Wednesday, July 7, 2010

Pertama kali ke Zoo Negara


Apa!! baru pertama kali ke Zoo Negara?....well itula statement yg akan kuar dari mulut sesiapa saja bila Adie ckp yg Adie pertama kali dtg ke Zoo Negara setelah 30 tahun hidup....pelik ker..ntahla...hehehe..yup setelah 30 tahun baru Adie berpeluang menjejakkan kai ke Zoo Negara...actually dari dulu memng ada terniat tuk jejalan kat Zoo Negara ni tapi tak berkesempatan...bukan apa sbb zoo2 lain kat Malaysia ni Adie dah g selain daripada Zoo Negara...so alkisahnya pada 26 June yg lepas Adie bersama Timmy dan Boboi pergi ke Zoo Negara...kami semua pergi kesana tuk pertama kalinya...

Setelah berjalan kaki selama hampir 5 jam, Adie rasakan Zoo Negara ni aada tarikannya yg tersendiri...bagi Adie ianya tidaklah membosankan...malah agak menarik juga ya...memandangkan Adie terlibat ngan event, so masa g Zoo Negara tu, Adie rasakan byk benda lagi boleh dilakukan di zoo ni...selain daripada melihat binatang2 yg ada dlm zoo ni...tarikan yg Adie pasti semua org nanti kan adalah pertunjukkan haiwan...pertunjukan akan diadakan pada jam 11.00pg dan 3 ptg....so Adie nasihatkan kalau nak tgk pertunjukan haiwan tersebut dtg la pada sebelah dan bukannya belah petang selepas jam 3 ptg...kalau ada yg berfikiranuntuk g petang sikit sbb panas....kalau mcm tu anda silap...sbb bagi Adie pertunjukkan haiwan tula kemuncak pagi anda sekeluarga marasakan berbaloi pergi Zoo Negara...dalam erti kata lain, rancanglah perjalanan anda..

Mcm kami, Adie memng sarankan agar beli peta Zoo Negara itu sendiri...mungkin ada yg bertanya perlu ker peta semua ni...bg Adie ia adalah sesuatu yg paling penting sbb segala info rigkas lagi padat n tepat mengenai zoo ni terdpaat dldm peta tersebut...lagipun dgn membeli peta itu anda menyumbang kepada tabung Zoo Negara kerana untuk pengetahuan Zoo Negara adalah dibawah kelolaan sebuah persatuan dan bukannya dibawah kerajaan...

Okla enjoy the pic ya yg kebanyakkannya di ambil oleh Timmy....





















Apa yg menarikminat Adieuntuk dtg lagi padamasa hadapan adalah adanya khidmat sukarelawan untuk berkhidmat di Zoo Negara selama 8jam...menarik bukan...Adie harap Adie ada kesempatan itu...so ada kekawan blogger yg nak join tak..leh wat kerja2 amal bersama2...


Salam sayang,
Adie Waridi ADanz Hamdan

3 comments:

AdiE said...

wah..best gile!!!

adie x pernah lg menjejakkn kaki ke sane tau..perhaps one day...
insyaAllah...

http://danieldeadie.blogspot.com/

flyz said...

ha..ha..zoo negara kat belakang umah aku aje, serius aku pn jrg pegi

Adie Waridi said...

adie:
nanti kita g sesama k..kalau sudi..hehehe

flyz:
yeke...huhuhu..biasa org yg dekat selalunya tak g..