Tuesday, March 30, 2010

Lipas dalam sambal? OMG LV!


Salam...

Entry kali ni nak citer la pasal Adie pergi breakfast ngan rakan sehati berdansa Adie, Hana di sebuah restoran nasi lemak yg femes di Shah ALam...yg belakang McD Sec3 tu..rasanya semua org tahu kot kalau sebut nama restoran tu...Adie pun dah lama bfast di situ..mcm dah regular customer la sejak dari tahun 2001...tapi tak pernah2 dpt diskaun pun....hehehhee

Alkisahnya, pagi Sabtu yg lepas Adie pergila menari line dancing ngan mak2 angkat yang vogue semua tu kat Tasik Shah Alam...dah penat mengeluarkan segala air yg ada kat badan ni...erk semua air? confuse..hehehhee so lapar la kan...giler korang tak lapar kalau dah keluar semua fluid dlm bdn ni...bukan setakat lapar, dahaga bagai...so wat la date ngan Hana ni tuk bfast bersama..so Adie suggest ke restoran nasi lemak tu...

As usual dah nama pun restoran nasi lemak, so Adie order la nasi lemak biasa bersama teh ais..begitu juga dgn Hana...Adie ni kalau makan sambil berbual memng la tak tersuap2 nasi dlm mulut...camna nak suap dah asyik membebel jer namanya..sedangkan si hana dah nak habis nasi dia...baru lepas 2 kali suap, Adie duk kuis2 la sambal ikan bilis tu ..konon2 nak makan la..tertiba terus Adie ....Oh My LV!....tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ada seekor lipas yg cukup sifat bersemandi bersama sambal ikan bilis itu....tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Ulang sebut...lipas yg cukup sifat ya tuan2 dan puan2....terus mcm ...erkkkkkk....why?...terus tolak ketepi..hana pun berhenti mkn dan terus berkata..ala I lapar lagi ni...hehehhehe...erm tak sangka perkara ni terjadi..coz dah lama makan kat sini....setakat mcm bungkus then bawa balik rumah rasa mcm basi dah berkali..tapi ni kali pertama...kalau setakat ada rambut or getah ke ok lagi la kot wlaupun masih tidak bersih ya..tapi ni seekor lipas yg cukup sifat uols.....sian lipas tu kena masak ngan sambal tu..dah la warna hampir sama...ish2...cian lipas tu...terlebih sudah lak membebelnya...

So Hana pun mengadu..eh jap bukan Adie ker yg patut mengadu...hehehe..lady first katanya...dusss....well nothing much can do..benda dah terjadi but kalau Adie dan Hana membebel rasanya semua yg tgh makan tu sure blah coz secara x langsung, sambal yg diorng makan tu sudak di gaul dgn lipas yg menjadi korban itu..tak gitu...uwekkksssss

Akhirnya, nasi lemak Adie tidak di kira oleh tokeh kedai dan berulang ckp yg diorang dah ambil langkah berjaga2 dlm menjaga kebersihan n bla bla bla...well Adie pun xleh nak slahkan mereka 100%...just not my lucky day to have that nasi lemak in my stomach...hehhehe..but adakah Adie akan pergi lagi selepas ni...apa pandangan anda..perlu pergi lagi atau terus banned? sila bagi komen ya..oh ya tuk tatapan anda semua, Adie sempat snap pic lipas yg terkorban tu ya..ishh22..enjoy the exotic nasi lemak...hahahaha


Sma jer kan warna nya..camouflage yg hebat...hehehe

Adie ubah sikit posisi supaya nampak rupanya

Tadaaaaaaa...Om My LV!


Gitula kisahnya di satu pagi yg indah....so kalau nak makan, pasti anda tgk dulu sebelum main suap jer ke dlm mulut anda itu ker...


Salam sayang
ADIE WARIDI

7 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

OH MY GUCCI!!!
abg,that's NASTY!!!
plis jgn mkn kt ctu lg..kedai tu kotor!

Erghhh!!jim tgok lipas kt lantai pun dh menggelabah,klu dlm pinggan,mau meroyan kt ctu!!

eee..jijik btul!

Helmi Razali said...

Yuck, geli. Kalau mi, mesti tak pergi dah lepas tu

Adie Waridi said...

Oh my PRADA...tu la ajim..sedihkan...

Hehehe..tahu mi jenis mcm mana orgnya...

so sekrang vote dah 2 jgn suruh pergi lagi

cham's said...

syg, u tranning masuk rancangan 'fear factor' ke? tu la...org suruh mkn kat istana hotel or bfast kat bistro tak mau!!!

boikot ok! i pun pernah buat camtu, siap boikot reramai sampai tutup kedai dia...ops lupa plak im working kat bandaraya and dat y dia kena tutup.

Adie Waridi said...

u org kuat bandaraya...boleh la arr..hehehe..eh bukanla i nak masuk Amazing Race Asia...hahaha

hazirin said...

kesian lipas tu..tersalah landing agaknya...dah terkena masak skali dgn sambal...luckly terhidang pulak dlm pinggan Adie..iskh..iskh..

yet my last said...

urgh...my goodness somebody kill me plz!!! abg adie brani lg ke nk singgah nasik lemak ctu? hehe...tp kena bersyukur la coz x termakan...klu x keke...siap blog ni pn xde da mase tu