Tuesday, March 16, 2010

Aktiviti selama sebulan menghilang


Salam,

Sedar tak sedar dah sebulan lebih Adie tak menulis entry yg baru..huhuhu...agak kebzan lately..so just nak wat irngkas atas apa yg telah Adie wat selama menghilang ni...mana yg teringat jela erk


Teater Bangsawan : Melati Pujaan Tumasek
14 March 2010 - 8.30mlm
Panggung Bandaraya KL

Ahad lepas sempat jap menjengah ke Panggung Bandaraya tuk melihat teater Bangsawan...last tgk teater bangsawan kat sini citer Bawang Mearah Bawang Putih...kali ini dipersembahkan oleh Warisan Moriza dari Perak...masa mula sampai tu tgk tak ramai yg dtg..yup memng tak ramai..dan kali ni kena bayar RM5 tuk kebajikan seni...so di sini Adie wat kesimpulan kekurang hadirin mungkin disebbkan

1) para pelakon yg tidak dikenali
2) tajuk tetaer yg kurang dikenali
3) ada 2 sesi iaitu petang dan malam., so mungkin org dah ramai g pada sebelah petang
4)mungkin kerana ada bayaran walaupun RM5..hehehhe

Keseluruahn citer ini Adie suka..cerita yg hampir sama seperti Mahsuri, Semerah Padi dan seangkatannya...dimana kerana termakan hasutan, org yg tidak berslah menjadi korban...pada mulanya Adie raskan mc bosan je mlm tu, tapi sebaik teater bermula, Adie mula merasainya tambahan dgn penari2 yg begitu mencuit hati Adie (atas sbb tertentu) ketika waktu selingan...apapun Adie happy dapat tgk teater tu bersama rakan2...teringat zaman2 aktiviti ngan kegitaan seni dulu


Line dancing

14 march 2010 - 8.00pg
Taman Tasik Shah Alam


lama benar tak join mak2 angkat Adie menari...kerana bz Adie tak dapat join waktu pagi sabtu dan Ahad...mana taknya kalau dah balik dari club kul 6 pagi mana la larat nak g kan...hahahah...well byk tarian yg dah Adie terlepas belajar..so pagi ni just sempat belajar Line Dancing lagu celebration, Jai -Ho..yg Adie leh catch up hanya Celebration jer...maybe next week Adie cuba hafal step tarian lagu lain...Anyway, i'm happy to see my lovely mummies....hehhehe...Adie memng suka manri sejak dulu..namapun penari kan..since dah tinggalkan zaman jadi penari..so kali ni nak menri tarian lain seperti line dancing ni...and hopin to learn more ballroom dance tis year..yeaaahhhhaa


Opening Ceremony Rumah Seni & Kraf Gemilang
13 March 2010 - 9.30 pg
Oakleaf Country Club Bukit Antarabangsa

Dapat jemputan daripada kak Abby Zain..kenalan Adie dlm dunia lukisan..kami kenal sejak tahun lepas...kak Abby merupakan pelukis naive dan self-taught artist...lama tak pergi opening ceremony art ni..invitation selalu dapat just tidak berkesempatan...dgn cari ni lah tuk Adie kenalkan diri as artist juga dan cuba promote seni lukis yg Adie hasilkan...Rumah Seni & Kraf gemilang ni adalah art school yg diusahakan oleh kak Abby sejak akhir tahun lepas...hampir 4 bulan menguruskan art school ni akhirnya, ianya secara rasminya dirasmikan oleh Toh Puan Mahani...pengasas Yayasan Seni Berdaftar...aktiviti yg ada termasuk la lelongan lukisan dimana 15% daripada hasil jualan akan didermakan kepada SPCA, pertunjukan fesyen dari pelajar2 Rumah Seni sendiri...lunch kat sana...Adie rasa bertuah kerana pada hari tersebut Adie dapat erjumpa secara personal dgn Chairman SPCA dan kami saling bertukar kad bisnes...InsyaAllah, Adie ada perancangan untuk bekerjasama dgn SPCA untuk charity event....dan Adie juga bertemu dgn art promoter dari Galeri Seni Lukis Dunia...peluang terbuka luas untuk Adie kembangkan sayap dlm lukisan Adie...pada sebelah petangnya Mr Kian menghantar email kepada Adie agar Adie tunjukkan hasil karya Adie kepada beliau...bestnya rasa....hope ada la peluang Adie melebarkan sayap dalam bidang snei lukis ni....chayok...hehhehee....









Meeting with Imran Ajmain
11 MArch 2010 - Lunch hour
Shah ALam

Sepatutnya Adie turut serta meeting pada haritu, tapi kesihan adie tidak mengizinkan..so my bisnes partner Adam jer yg pergi...well segalanya erbjalan lancar and hoping there will be collaboration between my company and Imran Ajmain...doa2kan ya...btw Imran sempat bagi CD album terbaru dia Punca dan Tindakan...suka giler masa tu..sihat jap..anyway THANKS Imran..nanti kita jumpa k...


Imran Ajmain - Punca dan Tindakan


Lepaking with Amar
7 March 2010 - Lunch hour
Mid Valley

Adie sebenarnya ada event pada belah pagi but Adie cancelkan kerana semua kasut formal Adie ada dlm keta kawan dan sedangkan kawan g main paintball...so tanggal semua jaket n seluar pjg dan hanya berboxer, Adie pun mengon9kan diri...sedang seronok berfb tetiba adik angkat yg dah lama kenal about 2 year buzz...so kami pun plan tuk berjumpa di Mid Valley...kebetulan Sabtu dan Ahad ni Adie pinjam kereta kakak..so boleh la meronggeng rokiah katanya...as usual parking penuh so Adie decided tuk park kat The Garden jer...ini adalah merupakan pertemuan kami yg pertma setelah berkenalan sejak 2 tahun lepas..selamanya semua nya secara maya jer...pertemuan tak menjadi kekok kerana kami dah kenala lama n dah tahu background nsegala mcm cerita...so no awkward moment sepanjang bertemu...1st thing kami wat adalah makan..so kami decide tuk makan kat Chilis...ramai gak so menunggu la kejap...lama gak lepak kat Chilis bout 1hr lebih..berbual mcm2...hehehhe.then merayau..akhirnya Amar beli kasut kat Metrojaya...me at first memng nak beli sesuatu tapi takpela hold dulu....about 4pm kami balik, Amar goin back to Sepang and me still have no idea at that moment...Went str8 to car park and drive to nowhere....yg nyata pada masa tu mcm xnak balik lagi Shah Alam...akhirnya drive sampai ke the Curve...pada masa tu Adie dah rasa kurang sihat..sampai kat P2, park keta, off engine and Adie zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....OMG Adie tertido dlm keta bout sejam lebih..bgn2 jer Adie rasa sakit sgt bdn n panas...that moment memng rasa tak larat but there is no point for me to stay there anymore so gegehkan diri bawa keta balik Shah Alam..sampai umah tanpa salin pakaian terus baring n tido.....kebetulan masa tu semua kuar so Adie je kat umah sorang..so dapatlah tido nyenyak sehingga jam 12 lebih kakak Adie telefon bertanyakan khabar kerana sepatutnya pada mlmnya Adie hantar kereta ke rawang..tapi sbb Adie x sihat Adie x hantar....dan sejak dari Ahad tu sehingga la ke hari entry ni ditulis, Adie masih bergantung kepada pain killer apabila adie kesakitan...dlm proses recovery sebeanrya....bila fikir tido kat The Curve tu mcm kelakar..masuk parking, parked, tido, kuar balik bayar RM3...huhuhuhu


Amar & Adie


Meeting at The Curve
6 march 2010 - 9pm
Teh Tarik Place

Dari Rawang, Adie terus berjumpa client tuk wedding kat Teh Tarik Palace...ini adalah merupakan meeting yg ke3...meeting yg simple just nak bgtau perubahan quotation and design..Kalau nak tau, Adie berlawan quotation and design dgn Nas Great Idea yg wat kawin Mawi...coz my client ni at the same time berjumpa dgn Nas...masa mula2 jumpa, Adie agak terkejut sbb compare Adie dgn Nas..jurangnya amat jauh..sapalah Adie ni berbanding ngan NAs..but Adie bersyukur kerana dia bertemu Adie kerna dia suka dgn hasil kerja Adie..in fact dia sgt berminat dgn idea yg Adie lemparkan...apapun Adie berdoa agar dia terbuka hati untuk menerima Adie sebagai wedding planner dia...Doa2kanlah ya...meeting abis bout 12am...then Adie bersama rakan pergi ke Uptown Shah Alam...walaupun dlm kepenatan Adie tetap bertemu dgn adik angkat kat Sec17 Shah Alam selepas meghantar rakan Adie pulang rumah...terima sms daripada Adik Shah yg ingin bertemu Adie tak kira jam berapa..so nak taknak Adie pergila since umah tak jauh sgt...rupanya Shah ada test sok paginya..tu yg dia tak tido lagi..Adie teman dia berbual sehingga jam 6pagi...Adie tertido kat umah dia n bout kul 8am Adie terjaga dan kuar rumah sekali dgn dia...dia pergi test, Adie balik umah.....dalam erti kata lain Adie baru tido 2 jam..huhuhuhu


Mood board



Itulah antara peristiwa yg Adie ingat...ada byk sebenarnya yg berlaku tapi ada setengah yg adie tak mahu ingatkan..biarlah ia berlalu...anyway, tuk bulan February dan March ni Adie agak bz ngan beberpaa proposal yg hendak di laksanakan...doakan moga Adie berjaya


Salam sayang,
ADIE WARIDI

No comments: