Thursday, October 28, 2010

Adie Waridi & Kawan dari Filipina

Salam,

Aktiviti : Kunjungan kawan Filipina
Tarikh : 27.10.2010
Masa : 12.30am
Tempat : LCCT-KL-SHAH ALAM

Dua hari lepas ada kunjungan kawan dari Filipina...actually dia adalah kawan kepada hmate saya...since dah hang out sesama, Adie anggap dia mcm kawan sendiri gak la...btw nama dia Bong..dtg Malaysia sbb ada presentation research kat USM pada 28 hb October...

Bong sampai kat LCCT jam 12.30 pgi 27.10.2010...jemput dia kat LCCT then terus bawa Bong g makan sbb dia lapar...masa tu mcm blur manalah kami nak bawa dia makan pada waktu2 mcm ni..lewat pagi dan pilihan kami area Kg Baru KL...sbb sana byk kedai yg masih buka...since dia nak makan nasi ngan sup, so kami memilih sebuah restoran kat Kg Baru....Adie lak cuma makan mee sup jer....nasib baik la Bong suka sup tersebut cuma sedikit pedas...dia takleh makan pedas sgt...samalh mcm Adie...nak jugak interframe kan...

Dah selesai makan, Bong nak sgt tgk Petronas Twin Tower sebelum kami ke Brickfields....Sepanjang perjalan ker Petronas Twin Tower, Bong dok asyik ckp yg tower tu cantik sgt dan begitu teruja untuk ke sana....masa tu bangga jap rasanya melihat org luar begitu bangga dgn apa yg kita ada...tapi kita org Malaysia sendiri, bangga ker?...tanyalah diri sendiri k...dah snappy2 gambar so terus balik ke Brickfields di mana Bong stay kat YMCA....dah check in semua Adie pun terus la balik Shah Alam...sampai umah buka semua baju kedebummm...zzzz


Bong & Adie di hadapan Petronas Twin Tower waktu mlm


Sungguh berselera


Siang harinya, Adie dan Adam pergi ambil Bong kat YMCA....lunch n lagi sekali ke Petronas Twin Tower..dia sekali lagi nak bergambar...nampak sgt betapa terujanya Bong ni...nasib baikla Adie ni tahu sedikit sebanyak pasal tower ni dptla gak menjawap persoalan daripada Bong...lebih kurang sejam kat KLCC, kami terus ke Stesen Lama KTM KL tuk beli tiket bus ADie balik ke Ipoh...dpt gak tiket balik Ipoh jam 4.50ptg...so lepak jap ngan Bong kat dlm KTM....biaslah dia snappy2 pic lagi....

Bus Adie jam 4.50ptg...so Adie balik Ipoh dan Bong balik Shah Alam ngan Adam..Bong akan tido kat rumah flat Adie yg sempit tu tuk sehari...so nanti Adam akan hantar Bong ke LCCT seawal pagi pada 28.10.2010....




Adie pun x pernah tangkap pic berlatar belakangkan Petronas Twin Tower sebelum ni


Walaupun sekejap dpt luangkan masa bersama Bong...ADie rasakan sungguh menarik...Bong such a nice person...educated since dia adalah pensyarah kat Filipina....apa yg ADie leh rumuskan bahawa pertemauan sekejap ni membuatkan Adie tertanya pada diri sendiri, adakah cukup Adie mengenali mengenai negara Adie sendiri, sejarah negara Adie sendiri?....ternyata masih kurang...ada ketika Adie tidak dpt menjawap persoalan daripada Bong....so Adie rasa elok kita ambil tahu mengenai negara koita, sejarah kita, dan tempat2 pelancongan di negara kita...sbb kita tak akan tahu bila kita akan bertemua ngan org luar yang mungkin akan bertanya mcm2 pada anda....bukan apa, sedangkan Adie tgk org luar lebih menghargai negara kita berbanding koita sendiri...so apa kes kan....ternyata ia pengalaman yg baru bersama org luar dan berharap Bong akan kembali lagi....


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

No comments: