Thursday, October 21, 2010

Adie Waridi & Aktiviti di Ipoh


Salam

Aktiviti : Aktiviti ketika di Ipoh
Tarikh : 16/10-18.10.2010
Masa : Pagi - malam
Tempat : Merata Ipoh


Bila balik Ipoh selalunya Adie akan duk kat umah saja or kuar jejalan kat pekan Ipoh sorang2...maklumlah tak ramai kawan sgt kat Ipoh ni..Tapi sejak dah berjumpa semula ngan senior Adie masa sekolah rendah dulu, dialah jadi teman Adie setiap kali Adie balik Ipoh...teman tuk lepak2...

Lupalak, nama dia Faizal Adri...kami bertemu semula ketika menyertai Metro Men Search beberapa bulan yg lepas kat The Mines. Jai merupakan salah seorang peserta sama macam Adie..berbalik kepada story...

Macam Adie ckp awal2 tadi..Adie tak ramai kawan kat Ipoh..so byk habiskan masa kat umah jer layan keluarga dan Yayyan...kebetulan masa Adie balik Ipoh Yayyan ada kat umah...Yayyan ni anak buah Adie yg terbaru dlm keluarga kami...Adie suka sakat dia ckp dia rupa cam SinChan..huhuhu...biasalah bila lama x jumpa, Yayyan menangis tgk Adie tapi masih ada keberanian tuk berada dekat kat Adie, lama2 dah ok..dah leh nak gurau2 n dukung...sekarang dah pandai bertatih sikit2, emrangkak jgn ckp la..mcm lipas kudung...sekarnag semua brg kecil2 kat umah mak yg mana terletak kat bawah kena diletak kat tempat yg lebih tinggi, kalau tidak jawapnya masuk mulut la...tak pun tak kemana2 dicampaknya..hehehe..biasalah budak2 yg baru nak meningkat besar...Adie dulu pun mcm tu gak kot...hahahaha..gigi pun dah ada kat depan..gigi susu..so ligatla dia menggigit makanan sampai jari2 Adie pun kena gigit la...geram pulak rasanya...Adie suka geletek Yayyan ni sbb dia akan ketawa bagai nak rak...sian pun ada tgk dia sbb mcm penat jer..tapi suka sakat dia..huhuhu...

Yayyan & Adie

yayyan yg sedang nyenyak tido

Yayyan pas mandi

Balik Ipoh kali ni Adie tak kuar mlm sgt sbb kepenantan di siang harinya...habis kursus pada hari Ahad, Adie merayau sorang2 kat pekan Ipoh...mula2 ke Ipoh Parade jalan2 tgk apa yg menarik...Ipoh Parade ni mcm sungei wang la..ramai chinese and budak sekolah sbb sebelahan ngan sekolah...pusing2 lastly Adie terbeli dua beg....aduh ingat nak berjimat lastly terbeli gak...berkenan sgt...dah beli pastula huh....hehhee...xpela...bukan selalu....kemudiannya ker Jusco Ipoh...Jusco Ipoh antara tempat yg selalu Adie g bila balik Ipoh..sbb lebih selesa...Adie bukan wat apa..cuma beli donut sedozen kat Big Apple tuk mak..sbb mak suka makan...beli2 terus balik rumah..huhuhu...kekadang terasa bosan bila kuar sorang2 sedangkan dulu Adie dah biasa kuar sorang2..kenapa erk..mungkin faktor usia yg makin meningkat ni...huhuhu..statement berani mati...sedar tak sedar 2 jam lebih gak Adie merayau sorang2...balik umah jer terus mandi2 dan on9klan diri till lewat mlm...

Keesokan harinya iaitu Isnin, Adie plan tuk balik Shah Alam naik ETS lagi..sbb mcm ras selesa walaupun harganya mahal berbanding ngan naik bas...so pagi tu ajak la Jai ni tuk temankan Adie beli tiket...kuar dlm kul 11 lebih ngan alasan ajak Jai g bfast, padahal Adie dah bfast kat umah...dah ambil Jai terus bawa kereta tanpa hala tuju dan akhirnya Jai ajak lunch kat McD Jusco...kan Adie dah kata..balik2 Jusco..huhuhu...coz convenient...Adie just order Mc Slurrpy jer..coz masih rasa kenyang...sudah puas makan dan bergosip sana sini Siti, so jejalan2 la dlm Jusco...akhirnya siap leh main bowling 2 game lagi..huhuhu..segalanya tanpa plan...sedar tak sedar dah jam 4 petang...planning nak beli tiket balik awal lastly Adie beli tiket ke KL jam 6.30ptg iaitu tiket terakhir ETS ke KL....

Jai ngan pose Peace uols!

terror ke main bowling?

Sampai umah dalm 4.30ptg, ada lagi dlm sejam lebih sebelum g Stesen Keretapi Ipoh....yg penting on9 jap dulu sebelum mandi..gegeh katanya...mandi2 dan dinner siap2...agak kelam kabut sbb jln sesak tapi bernasib baik sampai kat stesen lagi 5 minit sebelum tren bergerak..fuhhh lega rasanya...parent Adie hantar, abg tak berapa sihat so duk umah...well part nak say farewell ni yg Adie lemah...setiap kali nak balik KL pasti hati Adie sayup..bila dah cium tgn mak ayah rasa sedih sgt...rasa jer nak nangis...tgk mak & ayah bila tren bergerak sedih sgt...tapi Adie tahan jer hati ini menangis dan menanam semangat untuk berusaha lebih dan pulang ke Ipoh dgn secepat mungkin...Adie na pastikan bisnes Adie stabil dan berjaya dan berharap Adie tidak perlu selalu kat KL lagi ataupun Adie bawa jer parent Adie pindah KL nanti duk sesama..itula niat Adie...sian tgk diorang tinggal berdua walaupun abg ada, tapi bila abg g kerja mereka berdua jer...sabar ya mak ayah, Adie akan pastikan segalanya berjalan lancar dan ok, masa tu Adie akan tunaikan janji dan niat Adie tu...sedih lak hati ni bila sentuh hal yg berkaitan ngan parent n family....sabar je...Adie pasti berjaya..PASTI!

............................(stop jap..tetiba emo..huhuh)

Ok dah...Adie nak balik petang sikit sbb nak spend masa lama sikit kat Ipoh dan nak tgk suasana petang bila naik ETS nanti...memng menarik view nya...masa dlm tren Adie takdela order makan sbb dah kenyang kecuali Nescafe panas...bukan apa sbb sejuk sgt dlm tren ni..dah la pakai short..lainla Adie ni byk lemak..huhuhu..no offence ya...sbb terlalu kurus...dok sonok layan perasaan dlm tren tetiba dtg la pramugari tren ni...bukan nak ngorat Adie tapi nak bg kertas survey...tetiba rasa cam exam lak...hahaha..nasib baik ada pen kalau tak jawapannya bagi kertas ajer la semula...biasa la survey pasal perkhidmatan dan harga..overall Adie bagi ok jer tuk service ETS..maklumlah benda baru...cuma Adie siap perbetulkan ejaan dlm survey form tu..hahaha..kekwat sgt...yela baik Adie betulkan sekarang daaripada diorang dok print byk2 borang tu dan ada spelling mistake katanya...

Pemandangan ketika senja

Ni la borang kaji selidiknya

Alamat lengkap ETS


Sampai kat KL Sentral dlm 8.45mlm...pada mulanya hmate Adie kata nak ambil kat komuter Shah Alam jer, so Adie kena naik komuter dari KL Sentral ke Shah Alam, lastly dia ckp nak ambil kat KL Sentral..so tak jadilah naik komuter...masa nak naik escalator dari platform, adalah 2 orng makcik ni duk angkat 3 beg yg besar dan nak jadikan masalah bagi dua org makcik ni, escalator tu rosak..so bykkanlah escalator yg setinggi 3 tingkat tu n makcik2 tu nak bawa barang..mula2 Adie tgkla jer makcik2 ni angkat..mula2 ok jer pastu half way tgk mcm susah jer..lagipun makcik2 tu telah membuatkan yg org2 belakang takleh bergerak pantas, lastly Adie menggofferkan diri tuk angkat beg mereka sedangkan Adie pun bawa dua beg yg besar...tapi lantaklah dgn penuh yakin Adiepun tolonglah...sebenarnya Adie bukan nak citer apa sgt pasal tu tapi Adie nak citer mengenai perasaan Adie ketika menolong makcik2 tu...Ya Allah tak dpt nak gambarkan betapa gembiranya hati Adie dpt tolon mereka...rasa mcm ketika itu adalah saat yg paling gembira bagi Adie....betul x tipu...so kalau anda tgh sakit2 kepala tension ker, bawa2 lah g tolon sesiapa dgn cara yg anda termampu ya...wah siap wat pesanan penaja jap...tapi cubalah, anda pasti rasa lain sgt...

Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

No comments: