Friday, May 28, 2010

An Evening of Opera Arias & Art Song


Salam,

Selepas tgk tayangan perdana filem Lagenda Budak Setan pada sebelah pagi hari Isnin yg lepas, pada sebelah malamnya Adie pergi melihat persembahan lagu opera aria yg berlangsung di Panggung Bandaraya Kuala Lumpur...

Adie terlihat iklan mengenai persembahan tu dlm surat khabar Star pada pagi Isnin tersebut dan terus melistkan dlm list-to-do tuk hari tu..Adie ni adlah peggemar lagu2 klasikal, opera dan sewaktunya..tambahan pula dipersembhankan oleh Syafinaz Selamat...Adie memng suka persembahan mcm ni...Adie akan cuba untuk menghadiriya kalau tidak ada hal yg menghalang...so Alhamdulillah, pada Isnin lepas Adie sempat la melepaskan gian dgr muzik clasical ni..

Samapi dlm jam 8mlm di mana Adie dan rakan perlu membeli tiket RM10...pada mulanya kami dpt tempat duduk yg berasingan, tapi nasib baik la akak yg jaga reeption tu baik hati dan arrangekan tempat duduk kami...masa mula2 masuk panggung tu takde org ..dlm setengah jam kemudiannya baru penuh panggung tu..mcm tak sangka..ramai gak peminat classical opera ni...tapi apa yg Adie perasan...persembahan ni lebih digemari oleh bangsa lain berbanding Melayu...tak kisah la.hehehe

Masa masuk2 dah nampak sebuah piano kat tgh2 stage...tgk piano tu jer Adie dah meremang bulu roma...Adie ni suka giler ngan sesiapa yg andai main piano..sukalah..ok dah mula merapu so skip..hehehe..persembahan di mulakan dgn Syafinaz, Dia Fadila, Syafiza dan Amri Zaen...kemudiannya beramai2 dan secara solo kembali..walaupun lagu2 yg dipersembhakan Adie tidak faham maksudnya, tapi begitu menyentuh perasaan dgn cara persembahan mereka..superb....suka...ternganga muut Adie melihat mereka semua..apapun Adie suka Syafinaz..bukan saja kerana suaranya tapi pakaian yg dipakai oleh beliau..ternyata beliau memg pandai memilih pakaian yg bersesuaian tuk setiap majlis yg dikadirnya...salute

Secara keseluruhann Adie suka giler dan tak sabar nak g la tgk persembhan yg mcm ni lagi di masa hadapan....









Untuk gambar yg berikutnya klik sini


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz