Tuesday, March 30, 2010

Balik kg...IPOH


Salam,

Lama sungguh tak balik Ipoh..rasanya masa raya haji yg lepas..tu bila erk..sampai Adie sendiri pun dah tak ingat...plan tuk balik dah terbuku dihati ni...tetiba sepanjng minggu lepas sesuatu jadi yg membuatkan Adie mcm berkira2 nak balik atau tak..tapi kalau tak balik tension lak duk Shah Alam n nak mengadap kisah caras mencaras ni...so walaupun payment kena hold, Adie balik la jugak..ingat dapat payment tu nak la belanja2 sikit kat famili di Ipoh tu..tapi anggap la tade rezeki...planning nak balik awal, tapi duk melayan line dancing dan breakfast ngan lipas n last minit kerja..lastly bertolak dari rumah kakak di rawang jam 10mlm...

erm camna lak leh ada kat Rawang ya..sbb Adie pinjam keta kakak tuk balik Ipoh..pada mulanya kakak nak ikut tapi tak jadi last minit..tu yg mcm tak kisah balik lewat..rupa2nya anak2 kakak Adie ni semua nak ikut...bagus gak so adalah peneman walaupun Adie tahu yg diorang pasti akan tertido..yelah dah lewat katanya...

Adie naik komuter dari Shah ALam ke Rawang...transit kat KL Sentral...ya Allah ramainya manusia dan train delay tension tul....masuk dlm train..wallla berpeluh...dah la Adie siap pakai hoodie yg ala2 dari Juicy Couture kat Pavillion tu...merasalah kepanasan tapi tetap maintain pose verangan cantik katanya dlm train yg sesak ngan org ramai...yg paling Adie bengang bila dah tahu train tu penuh jgn la nak penyekkan lagi diri tu kat celah2 bedah org ramai ni..tunggu jela train yg lain..nan hado....ragam manusia...tak sabar nak balik sebb hubby/wife menunggu kot...hehehehe...tapi dlm kesesakan tu terjadi satu perkara yg membuat Adie agak tersenyum keriangan sendirian...tak sangka masih ada tarikan rupanya Adie ni walaupun dah nak 30 bulan depan..ahakz..statement takleh blah....well malas nak citer detail..yg pasti ia kenangan terindah...hahahah...lalalala

Tersenyum jap...hehehehe...kakak ambil kat komuter Rawang then g makan..pas mandi Adie terus bergerak ke Ipoh...kalau nak tahu ni adalah kai pertama Adie drive sorang di temani oleh budak2 kecik...hahahha..tak confident langsung..coz PakSu diorang ni pun perangai mcm budak2..so leh anggap yg dlm keta tu semua budak2..ahakz..well i still manage to sampai Ipoh safely....sebelum samapai Ipoh tu sempat la singgah di R&R Tapah...minum kopi tngkat Ali..konon2 nak bg terang mata ni..but still ngantuk gak...sampai Ipoh dlm kul 1am...tukar baju semua n bertuala kononnya nak mandi, lastly tertido ngan towel tu...auuuchhhh....zzzz




Esoknya Ahad, tido sampai tghari...hahahha...bgn jap jus tuk bfast then tido balik till 4 pm tanpa mandi lagi dari semlm...boleh..malas sungguh Adie nie...bgn2 ingat nak ajak anak buah g tgk wayang, tapi diorng semua g umah abg Adie..ermm....dek kerana dilanda kebosanan so Adie pun kuar jejalan town dan akhirnya bertemu kawan di Batu Gajah...lama sungguh tak jumpa dia...last raya haji la jumpa...huhuhu...mak dia pun duk tanya pasal Adie mana lama tak dtg umah bagai...makcik saya bz...hehehehe..minum2, lepak dan berbual akhirnya sampai kemalam..dlm kul 10mlm sampai umah dan terus tido...penat semlm tak habis...

Isninnya bangun awal dan menghabiskan masa kat cc tuk wat kerja lebih dari 4 jam...cuti pun asih lagi duk wat kerja..erm aim nak beli lappy siap ada broadband, so senang Adie nak wat kerja dari mana2..tak payah nak ke cc....jam dah kul 4 pm, erm tapi hati mcm nak merayau tgk bandar Ipoh...tapi akhirnya Adie mnghabiskan duit di shopping complex...dapat beg oversized dan flip flop daripada Padini dan Seed...beratus abis..ayoo....lari budget....dan sempat beli 1 dozen donut Big Apple coz my mum suka sgt..setiap .kali balik Ipoh memng Adie akan beli 1 dozen Big Apple...Adie makan satu dua jer yg lain tuk my mum sebenarnya....



Since tak sempat bawa anak buah Adie g tgk wayang...diorang mcm bengang jer..huhu..so terpaksa la buat janji lagi tuk next week...bertolak ke Rawang jam 6ptg dan sampai dlm 9mlm...10mlm kakak hantar ke KL Sentral then my housemate ambil..sambil umah konon2 nak sambung wat kerja lastly tido kat ruang tamu...huhuhuuhu

Sepanjang balik Ipoh tak terfikir sgt hal masalah yg berkaitan kerja pastu dapat tgk anak buah paling latest dlm family En. Hamdan & Pn. Puti Mahanom iaitu Mohamad Aliff Rayyan






Salam sayang,
ADIE WARIDI

No comments: