Thursday, October 21, 2010

Adie Waridi & Preview filem R.E.D


Salam

Aktiviti : Preview filem R.E.D
Tarikh : 20.10.2010 Rabu
Tempat : GSC One Utama Damansara
Masa : 9mlm

Semalam dapat tiket free 4 keping tuk preview filem R.E.D kat GSC One Utama Damansara. So mlm tuk Ina dan bfnya dan Adie ngan kekawan...tapi malangnya 2 org kawan Adie tak jadi dtg so ada 2 tiket free lagi..since last minit cancel so Adie just mampu text kekawan yg berada dekat kat Damansara jer...so lastly cuma 1 seat jer yg dpt diisi oleh kawan Adie, Fairuz...rupanya fairuz ni dtg dari Aswara KL...walaupun sampai dlm 20 minit lewat dari waktu tayangan takpela...so instead of 6 people just 5 watching the movie...


Tiket free..yeahh

Adie & Na


Nak review ringkas jer...citer ni pasal ex2 top CIA's agent iaitu Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan freeman), Marvin (John Malkovich), dan Victoria (Helen Mirren) yg diperangkap atas rahsia yg mereka ketahui sebelum ini dan mereka telah dijadikan target CIA. Mereka bergabung semula dan cuba mendahului segala tindakan CIA dan cuba mengorak rahsia sebenar kenapa mereka diburu yang akhirnya terbongkar rahsia bahawa terdapat konspirasi antara CIA & juga kerajaan..

Apa yg menarik mengenai filem ini adalah gabungan senior2 yang sememngnya diketahui kualiti lakonan mereka..dan melihat mereka menjadi agen CIA yang telah pencen dan bergabung semula sedikit sebyk menggundangkan ketawa dan wow kerana kita melihatkkan aksi2 agen yg boleh dikategori 'datuk nenek' melakonkan watak mereka...penuh dgn aksi dan jalan citer yg senang dijangka....

Apapun Adie berpuas hati dengan filem ini walaupun masuk lambat...hehehe...secara keseluruhab Adie bagi 3.5/5 bintang...so kepada semua yg inginkan satu lagi filem aksi komedi bolehlah pergi ke pawagam yg berdekatan anda dan menonton filem R.E.D bermula pada hari ini 21.10.2010...oh ya sebelum terlupa kepada sesiapa yg tertanya maksud R.E.D itu ianya adalah Retiree Extremely Dangerous...wokeh..enjoy the movie

Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

2 comments:

AdiE said...

mcm xde nafsu je nak tgk cite nie..
huhu..(sbnrnye poket kering!!)

http://danieldeadie.blogspot.com/

Adie Waridi said...

yola tu adie...takde duit katanya...tgk mcm adie takde duit pun enjoy jerk..semuanya free..hahaha