Tuesday, August 10, 2010

Adie Waridi & Berkain Basahan di Batang Kali

Aktiviti: Berbasahan beramai2
Tarikh : 18 July 2010
Jam : 9.00am
Tempat : Batang Kali

Hola...hehehe...sekarang dah bulan August tapi Adie baru nak wat entry pasal segala aktivit Adie di bulan July..giler lewat sebulan info pasal Adie kan...tak kesempatan nak wat entry segigih mcm blogger yg lain tapi berangan nak jadi blogger tegar katanya...

Ok2 cukup merepek...so kali ni pasal aktiviti ala2 wet party tapi bukan di pool sebaliknya di air terjun di Batang Kali..tempatnya tak jauh dari lagi dah nak sampai Genting tu...

So pada hari tersebut (sila tgk tarikh di atas), kami semua berkumpul di Batu Caves...sebelum citer panjang, sebenarnya Adie tak confirmkan kehadiran kat Kak Heze yg tetap vogue tu..tapi kebetulan mlm sebelum tu Adie dan kekawan termasuk Arez pergi clubbing...so si Arez ni kata nak g Batang Kali so Adie pun ckplah nak join last minit...so keesokannya walaupun tak cukup tido kami (Adie, Arez, Timmy dan Adam) pun join la aktiviti yg Kak Heze plan ni...apalagi melompat keriangan la Kak Heze melihat kelibat kami semua (happy ke Kak Heze tgk kami join..ahakz)....lama la tak jumpa akak Adie ni..happening..suka sgt

Well pada hari tu sebanyak 6 buah kereta secara berkonvoi ke tempat air tejun tu..Alhamdulillah segalanya berjalan lancar dgn makanan yg melimpah ruah dan Adie bertemu dgn beberapa kenalan baru seperti Abg Ell, Epulafea, Rhuddy, Lokman, dan ramai lagi..sorry la sbb ni adalah entry lama so lupa sudah nama yg lain..jgn marah yeah...

So enjoyla beberapa pic yg Adie ambil dari FB Abg Ell...apa2pun Adie enjoy sgt..tak sabar nak hang out lagi ngan geng2 ni lagi...

Adie x sempat nak upload pic so Adie copy n paste entry ni dari blog Kak Heze

Alhamdulillah acara mandi manda @ air terjun batang kali berjaya dengan tiada kejadian yang tidak diingini berlaku...cuma last minit tuko plan nk berkumpul...decide berkumpul kt Petronas Batu Caves sajek..

Seawal 7.30pagi akak gegeh bertolak ke rumah Pojie, sememangnye sudah berjanji nak follow or konvoi ngan pojie ater akak ni xtau jalan nak ke sana...huhu

Sekali SURPRISE!! katenye tuk akak kan...ingatkan Qlah & Eazy jek ada kt sana skali si Adie, Am & Arez pun join skali...ater dowang nie xbagitau pun nk join mandi manda ni...huhu btw, thanks uols coz sudi menceriakan suasana kekdahnye....hehe

Ermm..rasenye malam nk berstory mory pjg lebar...nnti buhsan lak uols baca kan so meh kita layan picta2 weols kt sana...**jgn smpai muntah sudahlah ek...hehehe

Pojie ngan gayanye smbil makan donut...auww!!

Ni weols baru saje smpai ...sib baik ada kekosongan wakaf kt situ so leh dikatakan tempat ini ANA yg punya!!! hahahahaha

Menu yg byg gilos uols...

Tema adalah potluck **kalo beli bungkus2 tu dikira potluck tak?? mihahahaha so menu of the day adalah seperti berikut :-
  • Ayam BBQ
  • Nasi goreng kampung
  • Sosej
  • Mee goreng
  • Sandwich
  • Nasi lemak
  • Air Teh O / Air oren / Air Coke
  • Jajan
  • Kek Coklat / Kek Span
  • Aneka kuih muih
Haaa amacam meriah kan menu weols that day...ingatkan makanan tak cukup..skali hamik ko...haaaa berlambak2 lebih uols...nak balik decide sedekah kt pengunjung yg sedang enak mandi manda...huhu bersedekah itu lebih baik kan...ngee

Gambo b4 terjun mandi manda...
oppss!! bukan akak sorang yg ggirl disitu tau...ngee

AJK yang membantu menjayakan Gathering kali ini...
thanks uols...muaahh!!

mandi time....yihaaa!!

tp seyes adventure uols...tang mane yg adventure?? tang nak menuruni mandi & menaiki ke darat uols...xde tangga just panjat2 batu2 yg ada disitu...haaa uols bayangkan ler akak yg bawak anak2 akak tu...sib baik ada kudrat2 jantan kt situ...huhu


weols sedang main game...

ater akak pun xtau nk panggil game apakah...tp game yg pojie jalankan tu akak tau ler camne nk main tp xtau namenye...ahakss!! cap cap cap kalicap cap cap..haaaa camgitu ler bunyi sound trackt dia...hahahaha

dsbbkan jln2 very the adventure so kene mandi puas or brendam lama2 ler kekdahnye..dah rasa lapo baru ler weols naik tuk mengisi peyut yg sedang berlagu irama waka waka eh eh ...hehehe


Sessi baling tepung katenye....

Yee ekceli weols decide (tanpa pengetahuan buffday boy) EL-Zaffrill suh Rhuddy bawak sikit tepung tuk weols mandikan buffday boy kekdahnye...alhamdulilah all planning jln dengan jayanye...picta menjadi bahan bukti ye...hehehe

Ater badan & muka sudah dipenuhi tepung + lak cuaca agak mendung so weols decide membersihkan diri tuk sessi photoshoot kekdahnye...huhu

wit Ratu Lesung aka Sesuciqiellah...suci ke?? hahaha

wit anak2 tercinta..abg pomen xjoin coz ada event rally kt bahau n9...

Ucapan penutup oleh buffday boy...yezzzaa!!
terima kasih daun keladi
korang sume mmg geli geli....hahahaha

last picta b4 memasing pulang kepangkuan jln...

uiks pekes terselit picta ayam bakar nie?? uols rasa OK tak picta nie?? hehehehe EL Zaffrill & Suziey plez bagi komen sikit..??? ahakss!!

Picta ni was taken by me ok...saje mngetes camera DSLR si EL...so plez bagi komen sal picta ayam nie ek...akak pun nk tau tahap kepandaian akak menggunakan camera canggih nie...hahahaha

Di kesempatan ini jugak, akak nk mengucapkan RIBUAN TERIMA KASIH kepada yang join gathering mandi manda ritu...wlaupun ada yg baru akak kenal tapi macam dah lama kenal kan kan...hehehe terkasar bahasa ke dan segala kekurangan harap dimaafkan..yang baik dtgnye dari ALLAH swt dan yg tidak baik itu dtgnye dari diri akak sndiri....

Hope hubungan sillaturrahim ini **bermula dari alam maya akan kekal shingga akhir hayat...insyaallah!! amin... more picta uols bleh ler terjah FB EL Zaffril ye... :)





Akak sori ek..copy n paste entry akak...sesungguhnya adikmu ni tak sempat...huhuhu...ala ni kira promotion free la ni...hehehe


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz

1 comment:

||| PöJìé PööH ||| said...

Meriah kan?
Thanks sudi memeriahkan majlis :)

Love,
PojiePooh Abdullah