Tuesday, September 15, 2009

Majlis Membatalkan Puasa..betulker?


Salam,

Bertemu lagi kita dalam blog Adie...dah mcm intro rancangan TV lak rasanya..hahahaa...so macam mana posa semua?..bagus...tinggalkanlah selalu..ahakz...kui2...so entry kali ini just nakupdate pasal majlis berbuka yg adie hadiri sejak minggu lepas....

10 September 2009 (Khamis)- Preview PAPADOM & Majlis Berbuka Puasa ASTRO Shaw

Dapat jemputan dari Uncle Ajami tuk tgk preview filem PAPADOM dan juga Majlis Berbuka Puasa Astro Shaw...tempatnya KL Convention Centre...citer pasal PAPADOM nanti Adie review erk..yg penting citer tu memng layanzzzzzzzsessangat...suka watak Khairiyah...

So mcm biasa bertemulah blogger2 fofular ni seperti Karl, Ray, Uncle Ajami, Syazwana.ka. Wenkt (ngan anak2 ikan dia-2org k), Megat, Adi Luqman dan bebrapa blogger yg lain...mcm biaslah kalau dah berjumpa...potpetpotpet la jawapanya...so mlmtu Adie melantak dgn byknya...since tak pakai -shirt DONT FEED THE MODEL so belasahla makanan yg sedap2 sgttu...Adie makan nasi briyani kambing,nasi ayam, satay, kuih muih, kek, ais krim dan beberapa lagi sajian ....rasa rugi sgt kalau tak try semua...hehehehe...so lain kali ada jemputan majlis yg melibatkan makanan , ajak la ADie k...

Yang penting citer PAPADOM best and sesedap makanan berbuka kat KL CONVEC k....layanzzzzzzz


11 September 2009 (Jumaat)- Majlis Berbuka Puasa ngan Amir Rayyan

Erm sapa Amir Rayyan tu erk...huhuhu bagiyg takkenal..dia salah seorang blogger gak and merupakan adik angkat Adie(ramai adik)....kenal Amir ni dah 3 tahun lebih sejak dia masih balajar..sekarang dah kerja...dukpun dekat ngan umah...

Adie tido ptgtu so kiranya g berbuka kat umah dia ala2 last minute decission....so bgn tido terus bersiap ngan pakai short nv-neck jer...tup tup yg dtg semua berbaju melayu n berbajukurung...aduih rasa terasing jap..hehehee...sambut krismas kan...hehehee...anyway stil leh mingle AROUND NGAN kekawan Amir yg begitulahappening n sporting...

Yang penting makanan di hidangkan ala2hotel k..siap ada senarai nama makanan...yang penting tetap ada nama artis seperti Tepung Pelita Nazam Lebaran,Air Bandunng Dingin Ziana etc....but salute tu Yus...sedap wei....suka2...lainkali ajak Adie k...hahahaha...

Malam tu rasa happy sgt dapat join diorang..so dapat jumpa kekawanblogger yg takpernah jumpa face to face..just di alam maya jer...iaitu Riz dan Pojie...nice knowing u guys...terharu bila korang ckp..."Ni ker ADie Waridinya"...hahaha tertiba rasa cam artis...berangan jap...hahahahaah...malam tu bertambah networking..dapat jumpa Yus, Aiman, Fariz, Abg Arm and ramai lagi...

Akhirnya aktiviti bersama Amir Rayyan berakhir dgnbersahur di KFC Federal Highway...mcm biasala camwhoring la pasbersahur....sonok sgt...TQ Adik..tak sabar naktunggu Open House korang lak..sure meriah...









12 September 2009 (Sabtu) - Majlis Berbuka Puasa Ngan Mak & Ayah Angkat

Dengan berpakaian Baju Melayu lengkap, aku n Am dan juga parent angkat aku berbuka puasa di Dewan Ar-RAHA Seksyen 7 Shah Alam...majlis ni sempena Alumni UiTM....dewan ni dewan peribadi ...dalam erti kata kayanya org tukan..hehehehe..the dewan so damn nice...the food also nice too...puas makan ada solat terawih 8 rakaat....kemudian kami berpindah ke rumah Auntie Syidah lak..diorangpuasa ada wat majlis berbuka posa n solat terawih kat umah...masa kami sampai diorang baruje selesai wat terawih..so apalaghi terus lamenjamu selera...makan lagi..ermmm aku ni memng kuat makan.,..badan jer kecik..nak wat camna, saka ADie lapar...hehehe...ni adalah geng2 line dancing yg Adie selalu join waktu hari minggu..sonok hang out ngan mereka ni..happening....btw TQ Auntie,sedap bihun sup dari utara tu....











13September 2009 ( Ahad) - Berbuka Puasa Ngan Aiman

Aiman ni salah seorang adik angkat aku...byknya..huhuhu...aku senang anggap kenalan yg bawah umur dari aku as adikangkat aku...sonok bila org panggil aku Abg..sbb aku anak bongsu..sorindu dipanggil Abg...heheheheh

So plan berbuka ni dah lama about 2minggu lepas masa dia balik bercuti dari Jakarta..so 12hb September dia balik bercuti raya...kami memng dah plan tuk berbuka puasa sesama..nilah kali pertama kami bertemu sejak berkenalan dalamdunia blog..ternyata melalui blog menemukan ngan org2 yg istimewa n jujur berkawan ngan aku...walaupun baru pertama kali bertemu..kami tak kekok malah agak mesra mcm adik n abg...sbbnya kami dah share pasal life kami dlm blog...melalui blog kami mula mengenali hatibudi masing2...

Pertemuan pertama berlangsung di Pavilion..dtg awal sbb ingat nak tgk movie tapi malangnya tayang akan habis etelah berbuka posa..so taknaklah berbuka puasadlm pawagam...akhirnya kami lupakan niat and wat tawaf kat Pavilion sampaikanaku dah leh ingat semua butiknya...hahahaha...

Kami berbuka puasa di Pizza Hut...ternyata ianya bukanlah pilihan bijak yg kami dan ianya mengurangkan graf pahala puasa kami...hehehee...ini bukan kali pertama aku makan di sini,ternyata management dia tetap tak berlajar dari kesilapan...malam tu kami hangin giler..aku listkan
1. Pekerja dia yg sungguhtidak mesra alam kecuali beberpa org.
2. Kami berbuka dgn sup saja sedangkan org yg dtg lambat dari kami dah dapat pesanan makanan mereka..LENGKAPya....
3. Permintaan kami untuk mendapatkan sos cili tidak diendahkan hingga habis makanan..
4. Pekrja dia tidak mengendahkan pelanggan yg terpaksa menungguhampir 15min sebelum diberi layanan...(aku saksikanbeberpa pellanggan kuar semula setelah lama menunggu untuk dilayan)
5. AKu heran sbb peralatan seperti gelas n mangkuk sup abis nterpaksa digantikandgn cawan kertas n bekas plastik tuk sup...pelik sbb jumlah perlatan akan sama dgn jumlah tempat duduk malah lebih lagi stoknya....
6. dan yg takleh blah pekerja Bangla dia yg jadi cashier leh wat tak tahu sedangkandan berdiri depan dia tuk byr bil n dia leh ckp..."Oooo nak bayar bil erk"...Hellooooooooooooo

Sakit hati jer...nasib baik diorang sorok form perkhidmtana..if not dah lama kitaorg isi...apapun aku stil sonok dapat jumpa adik angkat aku ni yg antara org yg selalu bagi semangat kat aku bila aku down...tq adik nTQ belanja abg..huhuhuhu...malam tu aku tak balik Shah ALam, bermalam kat umah kawan...


Tu la aktiviti berbuka posa aku tuk minggu lepas..minggu terakhir ni taktahu lagi...anyway selamat berpuasa di minggu terakhir ni....TQ kepada mereka yg menjemput Adie berbuka bversama



SAlam sayang,
I am.."W"

4 comments:

I am Karl said...

wah3x

kompilasi majlis berbuka kan???

huhu

farish sinclair said...

"Ni ker ADie Waridinya"...hahaha tertiba rasa cam artis...berangan jap. <-- heheh i like thz hahah.. n then cntek la bju mlyu adie tu ngee klau pkai mlm yg kt umh amir msti meriah hik

aMir RaYYaN said...

Wah2..byknya mjlis dia...ti raya jgn lupa schedulekan dlm calendar amir rayyan n the gang nye open house k..kali ni kita wat gempak sket k..hahaha...ape yg special..???tungggu..............hahha..slmt ari raya abg...muahxxx

Adie Waridi said...

i am karl:
hahaha...tahun ni jer byk lak majlis berbukanya...org tu pun apa kurangnya

farish:
statement berangankanzzz...tula amir tak cakp mlm tu kena pakai baju melayu...

amir:
pastikan openhouse tidak pada 1-13hb October ker..coz bz