Monday, April 27, 2009

Had Sex for a week!

Salam....

Hahahaha...entry title yg takleh blah...aku tensionnya internet connection kat umah aku..status connected tapi harammm...so sori ek, title tu takde kaitan...semuamesti ckp alaaaaaaaa....hwa3

Aku cuma nak citer apa yg berlaku selama seminggu tanpa sex...hahahaha....so i just make it simple k..ayoo penat arr nak taip pjg2...macam tak biasa lak


1. Preview Teater Mahsuri, Istana Budaya, 23hb April 2009

Aku agak kecewa eh silap kecewa sungguh tgk ending teater ni..aku rasa mcm tgk masa zaman sekolah akudulu punya persembahan..well jln citer dia biasajela..coz semua org tahu citernya camnakan..zaman kita sekolah rendah lagi dah tahuciterMahsuri ni..bukan setakat satu version tapi byk...tapi fakta penting dlm citer Mahsuri adalah dia difitnah dah mati dibunuh dan menyumpah tanah Langkawi selama 7 keturunan dia menjadi padang jarak padang tekukur...

Secara jujur, lemah sungguh garapan ibu Fauziah Nawi kali ni.Ada kureng..ada scene yg tak perlu di elaboratekan seperti scene berlatih silat yg rasanya mcm lama sgt...permulaan citer ngan grafik tu aku suka tapi intermission punya grafik hampeh giler...

Lakonan aku rasa oklah...Vanidah cantik oooo...Wan Mahura punya penguasaan bahasa ada kureng...aku rasa teater ni kureng la secara keseluruhan plus aku takpuas hati bab ending dia..camtujer...aduh...socukupla komen aku tu...anyway thanks Abg Ajami for the invitation..Masa g tu jumpa ngan blogger lain such as Wan@Wenkt, Pyan, Karl etc...Jumpa juga dgn kawan lama yg sekarangjadi producer kat Astro Awani punya program


Pyan,Wan@Wenkt, Aku & Am


Ending,leh la aku snap


Tak dapat ngan pelakon, ngan poster pun jadilah...


Wajah aku semasa nak balik Shah Alam...ok tak rambut


2. Merayau cari brg tuk party Wan@Wenkt


Pada 25hb,aku ngan Wan n Am g mencari bahan tuk decor masa besday Wan@Wenkt pada 6Mei kat Duta Vista ni...aku n Am kira event decorator rasmi dialah..hahahaha..so tempat pertama adalah di Klang untukcari kain...so tema warna adalah gold merah....so berpusingbsekira Klang brg yg dibeli adalah kain segulung danbeberapa barangtuk hiasan lain..Kemudiannya kami terus ke DUta Vista untuk finalised deco and layout semua...hampir 2 jam perbincangan berlangsung....sampai rumah dlm kul 10pm..penat


1st time aku ambil pic ngan shade..ok ke ko?


3. Kunjungan PAKWEKU

Seminggu lepas aku dah plan ngan PAKWEKU tuk teman dia g fitting kat Utusan pada 28hb April..so setelah kata putus, akhirnya wat pertama kalinya aku berjumpa PAKWEKU...dia dtg KL dari Penang pada hari Sabtu mlm dan sampai KL dlm jam 4am Ahad..seperti di janjikan aku jemput dia kat Puduraya jam 4am...Pagi Ahad tu kami breakfast sesama sekali ngan kawan2 aku yg lain katRestoran Gembira Sec3 Shah Alam...

Aku sepatut jumpa dengan PAKWEKU ni last week tapi sbb kami sibuk, so tak dapat la jumpa.


Sapa paling comel bila senyum?..yg pakai baju merah?


4. Preview filem SELL OUT di GSC Signature,The Gardens MidValley


Aku dapat lagi invitation dari Abg Ajami tuk preview filem..kali ni terbitan AstroShaw...so aku, Wan dan Am bergerak awal ke MidValley memandangkan Wan kata nakcari barang...so akupun dah wat janji ngan PAKWEKU tuk join aku sekali tgk preview ni...

So pas registered as blogger kat reception,kami pun apalagi makanlah..hahahaha...sedap gak makanan yg disediakan..aku suka Potato Skin dia...citer start kul 9pm dan berakhir jam 11pm...citer nimemng lain dari yg lain since citer ni bukanlah dari pengarah mainstream...kelakar dan sinis..bagi akulah....apapaun aku enjoy....

Habis wayang,kami balik Shah Alam...setiba di Shah Alam, aku, Wan dan Am makan kat Wak Dol Kopitiam Sek7...boleh2la makanan dia...Wan beli brownie sebagai kek emergency aku sempena besday aku pada 28hb..since kami sampai situ dah masuk 28hb, so kira cam pre-celebrate la...anywaythanks Wan and Am for the wishes...


Lantak time...


PAKWEKU;NAd, Aku, Am & Pyan


Aku dan PAKWEKU, Nad


5. Teman PAKWEKU ke Utusan


28hb, aku dan Wan gi temankan PAKWEKU keUtusan di Jalan Chow Saw Lin...ada wardrobe fitting tuk final Lelaki Kacak Bergaya PancaIndera...PAKWEKU salah seorang finalist dia...pada haritu, akujuga berkenalan dgn seorang finalist iaitu Megat...lama gak berada kat Utusan...dalam kul 6 lebih baru abis...

Since ada masa lagi sebelum PAKWEKU balik Penang,kami ke Bukit Bintang tuk berjumpa kawan aku CAlvin Thoo,fashion designer...ingat aku nak berbual dgn Calvin tapi dia ada walk in customer so aku ckp kat dia next time la jumpa...sementara aku, PAKWEKU dan Megat kat butik,Wan menghilangkan diri di Isetan....rupa2nya dia g beli hadiah besday aku...susahjer...hehehehe

Later on, kami ke Puduraya tuk hantar PAKWEKU...sebelum tu melantaklah kat KFC...about 9pm lebih kami berpisah dgnPAKWEKU...sedihnya..hehehehe..Kemudian ke Kg Dato Harun tuk hantar Megat...


PAKWEKU dan finalist Lelaki Kacak Bergaya...Yg Baju merah tu Megat namanya


Sampai umah dlm 10pm...Am n Sham celebrate besday aku lak..AM beliukan kek Secret Receipe..sedap tull..TQ Am n Sham...

Aku dah 29tahun...Selamat Hari Jadi DiriKu




For this week, aku happy dapat jumpa kawan baru n spend time ngan diorang n di masa yg sama aku stress juga (biarlah akujer yg tahu).....

Anyway PAKWEKU thanks sudi jumpa Adie...

Gonna miss PAKWEKU, miss Megat

AKu dah 29tahun

Salam sayang,
I am..."W"


4 comments:

nuddin said...

ermm comel nya megat tu nak kenal boleh??? boleh lahhh ... nak jugak nak jugak

nuddin said...

ermm comel nya megat tu nak kenal boleh??? boleh lahhh ... nak jugak nak jugak

wénkt said...

patut pics i merata rata k

Adie Waridi said...

adik din:

Cari sendiri k..hahaha

Wenkt:

Perlu ker? akakakaka