Thursday, February 5, 2009

Kunjungan adikku, Ariq

Salam,



Sejak semalam aku merima kunjungan adik angkat aku, Ariq...kalau ikutkan, aku yang sepatutnya berkunjung ke Johor untuk bertemu dgn dia, tapi disebbakan aku ada kerja yg tak dapat di elakkan, dia pulak yang turun ker Shah Alam...walaupun tak berapa sihat...sian dia..






Anyway, hari ni kami spend time g jejalan kat shopiing mall terbaru di Damansara iaitu Tropicana City Mall...well, okla keadaan mall tu tapi belum penuh tenant dia...tapi if penuh tenant diapun, aku rasakan kunjungan org ramai tak begitu memberangsangkan sbb mall tu tak berapa jauh dari One Utama, The Curve, Ikea, Ikano and Cineleisure yang lebih hip...tapi tak tahu la kalau siap bangunan apartment n office tower kat sebelahnya nanti..tapi rasanya tak ramai gak yang akan dtg...the main tenant achor is Carrefour....

Bercerita pasal Carrefour ni, ada sesuatu yg menarik mengenai cawangan yg kat mall ni...1st sbb ada disediakan beberapa buah kerusi tuk pengunjungnya berehat setelah penat berjalan membeli belah...kerusi tu dlm Carrefour ek dan bukan luar Carrefour...2nd adalah korang akan nampak satu fenomena baru dalam dunia membeli belah..betul ker apa yg aku tulis..i mean pengalaman baru bila anda membeli belah di Carrefour Tropicana City Mall ni....dimana ada disediakan sebuah bakul tuk anda guna semasa membeli belah yang begitu unik pada pandangan aku...apa yg menrik mengenai bakul ni..selain dari boleh di pegang dgn tangan, ianya juga boleh diguna dgn meletakkannya di lantai dan menariknya menggunakan pemegang yg disediakan...bakul tangan ni ada roda dibawahnya..bakul ni lebih sesuai tuk org yg membeli belah dgn jumlah yg agak sikit..bg aku apa yg bagusnya sbb kita kalau shopping tak byk selalunya kita malas nak pegang bakul tu ngan tangan dan kita pun malas nak guna troli yg besar tu padahal barang yg dibeli setakat 2 3, tapi dgn adanya bakul tangan yg beroda ni ianya memberi satu pengalaman baru dlm kita membeli belah...tak gituw









Habis ronda kat Tropicana City Mall yg aku rasa so-so tu, kami bergerak ke Mid Valley, sebenarnya takde pun tujuan tertentu tapi since dah masuk Federal n heading tu KL, so apalagi g jela Mid Valley......as usual, aktiviti memenatkan kaki masing2 pun bermulalah...berkilo2 jln dlm Mid then Gardens..huhuhuhu..takde apa yg baru sgt..tapi aku berminat giler kat pakaian kat butik People's.....tapi since ngah pokai takde la beli....tapi aku akan beli gak nani bila dapat payment....suka giler oufit yg di display kat mannequin tu....tunggula...hahahaha...aku shopping nanti...last stop kat Mid is the food court..wat apalagi kan, makan lah...so we had sizzling mee and fruit juice....while eating, ternampak la x housemate dulu, Sol..baru balik dari g Fitness Centre katanya...gituw la...


Aku bukan apa, sian lak kat adik angkat aku ni dtg Shah Alam tapi tak bawa dia g memana..aku ni kan jenis duk umah jer..hahahahha..anyway thanks adik for everything and thanks kerana dgr segala masalah abgnya yg tak abis2 nie....oppss pembetulan, bukan setakat dgr tapi berkongsi masalah.....THANKS!




Salam sayang,
I am 'W'

2 comments:

i.am.belle said...

hahaha kelakar la pulak menatang bakul itu. hmmm, nanti nak survey la kat sana.

Adie Waridi said...

belle:
jgn tak pergi survey..hehehe