Tuesday, March 23, 2010

Gamat Musical Theater 2 & Dancing with the STAR



Salam,

Ahad lepas, pergi tgk teater musikal Gamat 2 di MATIC, Jalan Ampang KL bersama beberapa org kawan...masa tu hujan..so mood dah mcm lari sikit plus few isu....lupakan jer

Ni adalah merupakan kalai pertama tgk teater kat MATIC..opppsss (before tis kat IB jer)...and kaai pertama tgk GAMAT (sedangkan dah kali ke2)...kesimpulannya THUMB UP!...best sesangat walaupun rasanya production kali ini tidak la sehebat masa GAMAT 1 (kata tak pernah tgk GAMAT 1 tapi tahu hebat or tidak- berdasarkan research la)...the props totally different...tak kisah lah bab tu..but tottally amazing and hilarious....tak kering gusi...starting masa perkenalan watak2 agak membosankan tapi bermulanya perkenalan watak gamat..terus gamat dewan tu...dgn pergerakan yg begitu mencuit hati dan yg penting ckp utara k...almaklumlah gamat dari Langkawi...dgn adanya Amy Mastura, Ziana Zain dan Misha Omar ternyata membuatkan pementasan tu lebih menarik....dgn aksi nakal Misha Omar yg tak habis menyatakan minatnya kepada Abg rashidi...kelakar sungguh dan kecek kelate k..kelakar...


Am, Me, Yus, Pojie, Lee and Boboi

Lee, Yus, Me & Boboi

Boboi, Me & Lee

Yus & Me


Apapun ianya adalah sebuah pementasan teater musikal kanak2 yg amat digalakkanuntuk menonton sekiranya di pentaskan lagi...mlm tu jumpa la juga dgn beberapa blogger popular seperti Adi Luqman dan Qarl...hehehhee...dan juga kenalan lama Shah yg Adie kenal lebih 5 tahun n baru 1st time jumpa....hajat di hati nak jumpa Kak Ziana tapi till kul 11.30mlm tak nampak2 gak btg hidung dia so blah jer...hehhehee sbb ada plan lain sebenanrya...

Adie ni jarang kuar ke KL tanpa ada sbb...ke KL semua bersebab..sama ada kena shopping, kerja, urusan sosial mahupun bertemu BUAH HATI...ada ke BUAH HATI..hehehhee....so bila dah kuar ni tetiba pas habis tgk teater rasa mcm nak berdansa la pulak...setelah membuat pakatan bersama Lee...persetujuan dicapai...ahakz..tandukpun dah kuar....apalagi terus memecut ker Maison....

It was a wild night..not really a wild nite coz no we were not drinking..we come clean..we just wanna have fun..release all our workload pressure...after all we've been away to club bout a month..so once a while doesn't bring any harm rite....hahahaha....anyway, we really had fun for me personally....the dance floor, the crowd...again I'm up to podium...with my new dance partner ...I love dancing with others when there is interaction between two of us....how ever we left the club 1 hour earlier and had our supper at the tepi jalan stall nearby the club...we ate and talked till 4am and then off to Shah Alam....

I feel so refreshing after dancing all nite long...after showered, i can't sleep so i just on9 till the next day....


Salam sayang,
ADIE WARIDI