Saturday, February 7, 2009

Hati org aku jagai tapi hati ku?

Salam

Aku jagai hati org sebaik mungkin, terdaya yang aku mampu walapun ada cacat cela lagi...tapi aku cuba yg terbaik untuk org keliling aku.....tapi ada ketika aku selalu di salah ertikan....kenapa semua ini terjadi pada aku....aku sanggup berkawan dgn org yg pernah menikam belakang ku..apa kah maknanya itu....tidak cukup baik kah aku bertindak baik dan berkelakuan baik....salahkan aku terpaksa menipu kerana dgn tujuan yg baik....sekiranya apa yg aku lakukan selama ini dan bakal aku lakukan membawa padah kepada diri ku, aku akan cuba tabh semampu daya ku..kudrat ku...tapi sekirany aku tumpas dlm pergolakan diriku ini...aku tak tahu apakah keudahannya...hanya tuhan yg tahu...sehingga kini apa yg aku tahu ...aku hanya berniat mulia dan masih menjaga hati dan perasaan org kelilinngku walaupun hati aku sendiri terbiar tepian......HATI KU, KU BIARKAN MENANGIS KERANA AKU TERLALU SIBUK UNTUK MENJAGA HATI ORG LAIN SEHINGGA HAYAT KU...


Salam sayang,
I am ....'W'

8 comments:

dr.anonymous said...

bro... i don't know whether i'm wearing the same shoe as yours or not, but i think i am... and some people say i am... yeah... sad... even worse, when those who hurt our feeling are those whom we gave love to.. i mean, those that we care.. right? but sometimes, i sad to myself... maybe this is the strength that God gives me... He gives me strength to be patient to the human attitude.. i cried silently... some says i'm weak but i think i'm not... better burst in to tears than mocking people all around right? sabar je la ye.... eman pon macam tu jugak... tp xpelah... mesti dalam byk2 tu ada yg memahami kita... kan? sedih? sgt2 la sedih... tp itu adalah kita... mereka tidak melihat.. tp yakinlah... somebody see that... ok... tc

sitekateki | dD said...

naper sedih sangat ni...
biar dd jaga la hati adie tu...
boleyyyyy?

Adie Waridi said...

dr a.k.a eman:
ntah la man...life is so complicated...for me i guess...but life must goes on rite no matter what is going on...tq eman

dD:
larat ke nak jaga...

dr.anonymous said...

yeah... sometimes we wanna ignore thing that happened and we just can't aite? i'm used to it jugak abg... sangat biasa... and finally? eyes watered... sebab pendam selalu kan? biarlah mereka... that is what i'm try to say kat my own entry tu... abg.. jgn pernah berubah~ ok! take care~

one love said...

jaga tahap yg termampu shj :)

Adie Waridi said...

eman:
abg takkan berubah..abg akan tetap jaga hati org lain sebaik mungkin walaupun bakal disakiti

one love:
tula..huhu

hafrey85 said...

adik pun salah sorang yg abg katakan kan3... mmg susah hidup ni abg, susah kita nak memahami org, susah jugak org nak fahami kita.. adik buat apa yg adik termampu, adik sokong abg setakat mana yg adik nampak tak beri kesan pas abg buat sesuatu tu..tak salah kalau adik bertelagah n membantah tindakan abg kan..sbb adik taknak abg terus2an dilanda masalah yg sama.. abg suka kalau setiap kali abg ada masalah, puncanya tetap sama? abg ingat adik suka abg ada masalah? abg..selagi adik hidup, selagi abg nak adik ada dlm hidup abg, selagi tu adik akan pastikan abg happy..

Adie Waridi said...

ariq:
terharu..huhuhuh..tq