Tuesday, August 17, 2010

Adie Waridi & Metro Man Search 2010


Aktiviti : Metro Man Search 2010
Tarikh : 8 Ogos 2010 (Ahad)
Masa : 3.00pm
Tempat : The Mines

Di satu pagi Sabtu, 7 Ogos Adie menerima satu panggilan daripada seseorang yg x dikenali sebagai Wayne...nak tahu sapa dia? Ni la organiser kepada Metro Man Search 2010 ni...Adie mcm tak caya terima panggilan itu...sbb apa? sbbnya Adie tak sangka Adie diterima untuk menyertai pertandingan yg aa2 mode ni...sbb apa Adie tak percaya?..sbbnya Adie hantar borang penyertaan secara online tanpa mengetahui yg tarikh tutupnya telah berlalu....so Adie anggap itu sebagai rezeki Adie....Adie nak kata excited sgt takdela cuma mcm blur2 la..sbb Adie memng tak jadi akan terpiih untuk pusingan kelayakan..so Adie tak ambil port sgt

Bia dah diberitahu yg Adie terpilih mulalahh gelabah sbb Adie kena fikirkan pakaian yg Adie perlu pakai untuk sesi Transformation...jadi gelabah sbb Adie diberitahu last minit dan kebetulan Adie full ngan aktiviti sambung birthday anak buah Adie kat Rawang...so since the whole family Adie dtg Rawang...so Adie lebih rela habiskan masa ngan family daripada Adie sibuk g cari baju ker....

Tapi Adie sempat gak la g beli baju tshirt putih kat Jusco OU di saat2 terakhir seblum Jusco tutup...Adie tido lebih kurang 2 jam sebelum hari pertandingan..jawapnya Adie sgtla mengantuk ya....tapi Adie gigihkan diri pergi mendaftar di The Mines pada jam 9.00pg...

Selepas pendaftaran, ada sedikit penerangan mengenai segalanya dan rehearsal....Pertandingan ini merangkumi 2 part dimana Part 1: Brand Personality Interview dimana peserta dikehendaki melengkapi slogan yg telah kami cabut semasa pendaftaran dan Part 2: Style Transformation. Part 1 merangkumi 40% pemarkahan dan slogan Adie adaah " I feel that TM best represent me as Metro Man because..." manakala Part 2 merangkumi 60% pemarkahan...Dlm Part 2 ni kami dikehendaki memebawa pakaian sendiri dan juga diberikan voucher sebanyak RM160 tuk digunakan semasa pertandingan ataupun selepas pertandingan...dan Adie memilih untuk menggunakannya selepas pertandingan..dlm erti kata lain Adie akan peragakan pakaian Adie sendiri...

Bagi Adie ini adaah merupakan pengalaman pertama. Selama ini Adie tidak pernah menyertai mana2 pertandingan sebegini dan akan melakukan catwalk...macam tak percaya....Adie tahu ramai kawan Adie akan tertanya cukup ker tinggi Adie..hehehe...memng Adie pendek hanya 170cm jer...tapi dah terpilih so belasah jelakan....Yang pasti mcm2 perasaan yg timbul...gembira, gelabah semua ada...tapi terubat gak sbb ada kekawan yg dtg sokong...sebut tentang memberi sokongan ni...ada beberapa kenalan Adie yg sentap sbb tak bgtau mereka...bukan Adie taknak bagitau tapi Adie taknak nanti org kata Adie ni berangan lebih...so Adie senyap jela walaupun nak gak ada kekawan ramai2 bagi sokoongan n sorakan kepada Adie...so minta maaf Adie minta ya kepada kawan2 Adie yg tak dpt tgk pertandingan itu...

So tgkla pic2 Adie ketika pertandingan tersebut..jgn muntah yg melihat aksi2 yg agak terlampau daripada model2 terlampau..hahaha..model ker?


The catwalk stage


Pendaftaran para peserta..Masa tu OMG tinggi n handsome2 peserta lain..rendah diri jap

Masa sesi pengenalan semua peserta

Cuba cari dimana Adie?..ahakz

Backstage sebelum Part 1 bermula..gelabah tapi wat muka happy konon

Sesi Part 1 : Brand Personality Interview pun bermula

"I feel that TM best represent me as Metro Man because I'm a new, modern and technology guy whereby TM makes me more knowledgeable, fashionable yet stylish"

Membeli sandal kat Dr Cardin ngan voucher RM50

Part 2 : Style Transformation

Memberi pose budak2..hahaha...man la sgt

Adie, Jai, Raden & Syed

Jai, Syed, Shaun & Adie

kawan2 Adie yg dtg memberi sokongan dan turut menang hadiah

Org ramai yg menyaksikan ke'hot'an jejaka metro...hahaha

Sesi bersama penonton

Tarian belly dancing daripada Fitness First sebelum keputusan pemenang diumumkan

Ni adalah 15 finalist yg akan bertanding pada 22 Ogos 2010 di The Mines...So jgn lupa dtg beramai2 ya..Adie tak dpt nak g beri sokongan kepada kekawan sbb Adie berniaga di Jalan TAR. Kepada semua finalist yg dah jadi rakan2 Adie dlm FB terutamanya Syed, lakukan yg terbaik ya...

Untuk melihat sambil termuntah sila klik pada link ini


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz

1 comment: