

Backstage sebelum Part 1 bermula..gelabah tapi wat muka happy konon

Sesi Part 1 : Brand Personality Interview pun bermula

"I feel that TM best represent me as Metro Man because I'm a new, modern and technology guy whereby TM makes me more knowledgeable, fashionable yet stylish"

Membeli sandal kat Dr Cardin ngan voucher RM50

Part 2 : Style Transformation

Memberi pose budak2..hahaha...man la sgt

Adie, Jai, Raden & Syed

Jai, Syed, Shaun & Adie

kawan2 Adie yg dtg memberi sokongan dan turut menang hadiah

Org ramai yg menyaksikan ke'hot'an jejaka metro...hahaha

Sesi bersama penonton

Tarian belly dancing daripada Fitness First sebelum keputusan pemenang diumumkan

Ni adalah 15 finalist yg akan bertanding pada 22 Ogos 2010 di The Mines...So jgn lupa dtg beramai2 ya..Adie tak dpt nak g beri sokongan kepada kekawan sbb Adie berniaga di Jalan TAR. Kepada semua finalist yg dah jadi rakan2 Adie dlm FB terutamanya Syed, lakukan yg terbaik ya...

Untuk melihat sambil termuntah sila klik pada link ini


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz

Adie Waridi & "Art From The Heart"


Aktiviti: Art Fron The Heart Exhibitopn by LIna Zul
Tarikh : 5 Ogos 2010
Jam : 3.00pm
Tempat : TMS Art Centre, Taman Melawati KL


Ini adalah merupakan solo exhibition yg kedua Gina..Gina ni sahabat Adie masa Adie belajar melukis di Galeri Shah Alam..Melihat dia sudah buat 2 solo exhibition membuatkan Adie sedikit jeles...ni jeles yg baik ya..bukan yg tak baik...Adie harap Adie dpt melakukan solo exhibition Adie nanti...segalanya memerlukan modal.....dtg la duit kepada Adie...hehehehe...So kepada sesiapa yg berminat untuk memberi hasil kerja Gina ni, leh la bagitau kat Adie k....



Memang menarik

Eh, Nieyl pun ada....

Antara hasil karya Gina


Group photo


Btw tahniah Adie ucapkan kepada Gina..Adie berharap suatu hari nanti kami akan lakukan exhibition bersama..InsyaAllah

Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz

Tuesday, August 10, 2010

Adie Waridi & CCTM2



Aktiviti: Cuci Cuci The Musical 2 with Diddy
Tarikh : 26 July 2010
Jam : 8.00pmg
Tempat : Istana Budaya, Kuala Lumpur

CCTM2adalah merupakan teater musikal pertama yg Adie dpt tgk tahun ni...huhuhu..sedihkan...well kali ni Adie diberi peluang oleh Abg Bad & Diddi Hirdy untuk menonton sekali...so seramai 65 org terpilih untuk menonton CCTM2 bersama Diddy. Housemate dan rerakan Adie pun turut sama.

Malam tu Adie. Am, Atif, Timmy dan Zailan menonton CCTM2. kami sampai agak lambat, so ingat tak sempat Adie siap sms Abg Bad, manager Diddy bagi tau tentang kelewatan Adie...tapi nasib baik teater bermula lambat...

Kami diberi peluang untuk menonton CCTM2 awal sehari sebelum tayangan rasmi pada 27hb July...so terima kasih kepada Astro dan juga Diddy...Adie tak tgk CCTM1 tahun lepas so Adie takleh nak komen lebih...yg pasti Adie cukup terhibur dgn CCTM2..CTM2 kedua kali ni menampilkan 2 muka baru iaitu Nabil dan Jac menggantikan AC Mizal dan Adibah Noor...pelakon utama CCTM2 memng tidak dinafikan hasil lakonan mereka...Bagi Adie, Afdlin dgn caranya tersendiri yg sentiasa berjaya menyakinkan penonton, Hans Isaac pun sama walaupun Adie rasakan lakonannya biasa saja dan Awie sentiasa membuatkan penonton teruja setiap kali Awie nyanyi...Nabil pulak agak boleh dibanggakan dgn cubaan pertamanya..Jac pada mulanya Adie rasakan agak terasda sedikit kejanggalan pada pat pertama persembahan walau bagaimana Jac, Adie rasakan berjaya mensesuaikan diri dan wataknya pada part kedua persembahan...Adie tidak mampu membezakan lakonan Nabil dan Jac dengan AC Mizal dan Adibah Noor kerana Adie tidak meononton CCTM1 tapi Adie yakin masing2 membawa watak dgn cara mereka tersendiri..

Kesimpulannya Adie happy melihat musikal itu walaupun Adie rasakan ianya tidak musikal manapun bcoz Adie rasakan CCTM2 adalah sebuah komedi yg cuba untuk di musikalkan...tapi apapun Adie pasti yg pergi menonton pasti gelak melihat gelagat para pelakonnya....







Sekali lagi terima kasih kepada Astro, Diddy & Abg Bad...

Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz



Adie Waridi & Berkain Basahan di Batang Kali

Aktiviti: Berbasahan beramai2
Tarikh : 18 July 2010
Jam : 9.00am
Tempat : Batang Kali

Hola...hehehe...sekarang dah bulan August tapi Adie baru nak wat entry pasal segala aktivit Adie di bulan July..giler lewat sebulan info pasal Adie kan...tak kesempatan nak wat entry segigih mcm blogger yg lain tapi berangan nak jadi blogger tegar katanya...

Ok2 cukup merepek...so kali ni pasal aktiviti ala2 wet party tapi bukan di pool sebaliknya di air terjun di Batang Kali..tempatnya tak jauh dari lagi dah nak sampai Genting tu...

So pada hari tersebut (sila tgk tarikh di atas), kami semua berkumpul di Batu Caves...sebelum citer panjang, sebenarnya Adie tak confirmkan kehadiran kat Kak Heze yg tetap vogue tu..tapi kebetulan mlm sebelum tu Adie dan kekawan termasuk Arez pergi clubbing...so si Arez ni kata nak g Batang Kali so Adie pun ckplah nak join last minit...so keesokannya walaupun tak cukup tido kami (Adie, Arez, Timmy dan Adam) pun join la aktiviti yg Kak Heze plan ni...apalagi melompat keriangan la Kak Heze melihat kelibat kami semua (happy ke Kak Heze tgk kami join..ahakz)....lama la tak jumpa akak Adie ni..happening..suka sgt

Well pada hari tu sebanyak 6 buah kereta secara berkonvoi ke tempat air tejun tu..Alhamdulillah segalanya berjalan lancar dgn makanan yg melimpah ruah dan Adie bertemu dgn beberapa kenalan baru seperti Abg Ell, Epulafea, Rhuddy, Lokman, dan ramai lagi..sorry la sbb ni adalah entry lama so lupa sudah nama yg lain..jgn marah yeah...

So enjoyla beberapa pic yg Adie ambil dari FB Abg Ell...apa2pun Adie enjoy sgt..tak sabar nak hang out lagi ngan geng2 ni lagi...

Adie x sempat nak upload pic so Adie copy n paste entry ni dari blog Kak Heze

Alhamdulillah acara mandi manda @ air terjun batang kali berjaya dengan tiada kejadian yang tidak diingini berlaku...cuma last minit tuko plan nk berkumpul...decide berkumpul kt Petronas Batu Caves sajek..

Seawal 7.30pagi akak gegeh bertolak ke rumah Pojie, sememangnye sudah berjanji nak follow or konvoi ngan pojie ater akak ni xtau jalan nak ke sana...huhu

Sekali SURPRISE!! katenye tuk akak kan...ingatkan Qlah & Eazy jek ada kt sana skali si Adie, Am & Arez pun join skali...ater dowang nie xbagitau pun nk join mandi manda ni...huhu btw, thanks uols coz sudi menceriakan suasana kekdahnye....hehe

Ermm..rasenye malam nk berstory mory pjg lebar...nnti buhsan lak uols baca kan so meh kita layan picta2 weols kt sana...**jgn smpai muntah sudahlah ek...hehehe

Pojie ngan gayanye smbil makan donut...auww!!

