Monday, December 7, 2009

Trip to Muadzam Shah + Clubbin = Less Sleep

Salam,

Jumaat lepas, Adie pergi ke Muadzam Shah bersama Lee...Kisahnya last minute jadi companion Lee. Kisah bermula, kira2 jam 3pagi, Adie terjaga dan bersms dgn Lee. Rupanya dia ada kat Bangsar bersama Atif....tetiba Lee minta Adie temankan dia ke Muadzam pagi tu....Plan baru nak sambung tido semula tapi, kesian lak kat lee ni....dah berapa hari tak tido..huhuhu..so around 4.30am lee pun sampai umah Adie bersama Atif. Tanpa berlengah, kami terus ker bangsar untuk hantar Atif pulang, kalau tak Mak Engku berubah wajah katanya...heheheheh..sori Atif..melawak jer.

So Adie dan Lee berdua meneruskan perjalanan ke Muadzam Shah, Pahang...tapi kami perlu bertemu dgn kenalan Lee di hentian R&R Seremban pada 5.30pg..tapiakhirnya mereka sampai dlm 7pg...sempatla Lee ni lelapkan matanya....Adie pun lelepa sama...hahahaha...namapun kaki tido...

So sepanjang perjalanan ke sana, kami berdua melakukan sessi karaoke...dan lagu pilihan adalah dari album terbaru Dato CT...hahahaha..tetiba aku minat lak kat lagu2 dia....mungkn sbb bersifat ketuhanan....mula2 dgr memang tak sedap, lama2 melekat di kalbukatanya....

Sampai kat Muadzam around 12 noon, kami melepak kat sebuah kedai makan...sungguh sedap Milo+Teh tarik nya....sedapppppppppppp....hehehhe...dah jadi fav drink Adie dan Lee...sementara tu kenalan Lee meneruskan urusan mereka....selepas solat Jumaat baru selesai urusan tu dan kami meneruskan perjalanan pulang semula ker Shah Alam...masa tu hujan masih tidak berhenti sejak dari jam 5pg tadi..lamam tu..kompem ada kawasan yg banjir...huhuhuhu...dek kerana hujan dan suasana sejuk, apalagi, Adie dan Lee pun beradu di kerusi belakang keta....sbb kenalan2 Lee yg bawa keta...hehehehhe...samapai kat KL baru terjaga..






Samapai KL dlm jam 7 ptg, dan terus ke Kelana Jaya tuk jemput Pojie kat opis dia....dari opis Pojie terus ke umahnya di Kg Subang dan terus ke Shah ALam ...lepak kat umah Adie sementara menunggu jam 11mlm....sbbnya Pojie akan balik ke Johor...apalagi sempatla layan Anugerah Skrin 2009.....




Pojie balik ke Johor malam tu..bas yg sepatutnya sampai jam 11.15mlm akhirnya tiba jam 11.30mlm.....tanpa berlengah kami, Adie, lee & Am terus balik umah dan bersiap...bersiap kemana?..apalagi kalau bukan ke club...hahahahhaha....

Pelbagai perkara berlaku sebelum kami semua ke club malam tu....biarlaah menjadi rahsi dankenangan kami ber4....oh ya terlupalak , Kaisara turut ikut serta pada malam tu dgn memakai hot pant hitamnya...meletz katanya....hahahahhaha

Kelakarpun ada, tapi kami lalui malam tu dgn penuh seribu kenangan.....masuk club dlm kul 1.20am...hahaha...lewat giler...but i was a fun night....i dance al thru the night....ni la kalai pertama Adie dance sehingga berpeluh sungguh...release tension kot....cuma belum lagi naik podium jer....tunggula perut Adie yg 1 pack ni jadi 6 pack...masa tu tak pakai baju menari pun ok...hahahahha....

Tak sangka, ramai juga yg Adie kenal mlm tu di kelab...wat pertama kalinya Adie bertemu dgn blogger Fird Haikal....salam kenalan yek Fird...hehhehe...tak lupa juga beberapa adik angkat Adie....hahhaa..ramai sungguh adik angkat Adie...

As usual, Pelita di jalan Ampang akan menjadi port kami selepas berclubbin..katanya....macam bisa, seat susah nak dapat..tapi nasib baik la ada kenalan Adie dah chopkan....lepak kat mamak til 6am....and samapi umah around 7am....gilak tull....

Walaupun kepenatan, sbb dari awal pagi Adie n Lee dah luar dan balik umah lewat pagi juga, Adie seronok sbb dapat bersama dgn kawan2 dan kenalan Adie yg giler2..tak kurang juga berkenalan dgn kawan baru....Adie akan hargai saat itu sbb Adie ni jrg sekali dapat menikmati saat seperti itu...

Btw, thanks to Lee, Kaisara, Am, Atif, Ali, Sharil, Alfie, Fahmi, Peter, Shah, Fird, Firuz , Ben, Mizi, Adi Kecik dan ramai lagi....really had fun....


Adik Firuz

Adik Fie

Shah

Adik Adie kEcik

Atif

Ali




Adie sempat tido dlm sejam lebih jer, sbb around 8am, Adie pergi ke Tasik Shah Alam untuk menari bersama parent2 angkat Adie....citer tu dlm entry yg lain lak k...


Salam sayang,
Adie Waridi

7 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

ohhh clubbing sorok², xbgtau..
xpe2..

Liey Azim said...

wawawawawwawaa... kantoi!!!!!!!!!! tp kanzzzzzzzzzz.... info kita g berline dancing adalah pada hari ahad pagi occay!!!!

sYukCurZ said...

owh. syuk dsana juga mlm tu aha.

..: kAiSaRa AzFaRuL:.. said...

seronok~ best giler! *ttiba*

farish H said...

wahh nk ikot gakkk g clubb ahhahah

Adie Waridi said...

Pojie:
huhuhuhu

Liey:
ajak Adie lagi...hahaha

Syuk:
yeke..lain kali leh nari sesama

Kaisara:
best ker?..mlm tu ala2 je nari...

Farish:
jom la ....

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

hye a.adie...seronok jumpa a.adie...nanti kita jumpa n enjoy2 k...pgi clubbing sama2 ke k...