Saturday, July 24, 2010

Adie Waridi dan Sambutan Birthday Cempaka & Adriana


Aktiviti: Hari Jadi Cempaka & Jasmine
Tarikh : 10 July 2010
Jam : 5.00 ptg
Tempat : Rumah Kak Long, Kampar Perak


Beberapa hari sebelum majlis, akak Adie kol tanya sama ada free atau tak pada hari sabtu ni...mg Adie selalau free pun sejak2 pojek ngah takde nie...tapi Adie tak bg kata putusla, sbb Adie akan balik hanya bila kakak Adie yg kat Rawang balik juga..so pas berbincang, kak ngah Adiekata ok..balik...

Entry yg sebelumnya, Adie citer pasal Adie n kak ngah Adie g I-city dan malam nya tido di rumahnya di Rawang...so sambungan citernya...pada hari Sabtu tu kami semua bertolak pulang ke Kampar, rumah kak long Adie....sbbnya kakak wat sambutan berkembar tuk birthday anak dia walaupun anak2 kakak bukan kembar..hehehe...Hari jadi Adriana Jasmine & Edriana Cempaka....sebenarnya adalah harijadi Edriana Cempaka yang baru 2 tahun...si kakak, Jasmine kira2 celebrate in advance la sempena umur yg ke 7 tahun...

Kami sampai dlm kul 3ptg...sampai2 rupanya yg lain belum dtg sedangkan kata majlis bermula pas Asar...sianlak tgk kakak Adie terkontang kanting wat persedian sorang2...so apalagi di arah la menyiapkan apa yg patut...siapkan goodie bags, makanan, setting apa yg patut...parent Adie yg dari Ipoh pun lambat dtg sbb abg Adie hari tu kerja, so parent kena tunggu dia habis kerja dulu...

Yg meriahkan majlis adalah ahli keluarga belah abg ipar Adie...sbb belah dia ramai anak2 kecil..belah Adie baru cuma ada 7 org anak buah...yg pegang rekod anak ramai adalah kakak Adie yg duk Rawang ni...4 org anak..kak long baru 2 dan abg uda baru 1...abg lang n paksu (Adie) masih single ...hehehee

Well majlis berlangsung dgn lancar..makanan terlampau la byk..biasalah akak adi yg sorang ni suka nak over2...hehehe..tapi elok berlebih daripada tak cukupkan...kalau ada lebih pun leh bagi kat tetamu yg dtg..betul tak..so tiadalah istilah membazir...hari tu siap ada pulut kuning ngan rendang ayam, mee goreng, sate, kuih muih yg beraneka jenis, puding karamel, buah-buahan, etc...yg pasti puas dan semua sedap2 belaka...



Goodie bags tuk tetamu

Pose tercantik yg mampu Cempaka berikan..

Masa ni Cempaka dah tido..so si Jasmine jer yg tiup lilin

Adie & lovely Aliff

Anak2 buah ku yg agak sengal gak

Paksu mereka pun sengal gak..ahakz

Sebelum upacara pecahkan belon

Yeah dapat hadiah...



Adie ngan kak ngah balik ke Rawang pada hari yg sama..sbb kakak ada hal katanya..n Adie pun ada hal gak pada mlm tu...sampai umah kat Rawang terus Adie bersiap, sbb nak g club..huhuhu..gegehkan...lagipun masuk free...hahahaha...tapi mlm tu kat club ramai giler sbb ada show dari group Singapore....hambik ko langsung takde space nak berdansa secara over buka2 step...kami balik awal sbb Timmy tension tak dpt nak menari atas podium..so before 2 kami dah kuar dari club tu...mcm2 la...yg penting kegigihan tuk ke club cucuk langit walaupun travel dari Perak kannzzz....Adie oh Adie....

Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz


2 comments:

Sandra Azwan said...

seronotnye.....lame tak dengar khabar...abg sihat?;-P

KIRIM SALAM KAT SORANG LAGI...HEHEHE

Adie Waridi said...

sandra:
di kala ni abg ngah demam..ala org tu pun senyap..maklumlah ngah fames sekarang..hehehe...wokeh...apa2 keep in touch k..sms k..if ada no abg la