Wednesday, July 7, 2010

Movie Special Screening


Sepanjang beberapa minggu kebelakangan ni Adie g tgk special screening beberapa filem..so kat sini nak la wat review sikit daripada pandangan mata kasar Adie ni..so kita mulakan dgn yg paling latest ya



Title : PREDATORS
Special Screening Date : 6 July 2010
Official Screening : 8 July 2010
Venue : GSC One Utama
Courtesy : STAR

PREDATORS....Adie rasa dari zaman Adie budak2 lagi citer berkaitan ngan binatang ni dah ada di pawagam bermula dgn filem PREDATOR yg dilakonkan oleh Arnold...kemudian keluarlah beberapa filem yg berkaitan ngan PREDATOR ni....so kesimpulan yg Adie leh ckp adalah filem ni korang leh tgk la bg peminat filem2 PREDATORS...memng penuh dgn aksi cuma Adie tak rasaada apa2 yg istimewa lagi..sbb jalan citer nya hampir sama...predator cuba bunuh manusia dan manusia cuba melawan dan membunuh predatortu yg manasah2 akhirnya predator tu matidan citer tu akan berterusan....kan bagus kalau diorang cuba kuarkan citer pasal asal usul predator ni ker...baru berkembang citerpredator ni..atau memng dah ada cuma Adie yg tak tgk...hehehehe...apapun Adie bagi 3/5bintang....masih boleh ditgk ya...msg2punya citarasa la....so akan berada di pawagam bermula 8 July ni.....yang penting sepanjang filem ni asyik dgr perkataan FUCK jer..huhuhuhu




Title : BACK UP PLAN
Special Screening Date : 30 June 2010
Official Screening Date : 1 July 2010
Courtesy : 8TV (Thanks Ady Budika)

BACK UP PLAN menceritakan mengenai seorang wanita Zoe (Jenifer Lopez) yang masih tidak berjaya menemui lelaki impian dan terlalu inginkan anak dan akhirnya melakukan 'artificial insemination"...Secara tetiba Zoe bertemudgn lelaki impiannya...Segalany berjalan dgnlancar sehinggalah Stan mengetahui yg Zoemengandung....citer ni memng menarik tuk bukakan mata wanita2 yg kesepian sehingga melakukan 'artificial insemination"...sbb apa yg dipaparkan berkemungkinan besar akan berlaku dan bagaimana untuk seseorng dan juga pasangannya menghadapi situasi itu...terdapat beberapa scene romantik dan komedi yg sungguh menarik...tak kering gusi la gelak dan tak kurang juga akan emo sekali sekala....apapun Adie suka citer mcm ni..simple n berkaitan dgn perjalanan/pengalaman hidup....so Adie bagi 3.5/5...sebelum terlupa Adie nak ucapkan kepada kawan FB Adie, iaitu Ady Budika atas tiket itu...lain kali ada tiket freelagi bag jer Adie since Ady tak pergikan...hahahahaha..TQ dude....




Title : FROZEN
Special Screening Date : 19 June 2010
Official Screening Date : 24 June 2010
Courtesy : STAR

FROZEN bagi Adie adalah sebuah filem horror thriller yg begitu dekat di hati...mcmpelik lak ayatnya...maksud Adie,apa yg cuba dipaparkan sungguh berkesan sbb filem ini seolah2membawa kita untuk merasai perasaan takut yg mendalam sehinggakan kita mampu melakukan sesuatu perkara yg jrg dlakukan hanya untuk survive...mungkin setengah org yg menontonnya akan kata..apa lah citer ni..duk atas kerusi skitu jer...yup kalau tgk citer ni memng mcm budgetmurah punya filem sbb pelakon uatama hanya 3org...tapi suasana mereka terperangkap kat kerusi ski tu sungguh menarik....yg Adie tak boleh lupakan adalah masa Dan (Kevin) cuba terjun dari chairliftdan akhirnya patah kaki...dgn visual tulang kaki terkeluar semua sungguh membuat kan penonton rasa sungguh geli....keseluruhan citer ini berkaitan dgn 3 org sahabat yg tersadai di chairlift di kawasan peranginan ski dan terpaksa membuat keputusan mati atau hidup samaada mancari jalan keluar atau mati kesejukan...Adie bagi 3.5/5 bintang


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

No comments: