Thursday, February 12, 2009

Shopping = RM6500 terbang


Salam,

Hari ni berjam2 aku kat OU lebih spesifiknya kat INBASE outlet...yg menjual pakaian jenama Baleno, Samuel & Kevin dan I.P Zone....konsepnya menghabiskan duit..hwa...setelah meneroka setiap inci pakaian yg ada akhirnya aku telah memilih 52 top dan 20 bottom....bykkan kan..memang byk...tula stok pakaian aku untuk setahun..hehehhee...pas ni takleh shopping dah...uwaaaaaaaaaa

Total duit yg melayang kuar dari bank dan masuk bank akaun kompeni Baleno ni sebanyak RM6500......rasanya murah lagi kan..tu baru shopping kat Baleno, Samuel & KEvin dan I.P Zone...cuba kalau bygkan aku shopping kat Armani ker, Energie, dgn jumlah wang byk tu berapa helai sgtla leh dapat kan.......ternyata aku masih belum mampu ...hwa3...

Bila dah lebih 72 helai pakaian, so paperbag yg aku perlu bawa lak dlm 10 beg..penat seh nak hantar kat keta..tapi aku bukan seorang diri tapi ngan hmate aku....kalau sorang 2 kali trip la jawapnya...yg kelakarnya bila kuar dari kedai tu..org memandang semacam jer....nak tak nak wat muka selamba....


Sebahagian daripada paperbag

Samuel & Kevin

Top & bottom (sebahagian jer)





Bila fikir2, boleh tahan byk gak dpat bila spend duit byk tu...kira okla kan..kalau ngah sale lagi bestkan , berganda leh dapat..hwa3..sememangnya aku hantu shopping tapi itu semua bukan untuk aku, sebaliknya adalah untuk wardrobe filem yg aku bakal shoot akhir bulan nie....hehhehe..tipah tertipu.....tipah tertipu bang....apa korang ingat akua da byk duit nak shopping camtu..kalau ada pun takde kerja aku nak shopping Rm6500 tuk jenama itu saja..baik aku shopping beberapa jenama yg lain....tak gitu....alkisahnya, aku ker OU ari ni tuk ambil baju yg telah di sponsorkan oleh kompeni tu...bukan perlu bayarpun..tapi aku kira jumlah pakaian tu semua mencecah Rm6500...aku kan fashion stylist...so dah kerja kau la mencari2 pakaian bila ada job yg memerlukan khidmat aku dan kawan aku nie...aku rasa leh kata semua design pakaian kat outlet kami bedal...yg bestnya ada saiz aku..so pas habis shooting filem ni nanti leh la aku bedal baju2 tu jadi baju sendiri...hahahhaa....tula kisahnya..tapi dlm minggu ni masa aku akan byk habiskan shopping mall dan kedai2 yg jual pakaian sbb ada byk lagi benda nak kena beli...sbb ananti dapat lagi budget dari production so kita shopping lagi...bagi aku, shopping adalah merupakan terapi bagi aku...hwa3..sbb tu duit selalu abis......



Salam sayang,
i am ...."W"

5 comments:

alhaqimi said...

besh nya...walaupun bukan baju sendrik, tp feel pilih memilih baju neh memang asyik!! hahaha

Zakhiri said...

kalo ada saiz aku yang agak gebu ni bole bagi free kat aku..huhuhu

note: kesian kat MB Perak..

Adie Waridi said...

haqimi:
betul3 (sebut seperti sebutan upin & ipin)

zakhiri:
insyaallah

hegira said...

waaahhhhh nak paper bag!!

Adie Waridi said...

hegira: nanti adie bagi erk...