Tuesday, February 24, 2009

Aktiviti Malam Bersama Rakan Rumah KU



Salam,

Sekrang ni dah jam 1.48am...aku baru jer balik dari menonton wayang citer Slumdog Millionaire yg menang Best Film kat Oscar baru2 nie....dengan sapa?..bersama-sama housemate aku yg tersayang...katanya....aku sebenarnya dah lama nak tgk citer ni sejak mula ditayangkan tapi tak berkesempatan...so tadi (consider semalam la since dah masuk hari Selasa) kami bertiga pergi la Sunway Pyramid tuk menontonnya....tayangan jam 9.45mlm....

Lupalak nak introduce housemate2 aku iaitu Am dan juga Sham..Sham ni kira pangkat adik la..Bagi aku citer ni sungguh menarik dan tak heran la leh menang Best Film kat Oscar di samping memng beberapa kategori lagi..bukan setakat menang award di Oscar sahja tetapi dibeberapa filem festival...Secara keseluruhannya, aku suka giler kat citer ni...aku suka kupasan citer ni dan juga jalan citernya y agak senang...bagi aku, ianya bukanlah filem yg tertumpu berceritakan pasal kemenangan Jamal (watak utama) memenangi 20 juta karo tapi lebih kepada sebuah citer cinta yg begitu mulia...kiranya cinta agung la nie...walaupun byk dugaan tapi si pelakon utama ni tetap mencintai gadis idamannya....tujuan utama dia memasuki tv show 'Who Want To Be A Millionaire" adalah agar si gadis melihat dia dan tahu di mana dia berada setelah mereka berpisah.....dlm citer ni lengkap segala perasaan..suka, sedih, kelakar semua ada...memng best tuk dilihatkan....aku suka masa ending citer ni dimana mereka akhirnya bertemu..biasalah happy ending tapi yg aku nak highlight adalah wardobe yg main actor n actress guna masa ending tu ada kesinambungan masa zaman kecil mereka....the color scheme...mentang2 la wardrobe stylist...abis dilihat semuanyakan...ada maksudnya tu....

Btw, aku malas nak review sgt...yg pasti aku suka babe filem nie...meh la beramai2 gi tgk...aku ni peminat filem indie, so kalau ada yg lepas tgk citer ni kata tak best tu hak korang la...aku ni memng pelik sikit..huhuhu...sedangkan pernah tgk citer korea sorang2 dan dlm pawagam tu cuma berlima jer...huhuhuhu...


Am, Aku & Sham


Adikku Syam & Aku (aku rasa ni la kali pertama publish muka Sham nie...)


Aku & Am


Haha..saja nak semak kat tgh jalan



Habis tgk citer tu, kami pun g makan la kat Asia Jaya, Subang Jaya....ala2 port fav la...fav dish adalah Ikan Ayam..hwa3...sedapnya...kuew teoy dia pun sedap...nyammmm....


Sham berusha mengunnakan chopstick tuk makan


Am ngan pose gedix..hehehe


Sebelum : Ikan Ayam & Kuew Teow


Selepas : Ikan Ayam & Kuew Teow


abis makan n chit chating, apalagi balik la...hwa dan akhirnya aku melekat kat depan pc ni update blog...hwa3


Salam sayang,
I am ..."W"

3 comments:

cham's said...

erm...chantek sluor? hahaha :p

wénkt said...

keji
tak ajak wan
benci benci benci

nk merajuk lah

*the only way u can pujuk me is by giving sham to me.

Adie Waridi said...

cham: hahaha..u n i jer tau citer pasal suar tu...

wenkt: ala..nanti adie wat malam blok 47 n 48..huhuhu..kita g reramai...kena bayar tol tuk dapatkan sham