Saturday, October 30, 2010

Adie Waridi & Kempen SAVE THE DAY


Aktiviti :Kempen SAVE THE DAY
Tarikh : Bermula sekarang sehingga mati
Tempat : Di mana2 saja
Masa : Setiap detik


Salam,

Entri kali ni nak ajak kekawan blogger Adie tuk bersama melakukan kebaikan /kebajikan sosial...kita hidup ni bukan hanya bekerja, dapat duit gaji dan digunakan untuk diri sendiri dan keluarga saja....tapi kita juga ada tanggungjawab sosial bersama...

Adie dari dulu memng suka untuk menolon org atau pun apa saja bentuk kebajikan sosial.(bergantung pada tahap kemampuan la)...tapi entri ni bukan nak citer pasal melakukan kerja2 amal tuk manusia tapi pada alam sekitar dan juga haiwan...Adie cepat tertarik dgn hal2 yg berkaitan dgn alam sekitar dan juga pemeliharaan haiwan yg pupus..

Kali ini Adie nak bercerita mengenai WWF Malaysia..WWF ni bukan World Wrestling Federation ya adik2 tapi World Wide Fund For Nature yang mana sebelum ni dikenali sebagai World Wildlife Fund.Ianya sebuah organisasi yg bertanggungjawab dalam kerja2 konservasi seperti dari pada menyelamatkan haiwan2 pupus seperti harimau dan penyu, ke kerja2 perlindungan hutan tanah tinggi, sungai dan lautan..So WWF-Malaysia dah lakukan pelbagai projek berkaitan dgn pemuliharaan alam sekitar dan perlindungan haiwan2 pupus...

Adie xnak bercara pjg lebar sbb semua info boleh di dapati di lama sesawang WWF-Malaysia. Tapi tuk entri kali ni, Adie nak promote mengenai satu kempen WWF Malaysia iaitu SAVE THE DAY. kempen kutipan derma ini adalah kerjasama antara WWF-Malaysia dan Mikeevent Sdn. Bhd untuk meningkatkan kesedaran mengenai ancaman dan isu yg berkaitan dgn Harimau Malayan dan Penyu Lautan yang semakin pupus.

Selain daripada tujuan kempen ini, apa yg menarikperhatian ADie adalah pin yg dijual oleh WWF-Malaysia sempena kempen ini sangat la cute ya....pin ini terdapat dlm dua bentuk iaitu bentuk harimau dan juga penyu...dan ianya dijual pada harga RM10 sahaja...murah bukan..selain daripada anda dpt pin tersebut (bila anda beli) anda juga telah membantu pihak WWF-Malaysia dalam proses menyelamatkan haiwan2 yg dlm keadaan merbahaya ini untuk generasi akan datang..tidak kah ianya menarik?..sekurang2nyananti anda leh bagitau cucu cicit anda yang anda turut menyumbang kepada kerja2 tersebut...



Ni la rupanya pin tersebut..cute kan..lagi cute kalau korang pakai


So kepada sesiapa yg berminat nak membeli pin tersebut sila layari laman sesawang WWF-Malaysia. atau click kat banner di bawah ni




So apalagi, marilah kita bersama2 menyelamatkan haiwan2 tersebut yg makin pupus...kalau tidaknanti sian cucu cicit kita tak dpt tagk secara live harimau ngan penyu kat Zoo Taiping...tetibakan...btul apa kata Adie ni..so jgn lupa lawati laman sesawang WWF-Malaysia dan juga klik "like" kat Facebook mereka untuk mengetahu lebih lanjut mengenai mereka...dan taklupa juga anda juga leh jadi sukarelawan...


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan


Nota kaki : Berminat tuk anjurkan sebuah event yg berkaitan seperti ini di masa hadapan..namapun wat bisnes event planning...InsyaAllah..kepada WWF-Malaysia, nanti kita bekerjasama ya

2 comments:

AdiE said...

sgt comel!!

~ DanieL AdiE ~

Adie Waridi said...

Daniel Adie:
tula so sgt sesuai tuk org2 coel cam Daniel Adie