Thursday, June 4, 2009

One Night Stand @ Kuala Terengganu

Salam,

Jumaat yg lepas aku bersama Cham dan juga kekawan dia yg lain, g ke Kuala Terengganu..pada mulanya aku ingat hanya aku berdua yg gi Terengganu rupanya Abg Manap, Rie dan beberapa org kawan mereka turut ada...so barulah aku tahu tujuan ke sana kerana kakak Rie kawin...nasib baik la aku ada bawa persalinan yg sopan sikit....aku ni kan suka pakai suar pendek n kalau leh singlet jer..hehehe...

Aku jumpa mereka semua kat Kl Sentral....ni adalah merupakan kali ke2 bagi aku ke terengganu...yg 1st masa lawatan belajar semasa study kat UiTM...dlm keta aku berkenalan ngan Izat, Fekz dan Abg Amir....Abg Manap n Rie aku dah pernah jumpa sebelum nie....perjalan agak lama...aku tak byk mulut sbb aku tak berapa kenal lagi mereka kecuali Cham, Abg Manap & Rie...tapi aku ketawa melihat gelagat Izat & Fekz yg membuatkan perjalanan lama tu terasa singkat...ada je bend ayg diorang wat...

Sampai Kuala Terengganu, kami merayau2 dulu then terus cari tempat tinggal...lastly dapat kat hotel Sri Tanjung..Pas check in kat hotel yg terletak depan Dataran Shahbandar, kami terus ke rumah Rie...then merayau lagi....till mlm..then bali hotel tido...

Pagi Sabtu aku dan Cham g bfast kat Kemaman Kopitiam setelah penat berjalan lebih kurang 500m dari hotel..hehehe..yg si Cham ni duk nak makan nasi dagang tapi bangun lambat...nak g Secret Receipe tak jadi sbb jauh lak..so jejalan jumpa la kopitiam ni yg nampak menarik...ternyata makanan dia memng sedap n murah ..bestkan..berbeza ngan hidup d Klang Valley...pas bfast balik htel n berkemas tuk check out n g kenduri kawin kakak Rie..

Ni kalai pertama g kenduri kawin belah pantai timur...memng simple sgt majlis dia...just 2 meja panjang n beberapa kerusi...just like ambil makanan n pepadanai la cari tempat tuk makan...agak awkward tapi dah camtu cara dioarang so terima jela...btw makanan dia sedap sgt...well new experience for me....Rie tak balik KL sekali sbb dia masih dalam cuti so hanya kami ber7 yg balik KL...sempatla kami singgah beli keropok losong, tangkap gambar kat Batu Buruk, g Cherating..hehehe....hari kedua bersama mereka semua aku dah mula serasi n join kepala giler diorang..hehhee..tapi aku suka karakter Izat n fekz..hope aku dapat jumpa diorang lagi....

Sampai KL around 12am...aku terpaksa balik Shah Alam sbb sok ada shooting iklan Maybank...aku dan talent aku terlibat..aku cuma watak xtra jer..tolon kawan...aku penat sebanrnya..kalau ikutkan malas nak g shooting...aku suruh diorang drop by aku kat KL Sentral dan diorang terus g Clubbing....gigih betul..hehehe...Cham bagi aku hadiah besday..besar tapi until now aku tak buka lagi..aku cuma baca kad dia jer...sori Cham (aku sure ko baca blog aku)...ada sbb aku tak buka hadiah tu lagi....

Btw, thanks Cham sbb invite Adie g Terengganu...satu pengalaman baru bersama teman2 baru...

Thanks








Salam sayang,
I am.."W"

2 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

erk???
3thn jim duk kat trengganu,jim xde pun snappy2 kt masjid kristal tu tau!
sbb jim xpandai nk jenjln kt sana..huhuhu..
jelesnya!

Adie Waridi said...

tula..jim tak pernah nak ajak adie...