Monday, October 25, 2010

Adie Waridi & Sam & Monkey


Salam...

Aktiviti : Cuba baju di SAM & MONKEY
Tarikh : 24.10.2010 (Ahad)
Tempat : Street Market, The Curve
Masa : 8.30mlm

Sam & Monkey..apalak kali ni...apakah bendanya tu..huhuhu...hah mungkin itu antara reaksi pembaca blog Adie ni bila tgk tajuk entry kali ni...Sam & Monkey ni bukan mengenai sesorang bernama Sam dan mempunyai seekor monyet...ooo tidak2 sama sekali...SAM & MONKEY ni adalah satu jenama baru pakaian lelaki dan pemiliknya adalah kawan kepada kawan abg Adie, Abg Shamsul....maknanya entri kali ni nak wat promosi bisnes kkekawan lewr...idak reti2 lagi...


Bersama dgn pemilik SAM & MONKEY



Berbalik kepada SAM & MONKEY ni....apa yg menarik minat Adie untuk bercerita mengenai jenama ni adalah kerana design,cutting baju dan palin penting harganya...so pada penggemar baju2 kemeja slim fit, ni ada lagi satu jenama yg boleh anda pergi terjah selain daripada baju2 kemeja kat SEED,PADINI, ZARA etc....

Semalam Adie singgah ke The Curve setelah bertemu ngan family kat umah kakak di Rawang...setelah membeli belah di Ikea, Adie terus mencari kedai kawan abg Adie ni...alang2 dah ada kat IKEA so singgah ler kan...Pertama sekali nak bgtau yg SAM & MONKEY ni hanya boleh ditemui di Street Market The Curve...so dlm erti kata lain hanya pada hari AHAD saja mereka akan beroperasi....pasti ramai yg tahu pasal Street Market The Curve ni...so senang je nak cari...kedudukan kedai ni sentiasa berubah2 sbb peniaga2 kat Street Market ni diperlukan untuk mencabut undi setiap minggu...alasannya agar tiada rungutan daripada peniaga bahawa mereka dpt gerai yg tidak menarik atau lokasi yg tidak bagus....so dgnadanya sistem rotasi ni, semua peniaga akan merasa setiap tapak niaga yg disediakan...oleh itu, untuk anda mencari SAM & MONKEY ni, anda perlulah melalui semua tapak niaga yg ada sehinggalag anda bertemu dgn SAM & MONKEY...

SAM & MONKEY adalah merupakan satu2nya peniaga yg menjual pakaian lelaki iaitu kemeja lelaki...Sedikit info yg perlu anda tahu mengenai SAM & MONKEY ni...Jenama ini adalah jenama sendiri Abg Shamsul dan rakan niaganya, dan mereka sendiri mereka bentuk kemeja tersebut...dan yg lebih menariknya, selain daripada cutting yg slim fit, setiap keluaran kemeja mereka adalah terhad...secara tak langsung ianya memberikan ke eklusifan kepada jenama tersebut...walaupun ianya baju ready to wear tapi tidak semua org akan boleh memilikinya kerana setiap design disediakan dgn kuantiti yg terhad agar ianya mampu mengekalkan mutu baju2 tersebut...menarik bukan..pastilah menarik sbb anda antara satu dlm seribu yg akan pakai baju kemeja tersebut...dan potensi untuk bertembung dgn org yg sama memilik rekabentuk yg sama adalah sgt nipis...

Kita berbicara mengenai rekabentuknya pula....SAM & MONKEY menghasilkan rekabentuk2 yg terkini mengikut peredaran fesyen semasa...dlm ertikata lain baju2 kemeja SAM& MONKEY sentiasa up todate....kebanyakan reka bentuk kemeja SAM & MONKEY di inspirasikan daripada jenama2 pereka antarabangsa....kelaskan..bila ckp diinspirasikan daripada jenama2 antarabangsa, ada yg berfikir mungkin harganya mahal....ermm anda silap disitu kerana semua kemeja2 di SAM & MONKEY dijual pada harga RM49.90....murah bukan kerana selalunya baju yg direka dan dihasilkan sendiri pada jumlah yg terhad pastinya harganya mahal tapi tidak di SAM & MONKEY...segalanya RM49.90 untuk semua saiz....dan saiz yg terdapat bermula pada saiz S-XXL....

So kat bawah ni antara design terbaru mereka...yg cepat sold out..setiap design dinamankan dgn nama Raja2 di England

Philip

Richard

Leopald

Edward

James

Alfred

Albert

Henry

William


Mcm Adie ni susah nak cari baju kemeja yg aka fit ngan saiz petite Adie ni...so dgn adanya SAM & MONKEY leh la Adie menghabiskan duit nanti kat sana....semalam g cuma test saiz jer..ternyata S sesuai tuk Adie..huhuhu..ingat nak guna XS...selalau saiz XS..hehehe...tapi semalam saiz S tuk kebanyakan dessgn dah sold out...memng laris ya jualannya...

Untuk makluman lanjut anda boleh "like" SAM & MONKEY kat
FACEBOOK SAM & MONKEY ataupun layari website mereka

So selamat mencuba & membeli ya...


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

p/s: pabila anda membeli barangan SAM & MONKEY, packaging dia ala2 butik kat Pavi. Setiap kemeja akan di balut dlm kertas kajang dan diletakan label SAM & MONKEY...kelazzkan..

1 comment:

maman said...

ermmm kena singgah ni