Saturday, April 18, 2009

She ruined my morning

Salam,

Every Saturday and Sunday, I will do an early morning jog and follow by line dancing to end my morning activities..This morning I woke up earlier than usual and went to Taman Tasik Shah Alam to do some morning walk and line dancing...every goes well until during the line dancing lesson, there is one makcik (name not to be mentioned) keep talking bout the trip that we done to Agrotek..and the story somehow involved me...she keep telling that i keep on chit chatting with the Tn Haji during the game briefing....aku tak tahu which part yg di marah sgt adakah sbb kumpulan kami langsung tak memng apa2 masa tu or marahkan aku ngan th Haji sbb asyik bersembang ketika briefing diadakan...

So masa ngah nak start menari tu tetiba dia sound aku ngan nada yg tak puas hati suruh aku berdiri kat bahgaian belakang..kalau ckp dgn nada yg lawak aku leh terima sbb dah setahun lebih aku join group ni...tapi tadi memang wat aku marah giler..aku bukan marah sbb disruh ke belakang tapi bila dia keep mention about masa trip aritu....salah ke aku bila dah ada org tua tu nak bercerita ngan aku dan aku melayan..salah aku ker kerana terlalu baik untuk melayan perihal pakcik tu...mungkin salah sbb masa tu tgh ada briefing pasal game..camna cara nak main game tu...aku wlaupun bersembang tapi aku masih dgr apa yg di brief kan...but aku tak yakin pakcik tu dgr sbb dia rancak citer benda yg aku sendiri tak faham...so bagi aku, aku takde masalah langsung ngan syarat2 game tu lagi pun game budak2 and aku rasa semua game tu just for fun..tapi aku tak tahu la kenapa makcik ni tak puas hati giler..so aku cuma assume dia bengang sbb tak memang kot...kalau nak ckp dari segi team work...aku tak nampak sgt game tu perlukan byk team work sbb perlukan personal skill..kalau nak ckp pasal team work..makcik tu bukan masuk semua game pun...so apa yg kepohnya...aku tension giler...

So back masa dia sound aku kat depan org ramai ni...aku pun bengang la..but sori to say dia silap org tuk tegur aku..aku opun sound la balik...tua tak tua aku tak kisah..kalau org tua pun tak reti nak hormat org muda, ada aku kisah untuk menghormati mereka..tapi aku sound dlm nada yg berlawak lagi...lastly aku step aside n tak join menari..aku hanya tgk jer...lagipun step yg di ajar tu aku dah tahu wat dgn sekali tgk..kekwat nie..geram tu..aku really pissed off...dia sorang je yg tak puas hati..group member yg lain tak bising apa2 pun...

pastu dia nampak aku duk je kat tembok tu n ckp.."majuk la tu"...pastu aku balas la "takdela' (dlm hati memng bengang)...n dia leh ckp lagi "nak kena pujuk ker, peluk ker"...aku sound balik " tak kuasa aku"...aku perasaan yg org lain dah nampak air muka aku berubah..so to act agak pro, aku pun sambung join menari n cuba pedulikan hal makcik ni...aku gelak2 jer tuk hiburkan diri sendiri....dia ada ucap maaf bila dia perasaan macam aku bengang ngan dia..tapi aku wat bodoh jer...pastu baru dia ckp yg dia bukan salah kan aku..yola tu..habis kenapa dok dari hari tu sampai hari ni nama aku jer yg dimention bukannya nama pakcik tu..dia pun terlibat sama..dia yg start the conversation dulu..aku yg muda dgr la..takkan nak wat tak layan lak...

Tapi akhirnya kami ok balik..aku harap memng okla..sbb kami berbual cam biasa balik...mungkin dia ok balik sbb aku ada mention something yg mcm ni la maksudnya..kalau tak puas hati ngan aku, tak puas hati la sekali ngan pakcik tu, kenapa aku sorang jer....ntahla..susah..aku pun taknak lebih2 melawan walaupun aku betul..tetap nak memng...layan jela ....so amaran: sebaik2 aku ni, kalau aku bertukar jadi setan, ada aku kisah pangkat ko ke apa...so tolon jgn jadikan aku iblis....ntahla...kekadang aku terpikir gak..come on la..kita wat game tu tuk fun2..yg serius sgt kenapa..pastu bukannya ko join sgt game tu...aduh...aku lak yg tak puas hati ngan dia...sabar2....aku dah la dari semalam angin satu bdn ni....sabar wadi...sabar tu separuh dari iman..dahla malas nak citer..


Salam sayang,
I am.."W"

2 comments:

cookiequeen said...

Dnt layan kerenah mak cik tu eik....
In tis world u will meet all sorts of characters.U pick & choose frenz who u can get along wiv.Yg lain tu jst treat dem as aquintances je

Adie Waridi said...

cookieQ:
yeah..i tak ambil hati sgt...tq