Ni weols baru saje smpai ...sib baik ada kekosongan wakaf kt situ so leh dikatakan tempat ini ANA yg punya!!! hahahahaha

Menu yg byg gilos uols...

Tema adalah potluck **kalo beli bungkus2 tu dikira potluck tak?? mihahahaha so menu of the day adalah seperti berikut :-
  • Ayam BBQ
  • Nasi goreng kampung
  • Sosej
  • Mee goreng
  • Sandwich
  • Nasi lemak
  • Air Teh O / Air oren / Air Coke
  • Jajan
  • Kek Coklat / Kek Span
  • Aneka kuih muih
Haaa amacam meriah kan menu weols that day...ingatkan makanan tak cukup..skali hamik ko...haaaa berlambak2 lebih uols...nak balik decide sedekah kt pengunjung yg sedang enak mandi manda...huhu bersedekah itu lebih baik kan...ngee

Gambo b4 terjun mandi manda...
oppss!! bukan akak sorang yg ggirl disitu tau...ngee

AJK yang membantu menjayakan Gathering kali ini...
thanks uols...muaahh!!

mandi time....yihaaa!!

tp seyes adventure uols...tang mane yg adventure?? tang nak menuruni mandi & menaiki ke darat uols...xde tangga just panjat2 batu2 yg ada disitu...haaa uols bayangkan ler akak yg bawak anak2 akak tu...sib baik ada kudrat2 jantan kt situ...huhu


weols sedang main game...

ater akak pun xtau nk panggil game apakah...tp game yg pojie jalankan tu akak tau ler camne nk main tp xtau namenye...ahakss!! cap cap cap kalicap cap cap..haaaa camgitu ler bunyi sound trackt dia...hahahaha

dsbbkan jln2 very the adventure so kene mandi puas or brendam lama2 ler kekdahnye..dah rasa lapo baru ler weols naik tuk mengisi peyut yg sedang berlagu irama waka waka eh eh ...hehehe


Sessi baling tepung katenye....

Yee ekceli weols decide (tanpa pengetahuan buffday boy) EL-Zaffrill suh Rhuddy bawak sikit tepung tuk weols mandikan buffday boy kekdahnye...alhamdulilah all planning jln dengan jayanye...picta menjadi bahan bukti ye...hehehe

Ater badan & muka sudah dipenuhi tepung + lak cuaca agak mendung so weols decide membersihkan diri tuk sessi photoshoot kekdahnye...huhu

wit Ratu Lesung aka Sesuciqiellah...suci ke?? hahaha

wit anak2 tercinta..abg pomen xjoin coz ada event rally kt bahau n9...

Ucapan penutup oleh buffday boy...yezzzaa!!
terima kasih daun keladi
korang sume mmg geli geli....hahahaha

last picta b4 memasing pulang kepangkuan jln...

uiks pekes terselit picta ayam bakar nie?? uols rasa OK tak picta nie?? hehehehe EL Zaffrill & Suziey plez bagi komen sikit..??? ahakss!!

Picta ni was taken by me ok...saje mngetes camera DSLR si EL...so plez bagi komen sal picta ayam nie ek...akak pun nk tau tahap kepandaian akak menggunakan camera canggih nie...hahahaha

Di kesempatan ini jugak, akak nk mengucapkan RIBUAN TERIMA KASIH kepada yang join gathering mandi manda ritu...wlaupun ada yg baru akak kenal tapi macam dah lama kenal kan kan...hehehe terkasar bahasa ke dan segala kekurangan harap dimaafkan..yang baik dtgnye dari ALLAH swt dan yg tidak baik itu dtgnye dari diri akak sndiri....

Hope hubungan sillaturrahim ini **bermula dari alam maya akan kekal shingga akhir hayat...insyaallah!! amin... more picta uols bleh ler terjah FB EL Zaffril ye... :)





Akak sori ek..copy n paste entry akak...sesungguhnya adikmu ni tak sempat...huhuhu...ala ni kira promotion free la ni...hehehe


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz