Monday, December 27, 2010

Transformasi Gaya


Salam,

Tahun 2010 pun bakal beberapa hari saja akan melabuhkan tirainya dan akan munculla Tahun 2011. Erm jap..intro yg Adie pun kurang pasti kaitannya..hehehe

Str8 to the point...tahun 2011, Adie bercadang untuk melakukan transformasi terhadap diri Adie \..transformasi dari segi apa? Tukar jantina..oh tidak..simpang malaikat 44..hehehe...tapi sebaliknya Adie akan ubah penampilan diri Adie dari segi pemakaian agar ianya sejajar dgn usia Adie yg akan meningkat ke 31 tahun hadapan...

Adie rasa ianya penting untuk diri Adie sendiri..Penampilan yg Adie inginkan adalah lebih kepada gentleman look..bukan kata selama ni Adie tak nampak gentleman tapi kebanyakkan pakaian Adie menampakkan Adie seperti kebudak-budakan..nampak remaja dari usia sebenar Adie..tapi nak wat camnakan...dah berwajah 'baby face'..hahaha puji diri sendiri...

So next year, Adie akan lebih kepada shirt, jacket, suit, jean, long pant...mix n match...terus terang selama ni Adie kurang kemeja sbb kerja Adie tidak memerlukan Adie sentiasa memakai kemeja dan juga seluar panjang...nampaknya tahun depan kenalah belajar untuk memakai baju2 kemeja...so dibawah ini adalah merupakan beberapa gaya penampilan yg akan Adie gayakan tahun depan...








Nampaknya banyak perbelanjaannya..hehehe...makan ribuan...jap nak seru duit dtg..hehehe...nampaknya dah mula kena wat koleksi baju kemeja, vest, suit, kasut kulit etc...dan jawapnya wardrobe Adie yg sedia ada akan di clearkan...ermm kena wat pemilihan/pengasingan baju2 Adie..kemudian sama ada bg kat kenalan yg masih mahukannya ataupun Adie dermakan ke kat rumah anak2 yatim ker nanti...nak kata byk sgt baju Adie takdela tapi kebanyakkan baju Adie jarang ADie pakai sbb Adie beli selalunya khas untuk sesuatu majlis jer..pastu simpan balik dlm almari (jap ada almari ker kat umah..bukan jenis open ker?..hehehe)..dalam erti kata lain tak selalu pakai...jenis Adie pulak, nampak jer bentuk baju mcm dah lari dari asal, Adie dahmula tak pakai or even ada stain sikit pun Adie dah tak berminat nak pakai...cerewet sungguh...lagi satu..Adie takde baju belasahan..i mean baju yg tuk pakai tido ker, baju tuk wat kerja2 kasar ker...Adie belasah jer baju2 yg ada...erm baru perasan...hehhee...

So kena kerja keras lagi tahun 2011...so baru lah leh shopping kat Pavi...susah2 Adie design jer baju sendiri..hahahaa...or rasa2 ada tak designer yg nak sponsor Adie selama setahun ker?..hahaha verangan artis jap...so nantikan jelah gaya tahun 2011 Adie nanti...


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

7 comments:

Penapenis said...

dah buat transformasi, kongsi-kongsikanlah gaya terbaru di blog anda. manalah tahu ada gaya anda yang saya berkenan, bolehlah saya jadikan panduan memandangkan saya sux dalam berfesyen ^____^"

Adie Waridi said...

@pp:
insyaallah nani adie akan updatekan segala fesyen adie ya..kena beli kamera dulu

i.am.belle said...

a change wd be good. gaya gentleman. tp adie dgn bermuda pun still nmpak bergaya.

Cap Api said...

wah!

Adie Waridi said...

@belle:
kak belle..lama tak dgr citer...tula perubahan kepada kebaikan..yeke..ok ker adie pakai bermuda

@cap api:
apa yg wah..wah jugak la

Miqael Arshad said...

wahhhh..... saya pun wah gak ni... mengagumkan

epulafea said...

kittew nak tengok ada misai & janggut 'goatee'. kacak seh.