Wednesday, September 23, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Salam,

Sebelum bermulanya Syawal, Adie tak sempat nak post entry tuk wish SELAMAT HARI RAYA kepada kekawan Adie...so sebleum adie bercerita pasal sambutan raya Adie di kg (taman perumahan leh consider kg ker) Adie ingin mengambil kesempatan ni (dah masuk Sywal 4) untukmengucapkan selamat Hari Raya AidilFitri kepada kekawan Adie terutamanya rakan kenalan dari Blogspot ni (followers,silent readers) nak sebut ramai (anda tahu sapa anda), kekawan Facebook, Myspace, Tagged, Friendster dan juga client2 Adie....Adie harap raya anda semua meriah yea dan gembira disamping keluarga dan insan tersayang..

Ok sambung kepada sambutan raya Adie di Ipoh...

1 Syawal 1430
1 Syawal yang ada kat umah; mak, ayah, kak long (Abg Am+Adriana Jasmine+Adriana Cempaka), kak ngah (Abg Halim, NurAzimah, Emir Daniel,Natasya,Farahana), abg lang dan Adie jer...abg uda takde balik Pahang...keluarga Adie tak ramai...anak2 buah pun baru 6 org...bakal masuk 7 akhir tahun ni....

Pagi 1 Syawal, Adie tak g solat..no reason why...so duk lepak kat umah jer...yg lain semua g...ahli keluarga balik dari masjid, baru lah start makan..tahun ni tak byk kuih mcm tahun lepas...about 6 jenis jer plus kerepek...semua tu kuih tunjuk jer..dah takde wat...opppss silap kecuali kuih tart nenas..abg lang yg wat..tu kuih wajib..sbb dia wat sedap...isi padat n lembut....kalau zaman2 kami adik beradik masih sekolah, yelah, mak wat kuih raya n kami akan tolon, but now masing2 dahbesar n takde masa nak balik awal so apalagi..tunjuk jela kat kedai mana pilihan kalbu...setiap tahun, Syawal pertama mak hidangkan nasi impit+kuah kacang, dan rendang ayam+daging, lemang...pilihan Adie adalah nasi impit...kalau g beryaa pun Adie akan cari nasi impit..suka sgt...

Dlm 3pm kami semua balik ker Tapah..kg belah ayah..my grandmom ada lagi...so melawat la dia asa usual...around 7pm balik semula ker Ipoh sementara kak long and kak ngah balik kg mentua masing...so kembalilah Adie berempat ngan mak,ayah n abg lang....kinda bored kan..so takde la meriah sgt..infact lampu l\kelip2 pun takde kat umah....ermmmm

2 Syawal 1430
Adie g tesco ngan abg lang beli barang tuk wat sphagetti, bihun sup dan cupcakes...cupcakes Adie yg wat...ni kali kedua cuba resipi dlm internet ni...Oreo Cream Cheese Cupcakes...huhuhu...pas siap semua, Adie teman abg lang g beryaa kat umah kawan dia di Seri Iskandar dan Batu Gajah...Malamnya, parent ngan Kak long g umah pakcik kat Tmabun, Adie n abg tak ikut since Adie ingat nak g reunion bebudak sekolah menengah, tapi pas mandi n bersiap semua, abg lang kata jgn pergi sbb dia tinggal sorang ngan maid kakak...ermmm kecewa sgt...malas nak argue Adie duk jela umah n suruh kawan Adie, Juani dtg beraya umah...nasib baik Juani dtg..sepatutunya dia temankan Adie g reunion, sinca tak jadi Adie suruh dia dtgberyaa jer..hehehehe...around 10pm parent n kakak balik, so ADie n Juani bertukar tempat n lepak kat OLDTOWN kat Medan Gopeng till 12.30pm..balik umah takleh tido till 4am..huhuhuhu

3 Syawal 1430
Hari ni balik semula ker Tapah..kali ni melawat umah adik beradik ayah...ni la aktiviti yg dah bertahun di lakukan sejak kami dah tak balik kg belah mak di Ulu Bernam Selangor sejak kematian arwah nenek....rindu nak balik beryaa kat Ulu Bernam tapi adik beradik mak pun dah tak balik umah pusaka tu, masing2 balik beraya umah mentua....rindu kat arwah nenek yg aku panggil Atok...aku pun dah tak ingat berapa lama arwah Atok tinggalkan kami....sedar tak sedar aku makin kehilangan visual rupa Atok aku...... rindu lak...semoga Atok berada di golongan org yg diredhai oleh Allah...

Petang balik Ipoh semula then aku lepak jela,..tidak beraya kemana umah kawan..ntahla...bosankan...tapi macam tula raya Adie selalunya....sok 4 Syawal, Adie akan balik Rawang ikut abg lang....hari Jumaat akan datang Ipoh semula....

Tula crita 3 hari beraya Adie di Ipoh....pic masa raya tak leh nak upload, ada prob ngan memory card kamera....nantilah Adie upload k...till then Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin


Salam sayang,
I am.."W"

4 comments:

NUke_Rude said...

salam aidilfitri juga.

azli said...

Salam Ramadan dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam lembaran Aidil fitri Maaf zahir Batin sesungguhnya aku ade buat salah terkasar bahasa harap di ampun... salam kenalan…….

Lemang lontong ketupat laksa,
kuih semprit kuih koya,
Sebulan sudah lama berpuasa,
Tiba masa untuk merayakannya,

"Ramailah orang memasang pelita,
berbaju melayu cantik ceria,
Salam dihulur kemaafan dipinta,
Menyambut aidilfitri hari mulia"

i'm shin... i'm inesen said...

salam lebaran.. blog walking~

farish H said...

nk gmbo hahaha