Wednesday, February 11, 2009

Life Must Goes On

Salam,

Walaupun last entry aku pada hari Isnin lepas, tapi rasanya cam lama aku tak memblog...eh semalam la...mungkin aku rindu untuk dikomen..hahahaha...sebenarnya aku sendiri tak tahu nak tulis apa tapi rasanya more pada apa yg aku rasa ketika ini...

Bak kata title entry aku, aku sekarang dlm proses anjakan paradigma katanya...ayat tak hengatkan...ayat melayunya..aku dlm proses memulihkan semangat aku setelah apa yg aku lalui....aku bukan sahaja nak memulihkan semangat aku tetapi aku nak memrebrandingkan diri aku ni....aku telah mengshave misai dan janggut aku....dan sejak kebelakang ni aku sibuk dgn meeting tuk shooting filem akhir bulan ni, so aku mula menitik beratkan pemakaian dan gaya penampilan aku..kata stylist kan..so kena la mula stylo milo walaupun aku ni biasa orgnya..hehehehe...sejak bz dgn projek filem ni, aku rasa sungguh seronok sbb aku takde masa tuk emo2 mcm dulu (walaupun ada ketika teringat2)....aku suka bila aku dlm keadaan sibuk...dan aku bersyukur kerana diberi peluang oleh kawan tuk kendalikan filem ni...dan aku berdoa agar melalui projek ni bermulalah episod baru aku sebagai seorang penata rias fesyen...

Hari ini aku kuar rumah dari pagi lagi kerana pada kul 11 aku ada fitting dgn Catriona kat USJ, selesai hal2 fitting ni aku balik semula ke Shah Alam tuk settle kan hal kat Maybank dan kemudian g printing profile STyleby2....sbbnya aku ada meeting kul 5.30ptg dgn Red Communication..ala kompeni yg wat citer Gol & Gincu, Kami tu.....tula 1st time print profile..sbb selalunya bagi thru email jer....menarik gak melihat hasilnya setelah di print...hehehe

Selesai jer hal kat Shah Alam terus ke SS4..tempat dituju Red Communications...masa tu dah kul 4 lebih..belum makan tghari lagi..lapo tapi tahan jer sbb taknak lewat..so bekalannya adalah jambu batu....sekarnag ni merata2 org jual jambu batu...melilau gak mencari tempat Red Communications ni..sbbnya tak tahu tempat kat ner..dah jumpa tempat tapi takde lak signboard opis....tapi nasib baik la bijak gak..sbb ada satu bangunan kedainya warna dia merah dan putih..so rasanya tula kot opis Red Communications..so jangkaan ku betul belaka....sampai dlm kul 5pm tapi postponed kul 5.30pm...tak kisah la....

So tujuan tuk berjumpa adalah kerana mereka ingin menawarkan kerja as wardrobe stylist for drama Impian yang dahulunya dikenali sebagai Impian Illyiana....lama gak berbual...secara keseluruhannya, shooting akan ambil masa dlm 4 bulan, kerja 12 jam or more everyday, but the payment yg diberi mcm tidak berbaloi..so kami tak bagi sebarang kepurusan lagi...lagi satu aku rasa maybe takleh nak wat gak sbb aku habis shoot filem akhir bulan 3 sedangkan diorang nak shoot drama pun akhir bulan 3 gak..in fact diorang leh nak hold tapi yg jadi concern aku n my biz partner adalah tempat prep tuk kami..terlalu singkat..mana nak cari baju n sponsor n beli barang...plus bayaran yg buan seperti yg kami jangkakan..tapi tuk bukan sbb utamanya..just kami tak nak ambil jer kerja tu tapi at the end tak leh nak cope..so camna..nanti rosak nama jer..betul tak...apapun, aku akan berbincang dulu dan tgk macam mana...if everything n the payment ikut rate yg kami bagi, rasanya there will be no problem kot...apapun just wait n see....takleh nak bagi kata putus lagi.....tapi rasa cam menarik jer kalau wat Impian ni...coz tgk last season, the styling is so nice...

Selesai meeting, aku and my partner terus ker OU untuk tgk butik2 yg ada kat sana..tuk minta sponsorship....tapi tak sempat round semua..coz masa terlalu singkat..habis masa tuk makan malam kat Yoshinoya....sedap siot....lastly, window shopping jer...maybe sok g shopping mall lagi tuk cari sponsor...sampai umah kul 12mlm n terus mandi n now aku memblog..hahahha....penat tapi aku suka.....lagi pun aku makin berazam for this year aku kena all out....bukan masa nak main2 lagi..aku dah lama 'bermain'..so berfore aku berusia 30, aku nak achieve apa yg aku nak...erm dah nak umur 30 aku nie...bila dah shave misai n janggut aku nampak cam budak sekolah..huhuhu..puji diri sendiri siot....


APapun aku suka dgn kesibukkan aku hari ini walaupun aku kepenatan...dan aku akan terus mem-rebranding'kan aku....sbb tu signature aku kat bawah 'I am ...."W"..macam album terbaru Beyonce 'I am...Shasha Fierce" kalau tak silap aku....sbbnya kami dah bosan ngan diri sendiri selama ni...tak gitu statement....hahahha....


Salam sayang,
I am ....."W"

5 comments:

hafrey85 said...

abg...loket 'w' abg nanti adik kasi dgn rantai skali yea..biar adik simpan dulu ok..

hafrey85 said...

abg, jgn terlalu push diri sndiri tau..biar masa n keadaan yg tentukan sape n bagaimana abg akan dtg ok..jgn sesekali lupa kat mana bumi dipijak yea abg..sentiasa ingat matlamat abg, jgn hirau ckp2 lalang... Abg, ada masa call mak tanya khabar, selalu mintak restu mak yea..

Adie Waridi said...

ariq:
tq adik..i will

alhaqimi said...

oohoo...diri sendrik pon kene ader rebranding ek.. hmm, nak try la! =P

Adie Waridi said...

haqimi:
hehehe..kena ada pembaharuan dlm hidup ni..kena la berhijrah katanya