Sunday, January 11, 2009

Day trip to Penang


Salam

LAst Rabu, di kala aku masih lagi tido (walaupun dah kul 11 pagi) di tilam yg makin tak empuk tu, hmate aku menerima panggilan dari jiran blok sebelah iaitu Adik Wan...sembang punya sembang diorang ni..rupanya si Wan ni ajak kami g Penang...kami ( Aku & Am) on jer....huhuhuhuhu..katanya balik ari..so on je la..lama tak g Penang...windu suasana kat sana or rindu my ex (anak mami)..ehehehe..tetibakan..

So our journey starts at 11.30pg. Dari Shah Alam ikut Guthrie E35 sampai Rawang ikut exit 115 . THen terus ikut PLUS sampai Ipoh, ikut Juru sampai GeorgeTown. Sampai penang lebih kurang 3.30ptg.

Jumpa client Wan kat Komtar. Kemudian ke Opis dia. Then En AZmi drop kami kat Padang Kota sekejap. Masa kat Padang Kota tu, adalah minah Cina ni..dok asyik tgk kitaorg bertiga...agaknay dia taste kat Wan & Am kot sbb muka depa kan cam Cina..aku jer macam mamak...yg peliknya dia dok usha baiknya kitaorang ni...kami ubah positionpun dia tgk gak..tapi yg lebih creepy bila dia wat aksi ketika makan aiskrim dia..bygkan dia makan aiskrim ambil masa lebih 30 minit...errkkkk...or....hehehehe.....berbalik citer En Azmi ni,dia pergi amik passport anak dia. Kemudian dia bawa kami pergi makan jap: Laksa Penang dan Mee Mamak yang hot. Tapi lupalak nama tempat tu..tepi jalan jer...



Lepas settle passport tu, kami balik ke Opis, settlekan pengiraan payment. Then En AZmi bawak kami ke Batu Ferringhi. Shopping jap...Me beli CD pirate as usual..hehehe Rihanna, Beyonce and compilation album...lama tak jejalan kat Batu Feringhi ni..coz zaman muda2 dulu selalu bercuti ngan family kat sini...best pantai dia..

Wan & Adik Wan

Am sempat self pic masa kami ngah shopping

Muka aku yg serabai..huhuhu..beli CD pirate

Kemudian, turun semula ker town ambil keta n jumpa adik angat aku Amirul yg dah kenal lebih setahun tapi ni la kali pertama bertemu, selama ni sms n ym jer ngan dia...kebetulan dia cuti n kerja shift petang esoknya..apa lagi jadi tourist guide kami la...kehulu hilir jejalan kat town n macam biasa mesti singgah port makan..1st stop kat Padang Kota...makan, kerang rebus, sotong, rojak n apantah...kemudian gi Bayan Lepas umah adik Amirul kerana ada barang nak ambil n terus ker Sunway Hotel di mana tempat dia bekerja...kemudian berpusing lagi mcm org take hala tujuan hehehe...then lepak makan lak..kali ni kat Jalan Penang..makan sup..nama kedainya Sup Hameed...promote ni...sup yg aku rekomen adalah sup kambing...aduh sedapnya rasa kambing dia...lepak punya lepak dah kul 2 am lebih...blur jap samaada nak terus balik Ipoh or tido umah adik...ermm rasa nak tido umah adik, tapi lastly terus balik ipoh tuk tido umah my parent....sampai Ipoh dalam kul 4.30pg...penat terus tido......

Esoknya balik Shah Alam.....aku tido jer..coz penat....

Rojak kat Padang Kota

Am, Adik Wan & Aku

Aku, Adik Amirul & Adik Wan

Adik Amirul & Aku kat Sup Hameed

Sup kambing yg sedapppp




P/S : Nanti nak g lagi Penang..nak suruh adik Amirul belanja lagi...hehehe


Salam sayang,

Adiewaridi

13 comments:

vidadarisakura said...

duh~gambar rojak tu bikin aku lapar...
hee

Adie Waridi said...

vida:
sedap tu..tak dapat ambil pic byk coz bateri bis masa tu..kalau tak byk lagi makanan yg leh wat u lapo

k.A said...

penang best~
rindu nasi kandar line clear,pasembor,laksa penang,mi udang
huhu

Adie Waridi said...

k.A:
nanti kita g penang sesama, kita makan nooo

Helmi Razali said...

waa. rojak sangat buat diriku jadi lapar arh. esok jugak akan google resepi dia. hehe

one love said...

comel2nya korang nih!

:)

EJAY CASSIDY said...

du suasana pulau Mutiara..Penang....USM, Komtar, Bukit Jambul...padang kota....pulau tikus....mmmbila la nak gi sana lagi?

Adie Waridi said...

oone love:
comel ker kami nie...rasanya diorang jer yg comel kecuali adie...

ejay:
tula..memng plan nak g sana lagi..nak jumpa adik mirul..hehehe

Tommy Alanzo said...

waduh2 jauhnya dia mengembara!

i.am.belle said...

oh i love penang SO MUCH! makanan mcm2 ada. good la u hv a good time there.

adie, sungguh hensem budak amirul itu, oh tp jgn risau, adie tetap kacak. lalala.....

Zakhiri said...

the best thing of being free lance worker is u got time lavishly..can go anywhere at anytime without worry about anything..huhuhu

Adie Waridi said...

tommy:
tak jauhla 4 jam jer naik keta..

sis belle:
amirul tu memng hensem..kalalu sis tgk dia senyum sure cairnya...one thing dia baik

z:
takdela z..ada masa takde kerja langsung so income pun takde..so bila member ajak, layan jela..

myZone | When Anuar opens to public said...

wenkt di situ..

asalamualaikum

randomly walking to ur blog :)