Tuesday, September 1, 2009

Berbuka Posa Ngan Schoolmate Yg Ting Tong

Salam,

Puasa ke 9 aku berbuka puasa bersama rakan2 sekolah menengah aku...semua ini adalah perancangan kawan aku a.k.a kekasih gelap ku dulu iaitu Watie....since aku pun balik Ipoh, apasalahnya aku menjoinkan diri....

Tempat yg dipersetujui adalah Chicken Rice Shop, Tesco Extra, Ipoh.....Aku sampai agak awal since katanya kyul 6pm ada kat sana...masa sampai tu sorang pun takde lagi sehinggalah aku bertemu ngan Jue n Asfa..tak lama kemudian Watie pun menjelma dgn lambaian diva dia...hahaha...since baru 6.30pm n tak tahu nak g mana kat Tesco ni, so kami lepak lah kat dlm restoran tu....so kamila the fantastic 4 yg dtg awal....apalagi..bergosip la 3 dara pingitan ni ngan teruna....eh silap 2 mak org , 1 anak dara n 1 teruna...huhuhuhu...

Dok seronok berbual mengenang kisah lama dan bergossip di kala bulan posa nie...tetiba dlm 6.40pm pekerja restoran ni dah start hidang makanan depan kitaorng semua...wah mencabar iman betul dgn bau2an yg sungguh enak itu....kita org ni tak habis2 membebel kenapa awal sgt....lastly kitaorg put a side semua makanan tu....n sambung bergosip sehinggalah kelibat Syikin dan anak2nya dan Shanna yg tidak berubah2 penampilannya sejak sekolah menengah lagi

So sekarang jumlahnya 1 lelaki dan 5 pompuan sehingga ianya bertambah kepada 3 lelaki dan 7 pompuan....akhirnya cuma aku, Fariz, Ikhwan, Watie, Jue, Asfa, Syikin,Shahriliza n Shana jer yg dapat dtg...anyway, aku belasah cukup2 makanan kat restoran tu...yg lain semua cam cover..aku?..ada aku kesah...hahahaha....

Dapat penat menyumbat perut ngan makanan yg sedap2 tu, si Syikin ni ajak kami semua berkarok kat umah dia...huhuhu..bukan ajak g terawih ke..kakakaka....since takde apa nak wat so semua setuju kecuali Ikhwan yg ada hal....tapi sebelum ker rumah Syikin, dia g beli mic kat Tesco since mic dia rosak katanya....tapi sebelum tu lagi dia sempat lagi cuba main game bola ni...gegeh hot mama ni...beriya2 but aku salute kat dia...memng brutal n sempoi walaupun dah ada anak 4 yea..but yet perangai ting tong doe.



The Chicken Rice Shop - Chicken Rice....and more


Yummy...emmmm


Ada aku kesah....korang tak nak makan aku makan...hehehe


Kekawan ku yg ku syg...



Aku, watie, fariz, jue n Asfa sampai umah Syikin awal...rupanya keta Shahriliza rosak jap kat Tesco tu....so sementara menunggu tuan tanah sampai , kami melepak kat koridor umah Syikin n mula wat perangai ting tong...pose n snap...hehehhe...terutama si Asfa, Jue n Watie...meroyan gamaknya diorang ni...sbb laki bagi kuar mlm2 nie...hahahhaa

Ngah sonok menanti, tetiba fariz ckp dia kena balik ngan isteri n anak dia...sbb anak dia dah start meragam....so itu tandanya aku jer sorang lelaki yg tinggal...mulanya segan lak tapi since aku ni yg memng selalu di kerumuni pompuan sejak sekolah..heheheh..so ada aku kesah...lagipun diorang ni otak tak betul..so leh la aku join....tak lama kemudian tuan tanah sampai...

Tanpa lengahkan masa terus ke bilik karok n start melalak...but yg melalak hanyalah tuan tanah, jue n asfa...yg lain layan sembang...yela lama tak jumpa lebih 12 tahun.....aku pun turut la layan perangai diorang ni yg tak rupa mak budak.....masih mcm sekolah memengah dulu....terutamanya Syikin...yg tak tahan ni siap suruh wat photoshoot mcm2 style ni n yg paling aku tak leh blah...aku di dragkan....ayoo...tapi aku layan jer...sbb pakai rambut palsu jer...konon2 jadi rocker la....tuk diorang aku sanggup wat apa jer agar kami gembira bersama....hehehheeh...akhirnya kami lepak samapi kul 12 lebih n dlm erti kata lain kami sambut Merdeka kat umah Syikin di dalam bilik karok dia secara umumnya....












Plan tuk lepak kat mamak di Tambun tak jadi since member kami yg lai takleh nak kuar coz anak dia tak tido lagi...so kamipun berambus la dari umah Syikin walaupun minah ni pelawa lepak sampai sahur...huhuhuhu..nice of u..atau tu ayat nak halau....hehehehe....

Aku lak mengambil keputusan ke batu Gajah bertemu kawan lama untuk bersahur....since aku takleh nak tido lagi....kami lepak kat kedai mamak di Station 18 til 3am....pas hantar dia balik umah, aku terus balik umah, tapi sebelum tu aku sempat singgah kat cc berdekatan umah aku untuk upload pic masa gathering tadi dlm fb....around 5.30am aku balik umah....aku tak balik awal sbb aku tak bawa kunci umah, so aku malas nak kejut parent aku...so aku balik la waktu diorang ngah bersahur....

Apapaun, aku cukup gembira dpat bertemu semula kawan2 lama....rindu saat sekolah dulu..byk kenangan...aku rasa, aku bersyukur sbb kami dapat bertemu semula kerana Facebook....if not aku rasa susah la....so aku telah mengusulkan agar gathering yg berikutnya kat Lost World of Tambun since semua dah ada anak2...apasalahnya kita gtahering sekali anak dan suami/isteri masing2.....aku memng mengharapkan usul aku tu dapat di laksanakan.....kepada kawan2 aku...aku happy banget bertemu kamu semua, n aku happy tgk kejayaan kalian.....rindunya......



Salam sayang,
I am .."W"

3 comments:

I am Karl said...

wah3x

seronok

gatheirng dgn old frens mmg selalunya akan turn out jd besh

Adie Waridi said...

karl:
yup..memng happening...best sesangat la

Duke Luce Dell'amore said...

amboi!
sume dh jd mummy2..abg bile lg??hahaha..