Monday, December 27, 2010

WORK : Dekorasi untuk Global Youth Symposium 2010 UM



Salam,

Segalanya dilakukan dalam masa yg singkat...Confirmation jon juga last minit beberapa hari sebelum majlis berlangsung but alhamdulillah segalanya berjalan dgn lancar.

Global Youth Symposium 2010 Universiti Malaya adalah merupakan kerja terbaru buat team ADIEADLAN Weddings. Kami dipertanggungjawabkan untuk mendekorasi Dewan Pendeta di Kolej 11 Universiti Malaya termasuk menyediakan table cloth, sarung kerusi dan reben kerusi untuk 100 guest, centrepiece tuk 10 meja..melihatkan dewan pada hari pertama, ianya sungguh mencabar dgn keadaan yg agak uzur...tapi itu tidak menjadikan alasan untuk team Adie tidak menerima tugasan berikut.

Berdasarkan illustrasi yg Adie sediakan kerja2 mentransformkan dewan tersebut bermula pada 14hb Disember..Ini adalah merupakan kali pertama kami menggunakan scaffolding atau pun perancah binaan dlm kerja2 dekorasi yg Adie lakukan..

Kerja2 dilakukan selama 2 hari tanpa berhenti..berhenti jap untuk tido..kami semua tido kat dewan tersebut,,tanpa kelengkapan tido yg cukup (katil, tilam, bantal etc) tidak menghalang kami...menarik gak tido kat dewan yg luas ni...hehehe...nyenyak...so dlm kata lain tido mandi kami semua kat dewan ni..tremasukla makan minum..nasib baik cafeteria berseblahan sahaja..so order suruh hantar masuk dewan jer...

Penuh dgn cabaran tapi Adie bersyukur kerana memilik crew2 yg sungguh berkebolehan...TQ kepada Adam (biz partner Adie), Aiman, Wan, Timmy, Azah dan juga Ain kerana menolong Adie..TQ sesangat...well we did have fun rite..kerja tak mau stress2..betul tak..stress ker kerja ngan Adie..takde kan...so far semua dijaga dengan baikkan..hehhehe

Apapun semuanya berjalan lancar dan Adie sekarang tgh menunggu gambar dari pihak GYS, sbb kamera Adie kan takde ..rosak...yg ada pun guna fon jer..so quality agak kureng ya...Btw, ada sedikit photo semasa kerja2 dekorasi berlangsung..so tgkla ya...


Illustrasi tuk main stage

Illustrasi tuk foyer


Ain, Adam & Azah

Tukang jahit ni import ok...hehhee

Draping setinggi 25kaki

Aiman dgn pose ala2 pekerja buruh kasar binaan..hehehe

Main stage yg hampir siap beserta dgn pencahayaan


Akhir kata. ADIEADLAN Weddings tidak terhadap melakukan dekorasi untuk majlis perkahwinan sahaja, kami juga menerima tempahan untuk majlis2 koporat dan juga majlis individu...just name it..we can make it...silalah layari website kami dan juga fanpage kat FB ya

SAlam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

5 comments:

DanieL AdiE said...

wow...
cool...

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/hadiah-misteri-project-qarl-15.html

Adie Waridi said...

TQ...hehhee

cham's said...

tak sabar nak tgk gambar penuh. kaler dia menarik la.

epulafea said...

owh begini. sebab saya pun ada tengok di facebook. tapi sambil tengok sambil menyanyi "tuai padi antara masak..".

oke semoga sentiasa dimurahkan rezeki & banyak projek baru lagi. jangan bersedih lagi. V_V

Adie Waridi said...

@cham
adie pun sama..tak sabar nak tgk pic penuh...diorng nak eent tu nampak vibrant so..apalagi warna warni la

@epulafea:
hehehe..awak ni..mcm2..tq..insyaallah